Winnie får kompetent hjælp

27-01-2020 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når Winnie Vestergaard, der er blind, i pinsen skal løbe K9 Biathlon ved Vilhelmsborg får hun hjælp af en ganske habil herre

Copyright Ridehesten.com
Foto: Lotte Höhrmann

Der er ingen tvivl om, at Winnie Vestergaard er en sej kvinde. Ikke nok med, at hun som blind kaster sig ud i at løbe K9 Biathlon ved Hundedagene på Vilhelmsborg, så lader hun sig ikke nøjes med en kort distance, men kaster sig ud på 12 kilometers løbetur med hunden.

Det kan hun naturligvis ikke selv, og derfor har Hundedagene og Winnie Vestergaard søgt efter en løbemakker til Winnie.

Det har de nu fundet, og det er ikke en hr. hvem som helst, der får lov at følge i Winnies fodspor. Manden, der skal agere øjne for Winnie på den strabadserende løbetur, er Jonas Beck Jensen, som selv er ivrig K9 Biathlon løber i både Danmark og i udlandet. Derudover er han hundefører hos Fighter Wing Skrydstrup.

– Jeg var med ude og tage nogle billeder og videoer med Winnie og folkene fra Hundedagene, og så spurgte jeg hende, om hun havde fundet en løbemakker. Da hun ikke havde det, tilbød jeg min hjælp, fortæller han og fortsætter:

– Jeg synes, det er virkelig fedt, at hun gør det, og jeg tror måske det kan være med til at motivere andre med handicap til at gøre noget lignende. Det vil jeg gerne hjælpe med til.

Under fotoseancen skulle Jonas Beck Jensen agere støtte for Winnie Vestergaard, så han har allerede smagt på, hvilke udfordringer der venter ham, når det går løs i pinsen på Vilhelmsborg.

– Vi skulle for eksempel løbe op af nogle små skråninger og allerede der havde jeg nok at se til. Jeg kunne ikke lade være med at have fokus på hendes hund, og tjekke hvor den var henne, men den havde hun jo faktisk 100 procent styr på, fortæller Jonas Beck Jensen.

Udover at være imponeret over Winnie Vestergaards gåpåmod og jernhårde vilje, så har Jonas Beck Jensen også allerede lagt mærke til forskellen på den måde, hendes hund er arbejdshund på.

– Det er virkelig interessant at se på, hvor forskelligt vores hunde arbejder. Når min hund arbejder, skal den jo være lidt en gadedreng og lidt rå i kanterne. Vi skal jo fange banditter med vores hunde, og derfor må de gerne sige vov og være meget energiske. Winnies hund er enormt opmærksom på hende hele tiden, og det er virkelig fascinerende at opleve, hvor forskelligt hunde kan arbejde, siger han.

Det er tydeligt at mærke, at Winnie Vestergaard er i trygge hænder hos Jonas Beck Jensen, men holdet er ikke fyldt op endnu. For det er lidt af en vanskelig opgave at skulle guide en blind gennem 12 kilometers vanskeligt terræn. Derfor er hun og Hundedagene i gang med at søge efter endnu en løbemakker til Winnie Vestergaard, så hun kommer til at blive fulgt af to makkere.

Vi følger naturligvis udviklingen.

Info

Arion Hundedagene på Vilhelmsborg

Hvornår: 30., 31. maj og 1. juni
Hvor: Vilhelmsborg, Bedervej 101, 8320 Mårslet

K9 Biathlon alle tre dage. Lørdag for børn

Læs også

Plæneklipper fuldender Winnies hold

18-02-2020 19:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er sidste hjælper til Winnie Vestergaard fundet, og det er i den grad en mand, der er vant til at dirigere

Med Winnie i mediemøllen

07-02-2020 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag mødtes Winnie Vestergaard med BT, der gerne ville lave en artikel om hende og hendes store udfordring med at gennemføre et K9 Biathlon på 12km som blind. Vi var med

Hundedage i Go’ Morgen Danmark

29-01-2020 12:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag morgen kunne danskerne stå op til synet af to seje hundemennesker i Go’ Morgen Danmark

Skandinaviens største terrænløb med hund

14-12-2023 09:55, af Anne Cecilie Sohl

Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.

Første biathlon for menneske og hund i Danmark 23. og 24. juni

18-05-2018 14:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens der gøres klar til at riste hekse på store bål rundt omkring i landet, vil en masse hunde med deres ejere deltage i landets første K9 biathlon i Nærum

Tilmelding åbnet: K9 Biathlon Lilleskov Slot Hundedage

19-03-2019 16:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Løb tur med din hund ved Lilleskov slot hundedage

Hund i Fokus er godt i gang

28-08-2021 11:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vilhelmsborg summer af hundeliv i denne weekend, og lørdagen er kommet i gang med masser af action ved K9 Biathlon og meget meget mere

HUND I FOKUS: Se de sjove billeder af hunde på vandrutchebanen

03-09-2022 12:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

En af de populære forhindringer i K9 Biathlon for alle er vandrutchebanen. Her er der også god mulighed for sjove billeder

Sådan kan du og din hund støtte Danmarksindsamlingen

28-01-2021 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lilleskov Slot, der blandt andet står bag K9 Biathlon for alle, bruger nu deres store succes til at hjælpe andre. Derfor har de bestemt at donere en stor del af overskuddet fra virtuelle løb til Danmarksindsamlingen

Se billederne: Muddy Dog

16-09-2019 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det var mudret, det var vådt og det var hundesjovt. Sådan kan Muddy Dog i Aarhus bedst beskrives

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet