Onsdag forsøgte en 33-årig herboende polak at smugle 25 hundehvalpe ind i Danmark. Manden blev dog stoppet ved grænsen ved Frøslev, og da betjentene kiggede ind i varevognen og opdagede de 25 hvalpe, var turen slut for polakken og for hundene.
Manden blev sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven, men værre gik det for hundene. De blev alle aflivet.
Fødevarestyrelsen oplyser, at manden ikke var registreret som hundehandler og hundene havde hverken dokumenter eller sundhedscertifikater. Derudover var de håndteret på en måde som strider mod reglerne i dyreværnsloven.
Derfor måtte hvalpene ikke kom ind i Danmark, og da manden heller ikke ønskede at sende dem retur til Polen, måtte de 25 hvalpe aflives.
Husk nu, at hver gang man køber en hund, skal man have 100 procent styr på, hvor den kommer fra. På den måde har kriminelle opdrættere ingen indtjening, og på den måde sikrer vi, at der ikke skal aflives hvalpe på den måde igen.
Vestre Landsret slog torsdag fast, at tre mænd skulle dømmes for ulovlig indsmugling og salg af hundehvalpe fra Polen
Udbud og efterspørgsel gør lige nu kriminelle hundehandlere rige
Frygt for rabies får USA til at stoppe for import af hunde fra 113 lande, skriver BBC
På 10 dage har det svenske toldvæsen stoppet syv biler med i alt 38 indsmuglede hunde. De 38 hvalpe er alle aflivet
Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.
Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.
Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!
Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.
Som om vi ikke havde nok at se til med hundene og bondegårdsrenovering, så har jeg også købt hest igen, efter min gamle pludseligt blev aflivet pga. en skade. Jeg er forholdsvis ny i hesteverdenen, men efter nogle år med “traditionnel” ridning, er jeg hoppet på en træningsform, som er 100% videnskabeligt funderet, og hvor der er meget fokus på hesteadfærd, deres signaler, stress og hvordan forståelsen af alt det bruges i den praktiske træning
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?