Årets politihund hedder Mai Tuk Trucker

03-11-2018 15:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Traditionen tro blev årets politihund præsenteret og hædret på DKK’s udstilling i Herning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Klokken 15.00 trådte politiassistent Johnny Klærke fra Ringsted ind i Store Ring sammen med sin 5 år gamle schæferhund, Mai Tuk Trucker. De skulle nemlig sammen hædres for, at Mai Tuk Trucker i år er valgt som årets politihund.

- Det er da en anerkendelse af det arbejde, man går og laver, og al den tid, man er væk fra familien.  Det er en stående joke hjemme hos os, at når telefonen ringer skal far på arbejde, fortæller en glad og stolt Johnny Klærke, der altid har vidst, at Trucker er noget særligt:

- Jeg sagde allerede, da han var helt lille, at han blev god. Jeg kunne vælge den jeg ville fra kuldet, men fik at vide, at Trucker var den bedste af dem, fortsætter Johnny Klærke. 

Trucker er patruljehund i Midt- og Vestsjællands Politi, hvor han flere gange i sin karriere har udmærket sig.

Johnny Klærke og familien fik Trucker ind i familien, da den dygtige politihund var 8 uger, og herfra gik det stærkt med træning og prøver.

Da Tucker var godt halvandet år bestod han godkendelsesprøven for patruljehunde, og 8 dage senere gik han sit første rigtige spor efter en gerningsmand, der nåede 1000 meter væk inden anholdelsen.

I 2016 bestod Trucker gruppe 1 mønstringen, hvilket betød, at han kunne deltage i de svære og krævende politiopgaver.

Trucker har gennem sin karriere været med på over 100 opgaver af meget varierende karakter. Han har således været med til alt fra eftersøgning af levende og døde personer til tyverier og røverier.

En nat deltog Trucker i en opgave, hvor en kvinde var blevet overfaldet, udsat for vold, røveri og voldtægt. Sammen med andre politifolk blev der sendt en hundevogn til stedet. Ankommet til stedet blev Trucker sat til at søge i området. På en flisegang fandt han blodpletter og senere små blodpletter i et bænkeområde belagt med perlesten, hvor der sås tydelige skrabemærker. Trucker markerede for fært på bænken, fandt et brillestel med blodindsmurt brilleglas, et par dametrusser og et par herreboxershorts.

Der blev fundet mange andre genstande i området og ud fra disse fund, kunne politihundeførerne tegne et billede af hændelsesforløbet. Det billede blev brugt i den videre efterforskning i forhold til kvindens forklaring og de to gerningsmænd, hvis DNA blev fundet på de forskellige genstande, som var fundet på stedet.

 

 

Læs også

Konrad blev hædret som årets politihund

11-11-2023 15:47, af Anne Cecilie Sohl

For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi. 

Cody er årets politihund

12-11-2022 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Traditionen tro blev Årets Politihund præsenteret i Herning i Store Ring. Årets politihund blev Cody 

Loke er Årets Politihund

13-11-2021 15:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Schæferhunden Loke modtog i dag prisen som Årets Politihund

Årets Elitelydigheds-hund

09-11-2012 15:13, af Tine Luther
En kun to-årig border collie formåede at samle nok point i DKK’s konkurrence om at blive Årets LP hund og kunne den forgangne weekend rejse hjem fra Herning med blomster, bånd, roset, og pokal.

Imponerende Innit bliver Årets Hund 2017 (video)

05-11-2017 19:57, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den smukke bullmastiff Ali Honey Dynasty, i daglig tale Innit, vinder Best In Show til søndagens udstilling i Herning, og  derefter blev den kåret som Årets Hund 2017

Billeder fra DKK-udstillingen i Roskilde er online

28-04-2015 11:39, af Tine Luther
Nu kan du se og bestille billeder fra Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde.

World Dog Show: Dag 3 – WDS for hønsehundene og terrieren

02-10-2021 14:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstilling af terrier, hønsehunde og gode oplevelser i Brno. Fredagen på WDS var slet ikke så tosset

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Dansk Racehunde Union nedlægger sig selv

03-12-2020 14:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På to ekstraordinære generalforsamlinger valgte et stort flertal af Dansk Racehunde Unions medlemmer at nedlægge DRU. Nu bydes de mange hundeejere velkommen i Dansk Kennel Klub

Få foreviget din snude på udstillingen i Fredericia

07-02-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når hundeudstillingsåret går i gang i weekenden, er vi naturligvis på plads til at skrive de gode historier og tage en masse fine billeder. Vi har fotostudiet med, så du kan få taget et flot, professionelt billede af din kære hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt