Premiere: Nyt nummer fra Joachim Knop med hund

15-05-2020 08:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På hunden.dk har vi fået lov at være de første til at dele videoen til Joachim Knops nye single, På den vej, hvor du bor. I videoen optræder Joachims hund, Molly, i en meget afslappet rolle. Du kan læse mere om Joachim og Molly i juninummeret af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com
Foto: Per Morten Abrahamsen

Han er lidt af en multikunstner måske bedst kendt fra film som Drengene fra Sankt Petri, Det forsømte forår og Anja og Viktor filmene. Udover skuespillet gør han sig også på de skrå brædder som operasanger blandt andet på Det Kongelige Teater.

Nu har Joachim Knop kastet sig ud i et nyt projekt, hvor han med hjælp fra de prominente jazznavne Chris Minh Doky, Nikolaj Bentzon og Espen Laub von Liljenskjold crooner sig igennem den danske sangskat på albummet, FORTÆLLINGER FRA EN JAZZTID - Evergreens på dansk.

Hvorfor er dette album så interessant for hunden.dk. Det er det naturligvis, fordi Joachim Knop selv er hundeejer og hans kære hund, Molly, som er af racen bichon havanais er med i videoen til singleudspillet, På den vej, hvor du bor.

– Denne sang er egentlig grund til hele albummets oprindelse. Jeg har sunget sangen utallige gange med operaklang og elskede Kasper Holtens opsætning af My Fair Lady på Det Kgl Teater. Sangene fra My Fair Lady er som arierne fra Porgy og Bess næsten alle blevet til evergreens og kan derfor synges dejligt frit fra leveren, fortæller Joachim Knop.

Som noget ganske særligt har vi på hunden.dk fået lov til at være de første, der viser videoen, som du kan se nederst i denne artikel.

– Det er ikke en ny genre for mig. Jeg har altid elsket at croone, og tilbage da vi lavede Askepop, sang jeg jo også popmusik, så det er noget, jeg har været i før. Men jeg har da forladt mit operanæb for en kort stund, fortæller Joachim Knop til hunden.dk og fortsætter:

– Men jeg har fundet ind til en inderlighed i det her, som jeg virkelig nyder. Det er meget nøgent, og det er meget mig. Her står jeg som mig selv og ikke i en rolle på en operascene. Det er virkelig spændende.

Som skuespiller og sanger er Joachim Knop dobbelt ramt i denne coronatid. Han skulle have underholdt til dronningens fødselsdag og han havde en stor opera på Det Kongelige Teater, som også er blevet aflyst.

– Det føles lidt som at være blevet lovet en hundehvalp, og når man så står og skal have den med hjem, så må man ikke få den alligevel. Det er meget uforløst, forklarer han og slår fast, at han virkelig glæder sig til at komme ud og spille live og præsentere dette album, som han er meget stolt af.

– Jeg har haft et fantastisk samarbejde med musikerne, og det er der virkelig kommet noget godt ud af, siger han.

Men hvorfor har du din hund med i videoen?
– Molly er lidt af en teaterhund, som har været med mange steder. Hun elsker at være, hvor der er musik, og hun har accepteret, at jeg for en tid skifter operaen ud med at være en cool crooner. Hunde er bare hyggelige, Molly er hyggelig, og musikken er hyggelig, så det passer bare godt sammen.

Læs meget mere om Joachim og Molly i juninummeret af HUNDEN, som udkommer i uge 25.

Albummet udkommer 29. maj

Info

Numre på albummet

1. Jeg sætter min hat som jeg vil (Bent Fabricius-Bjerre/Klaus Rifbjerg)

2. På den vej hvor du bor (Frederick Loewe/Karen Hoffmann)

3. Forårskuller (Richards Rodgers/Joachim Knop)

4. E-L-S-K (Bert Kaempfert/Joachim Knop)

5. Kærlighed (Bent Fabricius-Bjerre/Niels Brunse)

6. Croonerens sang (Nikolaj Bentzon/Nikolaj Bentzon)

7. Smil (Charlie Chaplin/Mogens Dam)

8. Piger i fælden (Arthur Johnston/Jørgen Ryg)

9. Forelsket i København (Bent Fabricius-Bjerre/Volmer Sørensen)

10. Èn til før jeg går (Harold Arlen/Ulrik Bencard)

11. Alley Cat (Bent Fabricius-Bjerre)

Læs også

Fra barndommens bamsemusik til voksen hundelyrik

26-03-2021 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Jan Rørdam står bag flere af numrene fra Bamse og Kylling, og nu på dette spritnye nummer er han gået helt i hundene, selvom han faktisk slet ikke tåler dem

Verdens første hundesang

26-11-2020 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Firmaet Tails.com har udgivet en sang, som er specielt til hunde. Sangen indeholder lyde, som hunde elsker

Lækker musik fra hundeglad kunstner

21-04-2020 12:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Anmelderne er nærmest faldet ned af stolene over Fiona Apples nye album. Sangeren er kendt for at være glad for hunde, og de spiller da også en rolle på det nye album

Hundene boltrede sig på Store Hestedag

05-09-2012 09:02, af Tine Luther
Den forgangne weekend lagde Roskilde Dyrskueplads arealer til Store Hestedag. Udover heste kunne man opleve forskellige hundesportsdiscipliner, prøve noget selv med sin hund – og så var der DM i agility. I denne nyhed kan du se DM-resultater, Myndeklubbens video og billeder fra Store Hestedag.

No, no, no!

22-01-2014 11:24, af Tine Luther
Mange har på det seneste set videoen af den ”talende husky” på de sociale medier. Det lyder unægteligt, som om hyskyen siger nej til at forlade den lune stue til fordel for sin kennel. Men hvad sker der egentlig på den – ret sjove – video? Få svaret og se selv videoen her.

Dansk perdiguero de burgos har skrevet historie

25-09-2022 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i september blev den danske perdiguero de burgos Bluecorne's Bubulcus første hund i racen, der kom på podiet i gruppe syv uden for racens hjemland Spanien

Dansk EM-guld og -bronze i Dog Dancing

17-11-2014 13:46, af Tine Luther
Hun gjorde det – igen! Danske Anja Christiansen blev endnu en gang europamester i Dog Dancing-disciplinen HTM. Sidsel Rytcher Lauridsen og Germal Prada fik bronze.

Dansk Breton Klub inviterer nyjægere på jagt

10-09-2013 14:14, af Tine Luther
Jagt|
På tre jagter kan nyjægerer stifte bekendtskab med at gå på jagt med stående jagthund.

Årets politihund 2013

02-11-2013 21:35, af Tine Luther
Årets politihund blev i dag kåret i forbindelse med Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Herning.

DM for politihunde afholdes i weekenden

21-09-2017 08:25, af Marie Helene Rigård Rohleder

I den kommende weekend afholder Dansk Politihundeforening deres traditionsrige Danmarksmesterskab for politihunde. Der bliver kåret tre danmarksmestre, efter at alle deltagerne har været igennem en bane med 11 svære øvelser

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.