Onsdag forsøgte en 33-årig herboende polak at smugle 25 hundehvalpe ind i Danmark. Manden blev dog stoppet ved grænsen ved Frøslev, og da betjentene kiggede ind i varevognen og opdagede de 25 hvalpe, var turen slut for polakken og for hundene.
Manden blev sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven, men værre gik det for hundene. De blev alle aflivet.
Fødevarestyrelsen oplyser, at manden ikke var registreret som hundehandler og hundene havde hverken dokumenter eller sundhedscertifikater. Derudover var de håndteret på en måde som strider mod reglerne i dyreværnsloven.
Derfor måtte hvalpene ikke kom ind i Danmark, og da manden heller ikke ønskede at sende dem retur til Polen, måtte de 25 hvalpe aflives.
Husk nu, at hver gang man køber en hund, skal man have 100 procent styr på, hvor den kommer fra. På den måde har kriminelle opdrættere ingen indtjening, og på den måde sikrer vi, at der ikke skal aflives hvalpe på den måde igen.
Vestre Landsret slog torsdag fast, at tre mænd skulle dømmes for ulovlig indsmugling og salg af hundehvalpe fra Polen
Udbud og efterspørgsel gør lige nu kriminelle hundehandlere rige
Frygt for rabies får USA til at stoppe for import af hunde fra 113 lande, skriver BBC
Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.
Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.
Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!
Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.
Den hund, der 9. september blev aflivet i Tyskland på grund af rabies, kom fra Tyrkiet, som er et af de lande, hvor rabies er udbredt
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.