At spise sin egen afføring kaldes også korprofagi. Det ses hos nogle hunde – ofte til ejernes store fortrydelse. Men hvorfor gør hundene det? Et amerikansk forskerhold fra University of California har forsøgt at finde svaret, og resultaterne fra deres studie er netop blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift ”Veterinary Medicine and Science”.
Forskerholdet tog udgangspunkt i to mulige forklaringer på problemet. Det ene var at korprofagi er en unormal adfærd hos hunde, og at denne unormale adfærd eksempelvis kan skyldes mangler i kosten eller et underliggende adfærdsproblem som stress eller tvangsadfærd. Den anden mulige forklaring på problemet var, at det er en normaladfærd, der sikrer at hundens nære omgivelser holdes rene og frie fra parasitter. Hvis adfærden er normal mente forskerne blandt andet, at hundene burde have en større tendens til at spise frisk afføring frem for gammelafføring, da mængden af infektiøse parasitter stiger markant, hvis afføringen ligger i omgivelserne mere end to dage.
Holdet bag studiet sendte to forskellige spørgeskemaer ud til amerikanske hundeejere og fik i alt omkring 3000 svar tilbage. De undersøgte svarene for at se, om de kunne be- eller afkræfte de to mulige forklaringer.
Ud fra hundenejernes svar, fandt forskerne ingen forskel imellem hunde, der spiste deres egen afføring og hunde der ikke gjorde, når de kiggede på alderen eller kønnet af hunden. Ligeledes var der ingen forskel i det foder de fik, og ingen forskel i hvorvidt hundene havde adfærdsproblemer, herunder stress, angst og tvangsadfærd. Ligeledes havde hunde med tendens til korprofagi ikke været svære at få renlige som hvalpe – noget forskere ellers mente kunne vise tegn på, at hunde havde en unormal manglende aversion mod afføring. Derudover viste studiet at diverse kosttilskud ingen effekt havde, og at træning kun havde en ringe effekt hos hunde med korprofagi. Det der dog virkede bedst, var hvis hunden lærte en ”lad ligge” kommando indlært ved at belønne hunden, når den ikke spiser afføringen.
Forskerholdet fandt dog også nogle forskelle mellem grupper af hunde, der spiste afføring og hunde der ikke gjorde. Blandt andet havde hunde, der normalt havde en stor appetit, en større tendens til korprofagi end andre hunde. Derudover havde nogle racer, herunder blandt andet terrierne, en større sandsynlighed for at udvikle problemet. Til sidst viste undersøgelsen også, at hunde med korprofagi havde en langt større tendens til at spise nyligt lagt afføring frem for gammelt.
Alt i alt mener forskerne bag undersøgelsen, at deres resultater tyder på, at korprofagi kan være en normaladfærd forbundet med et forsøg på at holde de nære omgivelser rene, men de pointerer også, at deres resultater er forbundet usikkerheder, og at flere studier er nødvendige for at blive klogere på området.
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
At spise sin egen afføring, også kaldet koprofagi, er noget nogle hunde gør. Årsagen til denne, for os mennesker noget ulækre vane, er ikke helt opklaret. Et brasiliansk forskerhold har undersøgt det lidt nærmere – og én ting de fandt ud af var, at sandsynligheden for at hunden udfører koprofagi er større hvis hunden bor sammen med en anden hund, der også udfører adfærden
Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet