1. Forfrysninger - undgå lange gåture Det kolde vejr kan give hunde forfrysninger på udsatte kropsdele som poter, ører og halespids. Særligt udsatte er hanhundens testikler, hold derfor øje med, om de er røde, hævede eller ømme. Tæver kan få urinvejsinfektion, hvis de sidder stille for længe ude i kulden. Hvalpe, samt syge eller gamle hunde er mest i fare for at få forfrysninger. Et godt råd er derfor at gå flere korte ture i løbet af dagen i stedet for én lang tur. 2. Hunderacer - måske skal hunden have jakke på Er din hund en langhåret tumler? Eller en lille, fin spirrevip? Mængden af pels og hundens størrelse er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En lille hund med tynd pels skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i. 3. Salt - beskyt poterne I byområder bliver fortove og veje hurtigt saltet, når sneen falder. Vejsalt kan skade hundens poter, og derfor skal de vaskes grundigt efter gåturen. Salt udtørrer trædepuderne, så de let revner. Når saltet trænger ind i revnerne, svier det smertefuldt. Hvis hunden pludselig bliver halt på gåturen, kan det altså være vejsaltets skyld. Du kan med fordel smøre poterne med potesalve, så hunden undgår fugt- og saltskader, forklarer Lotta Möller, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring. 4. Foder - hvor aktiv er din hund om vinteren? Vi kender det selv. Vinteren kan lægge en dæmper på aktivitetsniveauet udenfor. Hvis din hund rør sig mindre om vinteren end resten af året, skal du overveje at regulere dens foder. Hvis din hund derimod er meget aktiv om vinteren, det gælder eksempelvis for jagthunde og slædehunde, så skal foderet også tilpasses. Husk at regulering af foder altid skal foregå over længere tid, så hundens mave kan vende sig til det. 5. Farer - pas på lumsk is Vinteren kan være en smuk årstid med is på søer og hav. Men pas på, når du lufter din hund ved vandet. Isen kan være lumsk og se tykkere ud end som så. Mange hunde er ved at drukne om vinteren, fordi de går ud på is, som ikke kan bære deres vægt. Hold din hund i snor, så undgår du, at din hund løber ud på tynd is, fordi den eksempelvis får færten af en fugl. /Pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Beaglen har et naturligt talent for schweissarbejde, men alt for få ejerfor dygtiggør sig og udfordrer hunden med længere og mere krævende spor. To engagerede hundeførere vil nu ændre på det.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Med en håndfuld godbidder og lidt fantasi kan du nemt forvandle haven til et sanseparadis, hvor din hund bliver stimuleret, får ro i kroppen og bruger hovedet på en sjov og meningsfuld måde
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet