At spise sin egen afføring kaldes også korprofagi. Det ses hos nogle hunde – ofte til ejernes store fortrydelse. Men hvorfor gør hundene det? Et amerikansk forskerhold fra University of California har forsøgt at finde svaret, og resultaterne fra deres studie er netop blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift ”Veterinary Medicine and Science”.
Forskerholdet tog udgangspunkt i to mulige forklaringer på problemet. Det ene var at korprofagi er en unormal adfærd hos hunde, og at denne unormale adfærd eksempelvis kan skyldes mangler i kosten eller et underliggende adfærdsproblem som stress eller tvangsadfærd. Den anden mulige forklaring på problemet var, at det er en normaladfærd, der sikrer at hundens nære omgivelser holdes rene og frie fra parasitter. Hvis adfærden er normal mente forskerne blandt andet, at hundene burde have en større tendens til at spise frisk afføring frem for gammelafføring, da mængden af infektiøse parasitter stiger markant, hvis afføringen ligger i omgivelserne mere end to dage.
Holdet bag studiet sendte to forskellige spørgeskemaer ud til amerikanske hundeejere og fik i alt omkring 3000 svar tilbage. De undersøgte svarene for at se, om de kunne be- eller afkræfte de to mulige forklaringer.
Ud fra hundenejernes svar, fandt forskerne ingen forskel imellem hunde, der spiste deres egen afføring og hunde der ikke gjorde, når de kiggede på alderen eller kønnet af hunden. Ligeledes var der ingen forskel i det foder de fik, og ingen forskel i hvorvidt hundene havde adfærdsproblemer, herunder stress, angst og tvangsadfærd. Ligeledes havde hunde med tendens til korprofagi ikke været svære at få renlige som hvalpe – noget forskere ellers mente kunne vise tegn på, at hunde havde en unormal manglende aversion mod afføring. Derudover viste studiet at diverse kosttilskud ingen effekt havde, og at træning kun havde en ringe effekt hos hunde med korprofagi. Det der dog virkede bedst, var hvis hunden lærte en ”lad ligge” kommando indlært ved at belønne hunden, når den ikke spiser afføringen.
Forskerholdet fandt dog også nogle forskelle mellem grupper af hunde, der spiste afføring og hunde der ikke gjorde. Blandt andet havde hunde, der normalt havde en stor appetit, en større tendens til korprofagi end andre hunde. Derudover havde nogle racer, herunder blandt andet terrierne, en større sandsynlighed for at udvikle problemet. Til sidst viste undersøgelsen også, at hunde med korprofagi havde en langt større tendens til at spise nyligt lagt afføring frem for gammelt.
Alt i alt mener forskerne bag undersøgelsen, at deres resultater tyder på, at korprofagi kan være en normaladfærd forbundet med et forsøg på at holde de nære omgivelser rene, men de pointerer også, at deres resultater er forbundet usikkerheder, og at flere studier er nødvendige for at blive klogere på området.
Kan du forestille dig at løbe med din hund som makker og samtidig få både motion, sjov og et stærkere bånd? Det er netop, hvad Canicross handler om! Denne hurtigt voksende sport kombinerer løb og hundetræk i smukke omgivelser, og alle hunderacer kan være med.
Sæt kryds i kalenderen den 23. marts 2025, hvor DIRTY PAWS - Løbeklub for hund og ejer inviterer til Danmarksmesterskaberne i canicross, bike- og scooterjoring. Stævnet afholdes i smukke Tisvilde Hegn under Dansk Canicross Forbund og lover en dag fyldt med fart, hundeglæde og fællesskab.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde
At spise sin egen afføring, også kaldet koprofagi, er noget nogle hunde gør. Årsagen til denne, for os mennesker noget ulækre vane, er ikke helt opklaret. Et brasiliansk forskerhold har undersøgt det lidt nærmere – og én ting de fandt ud af var, at sandsynligheden for at hunden udfører koprofagi er større hvis hunden bor sammen med en anden hund, der også udfører adfærden
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt