Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Copyright Ridehesten.com
K9 Biathlon er for både ambitiøse sportsudøvere der søger fart og spænding, men også for familien der ønsker at prøve en sjov aktivitet for alle. Her ses Eva Behrmann, som er en erfaren løber og hundefører. Foto: K9 Biathlon for alle

Med 765 solgte billetter til eventet den 1. og 2. juni kommer der i år til at være flere aktive hundeejere og deres firbenede venner end nogensinde før ved startlinjen i det midtjyske.

Dacia Cup er et K9 Biathlon, hvilket kort sagt er et forhindringsløb for hunde og deres ejere, hvor hund og ejer sammen skal forcere en række forhindringer på en valgt rute med start og mål i baghaven hos arrangør Lotte Höhrmann. Det er femte år i træk hun og hendes mand åbner portene til Lilleskov slot og inviterer til løb:

– Det er fantastisk med den kæmpe opbakning og støtte vi får. Det betyder utroligt meget, at så mange har fundet glæden ved at være aktive med deres hunde og bruger dagene sammen med os – det var hele formålet med at skabe K9 Biathlon for alle for fem år siden, siger en stolt Lotte Höhrmann. Hun og de mange frivillige er allerede nu i gang med forberedelserne omkring Lilleskov Slot, så den store grund og de omkringliggende stier og skovområder er klar med sjove forhindringer for de firbenede og deres mennesker.

Midtjyderne vilde med hundeløb

Det er især midtjyderne der har taget løbet til sig og knap 40 procent af deltagerne kommer således fra region Midtjylland med flest fra Silkeborg men også Vejle, Horsens, Fredericia og Viborg er stærkt repræsenteret.

Løbet lever op til navnet ”K9 Biathlon FOR ALLE”, for yngste deltager er på nuværende tidspunkt blot 4 år gammel og den ældste 69. Menneske-år vel og mærke! Søndag den 2. juni er der som noget nyt et børneheat på programmet og netop dette heat er på nuværende tidspunkt det, der sælges flest billetter til. Enkelte af lørdagens heats er udsolgt, men der er stadig billetter at få, hvis der sidder hundeejere derude, som drømmer om at prøve kræfter med vandgrave, traktordæk og mudder sammen med deres familier og bedste firbenede venner.

Store sponsorer og lokale spejdere

Bag sig har Lotte Höhrmann sponsorer som Dacia, Henne Petfood, Craft Sportswear og NonStop Dogwear, der alle er repræsenteret på pladsen omkring start- og mål-området. I år er samarbejdet desuden udvidet med endnu en guldsponsor; det internationale medicinalfima Boehringer-Ingelheim. På plænerne ved Lilleskov slot vil der være rig mulighed for at nyde en god kop kaffe eller mad fra nogle af de spiseboder, der også tager opstilling på årets første sommerweekend.

Også lokale aktører er at finde på pladsen og nyder godt af samarbejdet: Efter løbet modtager Thyregod Spejderne en donation som tak for deres deltagelse ved løbet, ligesom de får indtægten fra parkering i området. Uhre Friskole hjælper til søndag og modtager en donation som tak.

– Vi vil gerne give noget tilbage til lokalområdet – målet for os er ikke at tjene penge på løbet. Vi vil hellere se lokale forretningsdrivende på pladsen og bidrage til at de får en god omsætning, ligesom det betyder meget for os, at de lokale børn får glæde af vores skøre ideer, griner Lotte Höhrmann og lover, at der også for publikum vil være masser at se og prøve på pladsen den 1. og 2. juni.

Fakta
Fakta om K9 Biathlon for alle:
  • Et forhindringsløb for hunde og deres ejere, hvor både hund og ejer skal igennem, over eller under forhindringerne sammen.
  • Der kan løbes tre forskellige strækninger – 2-3 km., 4-6 km. Eller 8-10 km.
  • Der findes både raceheats for de professionelle deltagere og WALK-distancer, som alle kan være med på.
  • I år afholdes K9 Biathlon for alle den 1. og 2. juni i Give, den 10. og 11. august i Mariager samt den 12. og 13. oktober i Næstved.
  • K9 Biathlons kommer oprindeligt fra forsvaret, hvor sporten dyrkes af soldater og deres professionelle hunde.
  • Deltagerne ved løbet den 1.. og 2. juni ved Give kommer også fra Tyskland, Norge, Finland og Estland
  • 80% af deltagerne er kvinder

Læs også

Blogindlæg: Forhindringsløb med hund - er det noget for os?

09-05-2024 08:26, af Anne Cecilie Sohl

Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Motionsløb for hund og ejer i Tisvilde Hegn

31-01-2024 08:45, af Anne Cecilie Sohl

Foreningen DIRTY PAWS, som er en Løbeklub for hund og ejer, inviterer til løb med hund den 24. februar i Tisvilde Hegn. Tag med og få en hyggelig og sjov tur med din hund.

Hundeskove i Danmark – iPhone app

11-01-2013 14:44, af Tine Luther
Med denne app får du en oversigt over hundeskove i Danmark. Se hundeskove fordelt i regioner og afstand fra din position med mulighed for at kommentere og bedømme hundeskovene. Du kan også tagebilleder af hunden i skoven, af hundevennerne og dele dem med familie og venner via Facebook.

Tilmelding åbnet: K9 Biathlon Lilleskov Slot Hundedage

19-03-2019 16:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Løb tur med din hund ved Lilleskov slot hundedage

Quiz løs på hunden.dk

10-12-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny kategori på vores hjemmeside gør det muligt for dig at teste din viden om mange hunderacer

Tilstoppede analkirtler

14-07-2017 10:56, af Anne Ekenberg

Det er ikke just et emne, vi taler om hen over middagen lørdag aften med vores gæster, men det kan være praktisk at vide noget om, så vi kan spotte lidelsen og redde vores hunde fra kløen, smerter og mulig operation.

Vi keder os…Lær din hund at gå ved siden af dig

23-07-2017 19:35, af Anne Ekenberg

Det er ikke svært at lære sin hund at gå ved siden af dig. Hunden.dk guider dig igennem en sjov og hyggelig øvelse, som du kan starte med at lave inden døre.  Din hund vil synes om den, og den vil sikkert komme dig til gavn, når I senere bevæger jer udenfor.

Flere skraldespande løser ikke problemet

19-04-2018 14:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En afstemning på Hunden.dk viste, at størstedelen af læserne tror på, at flere skraldespande vil kunne få flere til at samle hundelort op. Projektleder fra Hold Danmark Rent er ikke enig

Rally styrker samarbejdet mellem dig og din hund

27-11-2017 10:15, af Susanne Bagger

Rally er en hyggelig og sjov hundesport for stort set alle typer hunde og mennesker. Det er en form for orienteringsløb for hunde, hvor hund og ejer/fører går rundt på en bane opbygget af skilte, der hver symboliserer en øvelse

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.