Det er langt fra alle mennesker, der kan gøre DKK’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen mundlam, men når hun står over for et vaskeægte koryfæ på 101 år, bevæger munden sig ikke helt så livligt, som den plejer.
I søndags oplevede Lise Lotte Christensen netop dette, da hun modtog Lise Nørgaards legat overrakt af Lise Nørgaard selv.
– Jeg vil sige, at uanset hvem, der kunne finde på at indstille mig til sådan en pris, så skulle de være særdeles velkomne, men det er da klart, at Lise Nørgaard er noget ganske særligt. Hun er simpelthen så sej en dame, lyder det lettere benovet fra Lise Lotte Christensen.
Om motivationen for at tildele Lise Lotte Christensen årets legat fortalte Lise Nørgaard bl.a., at Lise Lotte Christensen - både igennem sit arbejde for Dansk Kennel Klub og for STH – Servicehunde til handicappede – altid og utrætteligt har fungeret som hundenes talerør, for at udbrede forståelse for hundens adfærd og på bedst mulig måde fungere som brobygger mellem hunde og hundeejere og det omkringliggende samfund. Og for arbejdet med at udbrede arbejdet med servicehundene til personer med bevægelseshandicap, hvor hundene er mere end bare en ven, men også en hjælper med praktiske funktioner i hverdagen. Den motivation er adfærdskonsulenten meget stolt over.
– Jeg brænder for begge mine job, og jeg er meget taknemmelig for at kunne arbejde med hunde på den måde. Jeg er meget glad for, at det er begge mine job, der ligger i motivationen. For de betyder begge rigtig meget for mig, fortæller hun.
Glæden i at give glæden videre
Ved overrækkelsen i søndags fortalte Lise Nørgaard, at hun helt personligt har stiftet bekendtskab med Lise Lotte Christensens metoder.
– Jeg har selv været så heldig at se, hvordan du kan tæmme selv de vildeste hunde. Jeg glemmer aldrig, hvordan du på en halv time kunne forvandle to glammende og stærkt ufredelige gravhunde, fra at være frådende vilddyr til menneskets bedste ven. Du fortjener dette legat for din dybe kærlighed til dyr og din store forståelse af hunde, der gør det muligt for dig at uddanne servicehundene, sagde Lise Nørgaard.
Med legatet følger 20.000 kroner, som Lise Lotte Christensen har valgt at give videre til STH - Servicehunde til handicappede.
– Når der lige tikker 20.000 kroner ind, som man ikke havde forventet, så trækker det da lidt i en for at bestille en god ferie, men jeg synes faktisk, det var bedst at give pengene videre til andre. På den måde kunne jeg give noget af den glæde, Lise Nørgaard bragte mig, videre til nogle andre. Det ligger der faktisk en utrolig stor glæde i, lyder det fra Lise Lotte Christensen, som dog forsikrer om, at hun også nok skal nå at holde lidt ferie alligevel.
Ægteparret bag kennel Nordcairn’s blev hædret for deres dedikerede avlsarbejde og succeser med cairn terriere gennem næsten tre årtier.
Vær med i Dansk Kennel Klubs store fotokonkurrence i samarbejde med CEWE. Send dine bedste pletskud og vind fotopræmier.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
I går døde den folkekære Lise Nørgaard. En kvinde som i den grad har sat sit aftryk i dette land, og som også har sat op til flere aftryk i hundeverdenen. For hun var en hunde- og dyreelsker
Sebastian Klein har i et tv-program for børn undersøgt, hvordan det føles at blive bidt af en hund. Kennelklubben har hjulpet med at føre ideen ud i livet
Adfærdskonsulent i DKK Lise-Lotte Christensen så Kontant i går, og hun har en klar opfordring til alle
Adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen viser i en video, hvordan man giver hunden nok at drikke her i varmen
Stort tillykke til Liselotte Hutzelsieder Nielsen, der i går sikrede sig verdensmesterskabet i spor i
I et interview med Alt for Damerne fortæller 102-årige Lise Nørgaard, om dengang for 12 år siden, da hun mistede sin sidste hund
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.