Agria fornyer mangeårigt samarbejde med Schweissregistret

25-03-2023 09:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Schweissregistret er et register over ekvipager (hund og ejer), der er specialiserede i at opspore og humant aflive påkørte og anskudte klovdyr, dvs. hovedsageligt rådyr

Copyright Ridehesten.com

 

Hos Agria har vi en oprigtig kærlighed til alle dyr, ikke kun dem vi forsikrer, så vi er begejstrede for, at der findes hundeførere, der er klar til at afbryde familiemiddagen, fodboldkampen eller nattesøvnen for at tage ud og opspore vildt, der enten er blevet påkørt eller anskudt. Denne lille gruppe højt specialiserede jægere og hunde udfrier hvert år mange dyr af deres pinsler – uden at blive honoreret for det!

Opgaven med at forsikre Schweiss-hundene har været i udbud, og det er ikke uden stolthed, at Agria kan fortælle, at de har vundet dette udbud.

 

Vildt blod

Ordet schweiss er tysk og betyder “vildt blod” i jægerjargon. Registret har eksisteret i Danmark siden 1974 og består af 190 ekvipager fordelt på 10 regioner i hele landet. Man skal have jagttegn, og både hund og ejer skal gennem en skrap optagelsesprøve, før man kan få lov til at tage den toårige uddannelse til Schweisshundefører. Syv kom gennem nåleøjet sidste år.

 

Overgang til sommertid er farlig for vildtet

Det er jo desværre sådan, at meddelelsen om, at vi går over til sommertid, ikke rigtigt når ud til de vilde dyr. Det betyder hvert år flere påkørsler, fordi dyrene fortsætter med at krydse vejene, som de plejer, mens vi ændrer ”køreplanen” og fra den ene dag til den anden starter bilen en time tidligere.

Schweissregistret hører under Naturstyrelsen (der er en styrelse under Miljøministeriet). Naturstyrelsen har en række gode råd, hvis du kommer til at påkøre et dyr:

  • Stands bilen så hurtigt, som forholdene tillader det, og gå til fods tilbage langs vejkanten for at finde det sted, hvor dyret ligger, eller hvor det forsvandt.
  • Marker stedet tydeligt og find ud af, hvor du er: vejnavn, husnummer, nummer på kantpæl eller anden præcis angivelse.
  • Ring til Dyrenes Vagtcentral på 1812 og beskriv, hvad der er sket, og hvor du er.
  • Hav telefonen tændt de kommende timer, hvis du har mulighed for det, så schweisshundeføreren kan ringe til dig, hvis der er brug for flere informationer.

Selvfølgelig vil det bedste være helt at undgå at påkøre et dyr, og det gør du bedst ved at sænke farten, når du ser vildtadvarselsskilte langs vejen, særligt i skumringstiden.

 

Beundringsværdigt arbejde

Hundeekspert hos Agria Lotte Evers forklarer: Vi samarbejder med Schweissregistret, fordi vi ønsker at sætte fokus på det værdifulde redningsarbejde, som hundeførerne udfører sammen med deres dygtige hunde. De er villige til helt frivilligt og ulønnet at stå til rådighed for os, hvis vi en dag skulle havne i en situation, der både kan være skræmmende og faktisk også farlig. Og vi er glade for at vide, at der på professionel vis bliver taget hånd om anskudte og påkørte dyr i naturen, så deres lidelser mindskes mest muligt.

Læs også

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

06-07-2024 14:10, af Anne Cecilie Sohl

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

Schweisshunde gennem 40 år

12-08-2014 13:35, af Tine Luther
Igennem mange, mange år har de dygtige schweisshunde og deres førere gennemført tusindvis af eftersøgninger af påkørt og anskudt vildt. Deres organisation ”Schweiss–registret” fylder 40 i år.

Første DM til stående jagthund

30-08-2020 15:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alex Nygaard vandt DM i schweiss spor med sin kleiner münsterländer Rimmehuses Siff

Conni Jakobsen er død

17-09-2019 16:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dette er ganske enkelt trist. Et fantastisk menneske og en formidabel formidler af kærlighed til hunde er gået bort

Dårlig form kan ødelægge jagtsæsonen for din jagthund

03-09-2018 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Jagt|

Når jagtsæsonen skydes i gang, er det ikke vådeskud og angreb fra vilde dyr, der er de største farer for din jagthund. Mere normalt er det, at hunden får skader på muskler og led. Jagtskader som disse kan forebygges, understreger dyrlæge

SE BILLEDERNE: DM i schweiss spor 2020

31-08-2020 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Søndag var der DM i schweiss spor på Klosterheden ved Struer. Her får du lidt billeder fra dagen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.