Er det en megatrend, når Jens Glavind tager et par nye briller på og en ny, hvid skjorte? Selvom de to ting uomtvisteligt klædte direktøren for Dansk Kennel Klub, så kan en sådan modernisering ikke betegnes som en megatrend. Men hvad er det så?
Megatrends er stærke udviklingstendenser i samfundet, økonomisk, kulturelt eller på individplan, der har effekt på verdensplan og som fortsætter i lang tid.
Og netop det var emnet for lørdagens sidste oplæg på DKK’s inspirationsdage, da direktør Jens Glavind og dyrlæge Helle Friis Proschowsky trådte op.
Forskere har identificeret 15 megatrends, som kommer til at få stor betydning i de kommende år, og de to foredragsholdere havde udvalgt fem, som de mente var relevante for DKK.
En af disse er den demografiske udvikling. I Danmark bor der lige nu 1,6 millioner mennesker alene, folk bosætter sig i stigende grad i byen, og så bliver antallet af danskere over 80 år fordoblet over de næste 25 år.
Hvad betyder det for DKK?
Det kan jo betyde, at der vil komme færre hunde, fordi det er mere besværligt at have hunde inde i byerne, og man måske ikke vil have ansvaret for en hund, når man bor alene. Men hvad skal DKK gøre ved det?
I foredraget kom Jens og Helle med ideer som, at man kunne arbejde mere i udvikling af hundebørnehaver, støtte forskningsprojekter i delehunde, deltage i byudvikling og flere hundeparker og arbejde for flere tilladelser til hundehold i boliger.
Men den demografiske udvikling kan også resultere i flere hunde, og hvordan skal DKK så forholde sig til det?
Ja så handler det, ifølge oplægsholderne, om, at DKK sikrer et udbud af gode hvalpe, at man er med til at skabe nye fællesskaber omkring det at have hund og at arbejde for at modvirke en større polarisering mellem hundeejere og ikke-hundeejere.
Sådan blev de udvalgte megatrends gennemgået af Jens Glavind og Helle Friis Proschowsky, og det var underholdende og inspirerende.
Du kan læse mere om inspirationsdagene i HUNDEN november
Søndag formiddag var det tid til det årlige kredsmøde, hvor kredsudvalget gjorde rede for året, der er gået og hørte på input fra DKK's kredse
Direktør for Dansk Kennel Klub, Jens Glavind havde en klar opfordring, da han holdt foredrag om fremtiden for DKK
På inspirationsdagene holder Rikke Vils foredrag om fastholdelse af frivillige. Her kan du læse om syv typer af frivillige
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.