Danmark har udtaget seks deltagere til årets verdensmesterskab, der skal dyste mod nationer som eksempelvis Belgien, Canada, Finland, Holland, Japan, Sydafrika, Sydkorea og USA. Hundene skal dyste i tre discipliner; Lydighed, forsvarsarbejde og spor. I alle discipliner er det helt centralt at samarbejdet mellem hunden og hundeføreren fungerer godt.
Hunden bliver bedømt på, hvor godt den adlyder sin hundefører. Undervejs vil hunden få forskellige instrukser af sin hundefører, som den skal udføre. Hunden skal blandt andet finde en person, kaldet en figurant, som er gemt bag en skærm. Når den har fundet figuranten, skal den gø på et bestemt antal sekunder. Derefter skal figuranten løbe væk, hvilket hunden skal stoppe ved at tage greb i et specialsyet ærme, som figuranten har på.
Hunden skal herefter slippe på kommando og følge forskellige lydighedskommandoer, mens den hele tiden skal være klar til at fange figuranten, når denne løber igen. Hundene og deres hundefører kan maksimalt få 100 point i hver disciplin - og dermed maksimalt 300 point i alt.
Lydighed og forsvarsarbejde foregår på Cepheus Park Randers, mens spordisciplinen foregår i det åbne land uden for stadion. Der er adgang for publikum på Cepheus Park, hvor der kan købes billet ved indgangen. En heldagsbillet koster 110 kroner. www.detsker.dk for yderligere info.
– Er man selv hundeejer eller har interesse for hunde, så er det enormt interessant at se det samarbejde der foregår mellem hund og hundefører, fortæller eventchef Mette Bertelsen fra Randers Eventsekretariat.
Sekretariatet har valgt at støtte op om verdensmesterskabet, sådan at det for tredje gang i historien kan blive afholdt i Randers. Tidligere var i 2006 og 2018. Hovedarrangøren er Schæferhundeklubben for Danmark, der i anledningen af mesterskabet også afholder et VM-skue og et arrangement i disciplinen Nosework på Cepheus Park Randers. Skuet er en udstilling af Schæfere, der kan opleves på boldbanerne lige uden for stadion, lørdag den 1. oktober kl. 9 - 15. Nosework er en hundesport, hvor hunden får lov at bruge sin lugtesans til at søge efter dufte i forskellige miljøer. Det giver hunden både mental og fysisk stimulering og er en sjov aktivering for både hund og fører. Nosework foregår ligeledes den 1. oktober på Cepheus Park.
– Ofte er et ægtepar med schæferhunde interesseret i begge dele, hvor manden for eksempel går op i brugshundearbejdet, imens hustruen går op i udstillingen og Nosework. Derfor har vi valgt at udvide eventen med disse to discipliner, som også kan være meget underholdende og fascinerende at opleve som publikum, siger Poul Meineche Hansen, der er Schæferhundeklubben talsmand for verdensmesterskabet i Randers.
Det er tilladt for publikum til VM i Schæfer selv at have deres egen hund med på tribunerne.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
I et facebookopslag giver amerikanske Mark Saccoccio sin version af historien om kidnappede Hector. Her kan du læse en oversættelse af opslaget
Vi har været i kontakt med Per Pedersen, der ejer den staffordshire bullterrier, som menes at være blevet stjålet i Randers
To danskere har været på banen på Cepheus Park i Randers i dag. For en af dem sluttede det alt for hurtigt
Agilitydelen af VM for schæferhunde blev afgjort lørdag, og man må sige, at tyskerne tog for sig af retterne
I næste uge udkommer novembernummeret af HUNDEN. Her er lidt af det, du kan glæde dig til
Fredag kom det frem, at der er Giardia i Assentoft ved Randers
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.