I det fyldte messeområde tæt på Store Ring finder man Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, som er Sveriges største smådyrshospital. Foran standen står et topmoderne bord, som tiltrækker mange besøgende. Det er ganske forstående. For når man kommer helt tæt på bordet, opdager man, at bordpladen i virkeligheden er en skærm. På skærmen kan man vælge forskellige dyr, som er blevet scannet ind af dyrlægerne.
Der er flere hunde, en enkelt kat og sågar en skildpadde.
Når man vælger et af disse dyr, kan man gå ind og kigge på selve dyret ved at skrælle hud, muskler, indvolde af i lag eller blotlægge indvolde eller knogler. På den måde kommer man gradvist længere ind i dyret, til man finder det sted, dyret har en lidelse.
En af de indscannede hunde har en tumor i hjernen, og den kan man zoome helt ind på og studere, mens man vender og drejer billedet af hunden for at fange den bedste vinkel.
Det er både imponerende og fascinerende at følge med i, og det er tydeligt, at de besøgende er af samme opfattelse.
– Selve visualiseringsbordet bygger jo på en CT-scanning, som vi har brugt i mange år. Det nye er, at vi nu kan bruge dette bord til at visualisere dyret og på den måde stille bedre diagnoser., fortæller dyrlæge Heidi Nilsen.
Visualiseringsbordet er kommet til verden i et samarbejde med visualiseringsvirksomheden, Interspectrals.
Det er meningen, at bordet skal bruges på videnskabscentre, på uddannelser og andre steder, hvor man kan bruge den nye visualiseringsplatform til at generere ny viden.
Dyrlægeklinikker vil også kunne bruge værktøjet til at vise dyreejerne, hvorfor nogle dyr er særligt udsatte for visse sygdomme.
Indtil videre er det dog kun Universeum i Gøteborg, der kan se frem til at få et visualiseringsbord i huset. Her vil besøgende i løbet af foråret kunne se et stort visualiseringsbord, hvor de kan få lov at kigge helt ind i dyrenes indre.
Og spørger man Heidi Nilsen er værktøjet ikke bare godt for videnskaben og dyresundheden.
– Det er også et rigtig sjovt stykke legetøj. Et dyrt men sjovt legetøj, siger hun.
Herunder kan du se en kort video af visualiseringsbordet
Det var et smukt øjeblik og der var fart på, da Årets Hund løb gennem Store Ring i Herning Messecenter ved årets sidste store udstilling, Winter Wonder Show.
Sikke en start. En fuldstændig fantastisk dag i Herning. Her får du lidt billeder og en enkelt video fra dagen
I weekenden mødte vi Birgit Seloy til Store Hestedag i Roskilde. Her fortalte hun om sagen med de stjålne hvalpe, der heldigvis er hjemme igen
Går man med en drøm om at blive årets opdrætter i DKK 2019, er vejen nu blevet en smule kortere, da sidste års vindere har valgt at tage en pause fra udstillingerne
Søndag blev Årets Hund i Sverige hyldet på MyDog i Gøteborg. Det var en stor oplevelse, fortæller Michael Kristensen
Den danske juniorhandler Ida Victoria Skodborg gik hele vejen og sluttede af med at vinde juniorhandling om søndagen på den svenske hundeudstilling MyDOG sidste weekend
Få sportsgrene er så unge og så kontroversielle som weightpull. På MyDOG er der plads til både en præsentation og en opvisning i sporten
Her får du en kort film af fredagens begivenheder på MyDOG
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet