Det er langt fra alle mennesker, der kan gøre DKK’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen mundlam, men når hun står over for et vaskeægte koryfæ på 101 år, bevæger munden sig ikke helt så livligt, som den plejer.
I søndags oplevede Lise Lotte Christensen netop dette, da hun modtog Lise Nørgaards legat overrakt af Lise Nørgaard selv.
– Jeg vil sige, at uanset hvem, der kunne finde på at indstille mig til sådan en pris, så skulle de være særdeles velkomne, men det er da klart, at Lise Nørgaard er noget ganske særligt. Hun er simpelthen så sej en dame, lyder det lettere benovet fra Lise Lotte Christensen.
Om motivationen for at tildele Lise Lotte Christensen årets legat fortalte Lise Nørgaard bl.a., at Lise Lotte Christensen - både igennem sit arbejde for Dansk Kennel Klub og for STH – Servicehunde til handicappede – altid og utrætteligt har fungeret som hundenes talerør, for at udbrede forståelse for hundens adfærd og på bedst mulig måde fungere som brobygger mellem hunde og hundeejere og det omkringliggende samfund. Og for arbejdet med at udbrede arbejdet med servicehundene til personer med bevægelseshandicap, hvor hundene er mere end bare en ven, men også en hjælper med praktiske funktioner i hverdagen. Den motivation er adfærdskonsulenten meget stolt over.
– Jeg brænder for begge mine job, og jeg er meget taknemmelig for at kunne arbejde med hunde på den måde. Jeg er meget glad for, at det er begge mine job, der ligger i motivationen. For de betyder begge rigtig meget for mig, fortæller hun.
Glæden i at give glæden videre
Ved overrækkelsen i søndags fortalte Lise Nørgaard, at hun helt personligt har stiftet bekendtskab med Lise Lotte Christensens metoder.
– Jeg har selv været så heldig at se, hvordan du kan tæmme selv de vildeste hunde. Jeg glemmer aldrig, hvordan du på en halv time kunne forvandle to glammende og stærkt ufredelige gravhunde, fra at være frådende vilddyr til menneskets bedste ven. Du fortjener dette legat for din dybe kærlighed til dyr og din store forståelse af hunde, der gør det muligt for dig at uddanne servicehundene, sagde Lise Nørgaard.
Med legatet følger 20.000 kroner, som Lise Lotte Christensen har valgt at give videre til STH - Servicehunde til handicappede.
– Når der lige tikker 20.000 kroner ind, som man ikke havde forventet, så trækker det da lidt i en for at bestille en god ferie, men jeg synes faktisk, det var bedst at give pengene videre til andre. På den måde kunne jeg give noget af den glæde, Lise Nørgaard bragte mig, videre til nogle andre. Det ligger der faktisk en utrolig stor glæde i, lyder det fra Lise Lotte Christensen, som dog forsikrer om, at hun også nok skal nå at holde lidt ferie alligevel.
I denne weekend den 11.-12. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste og mest prestigefyldte hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Winter Wonder Show er et sandt hundemekka med masser af mulighed for alle hundeelskere og hundeinteresserede i at få en overdosis af pelset, logrende kærlighed.
Sidste år ændrede agilityudvalget ved DKK reglerne for danmarksmesterskaberne til, at alle stævner i perioden første oktober til anden weekend i august talte til DM point. På den måde var der flere muligheder for at opnå point.
Årets sidste store hundeudstilling, Winter Wonder Show, finder sted den 11. - 12. november 2023 i Messecenter Herning. På mandag er der sidste frist for at tilmelde sig.
Sebastian Klein har i et tv-program for børn undersøgt, hvordan det føles at blive bidt af en hund. Kennelklubben har hjulpet med at føre ideen ud i livet
I går døde den folkekære Lise Nørgaard. En kvinde som i den grad har sat sit aftryk i dette land, og som også har sat op til flere aftryk i hundeverdenen. For hun var en hunde- og dyreelsker
Mandag aften kom de nykårede verdensmestre i spor Liselotte Nielsen og schæferhunden Thilde hjem til Hjørring, hvor de fik en modtagelse, der for alvor er et par verdensmestre værdig
Adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen viser i en video, hvordan man giver hunden nok at drikke her i varmen
Stort tillykke til Liselotte Hutzelsieder Nielsen, der i går sikrede sig verdensmesterskabet i spor i
I et interview med Alt for Damerne fortæller 102-årige Lise Nørgaard, om dengang for 12 år siden, da hun mistede sin sidste hund
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.