Fokus på hunde i GO'aften Danmark

19-02-2014 09:01, af Anne Kristine Tollestrup
Ifølge Den Danske Dyrlægeforening og Dansk Kennel Klub, bliver 12 hunde aflivet hver dag – fordi deres ejere ikke længere magter, at tage sig af dem.
Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Shutterstock

I aften er temaet rettet mod vores firbenede venner, når GO'aften Danmark ruller over skærmen. Fødevareministeren Dan Jørgensen vil nu sætte hundevelfærd på den danske dagsorden ved, at lancere en ny handlingsplan med titlen: “Et Bedre Hundeliv”. Dan Jørgensen udtaler til TV2: “Det forpligter at have et kæledyr. Man skylder både hunden og sig selv at vælge sin hund med omhu og gøre sig klart, om man har tid, penge og plads, inden man anskaffer sig den. Det er forkert med en køb-og-smid-væk-kultur, når det handler om dyr.” “Et Bedre Hundeliv” Den nye handlingsplan er inddelt i 4 kategorier: - Vælg din hund med omhu - Forbud mod salg af hunde på markeder - Avl af hunde - Registrering af kenneler Ifølge Dan Jørgensen, skal det nu være slut med, at købe hunde som et impulskøb. Ligesom at han også ønsker at sætte fokus på sundhed i avlen. Dette bl.a. ved at indføre en bestemmelse i dyreværnsloven, der kræver at kæledyr skal avles, så deres fysik og udseende ikke forringer deres livskvalitet. Se med på TV2 i programmet GO'aften Danmark fra kl. 18.30 – 19.00. Kilde: TV2.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?