En hundeudstilling er altid garant for gode oplevelser – tusindvis af hunde er nemlig samlet på ét sted, så man behøver ikke at bevæge sig specielt langt, for at møde den næste pelsede skabning, man kan kæle, klappe eller snakke med. Og der er mange slags – faktisk er hunde en af de mest succesfulde rovdyr på kloden – og succesen skyldes deres tilpasningsevne. Hunde har i dag tilpasset sig til at varetage en bred vifte af opgaver; fra jagthunde, slædehunde og politihunde til hyggehunde, hyrdehunde og bombehunde. De mange hunderacer er opdrættet til at være eksperter i deres felt, hvad end det er jagt, spor eller noget helt tredje, fjerde eller femte. Dette er også årsagen til, at vi i dag kan nyde den enorme diversitet af racer, der findes i hundearten. Der findes racer, vi alle sammen har hørt om, og så findes der racer, som de færreste vidste eksisterede. Har man lyst til at stifte bekendtskab med disse sjældne racer, er DKK’s international udstilling i Fredericia lige stedet. Ikke nok med at du kan møde schæfere, labradors retrievere og berner sennenhunde; du kan du også møde en grønlandshund, en barbet, en lancashire heeler, og en chodsky pes. Eller måske vi kan friste med en prazsky krysarik eller en entlebucher sennenhund? Hvad med en mastino napoletano, black and tan coonhound – eller den italienske etnahund? Netop etnahunden kommer der hele 10 af, og det er lang tid siden, så mange af den sjældne race har været samlet på dansk jord. Til sammenligning var der blot tilmeldt syv i Herning, der er årets største udstilling. Så har du brug for inspiration til dit næste hundekøb, eller bare er i besiddelse af en nysgerrig sjæl, så er DKK's internationale udstillinger altid et besøg værd. Her kan du få en snak med passionerede opdrættere, der forstår sig på racen og kan give et godt råd med på vejen. Klik her for mere information om udstillingen i Fredericia.
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Bananen med sin smukke gule farve indbyder i høj grad til at blive spist. Rå oven på ymer, som tørret snack lørdag aften eller i en banankage. VI elsker banan, men er den også en sund frugt for vores hunde?