Premiere: Beroligende hundefilm

21-12-2020 07:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Waoo har i forbindelse med det kommende nytår lanceret en beroligende film for hunde.Filmen kan ses gratis på youtube

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vi kender alle scenariet. Nytårsaften starter et kor af fyrværkeri-forskrækkede hunde. Dels de høje lyde og store lysglimt fra fyrværkeri, dels et generelt højere støjniveau i juleferien. Forskning viser, at film med de rette lydbølger og billeder har en beroligende effekt på familiens bedste ven, og nu lanceres Danmarks første beroligende ti timers hundefilm, A New Year's Tail. Ligesom mennesker kan bruge tv til at slappe af, så reagerer hunde også afslappende på filmsekvenser. 

Der findes mellem 600.000 og 650.000 hunde i Danmark og ca. 60.000 nye hunde er kommet til i år og bor derfor hos en førstegangs-hundefamilie. Det betyder også, at mange nye hundeejere er uden erfaring med, hvordan hunde reagerer på lyd og lys i juleferien.

 

Danmarkspremiere på beroligende hundefilm

Med tanke på de mange berørte hunde, introduceres nu år-hund-redes bedste film i form af Danmarks første beroligende film til hunde. Den er baseret på forskningsresultater og indeholder blandt andet beroligende lyde som lyden af en hundemors hjerterytme og smaskelyde af diende hvalpe og naturbilleder i hvide, blå og gule nuancer, som er det farvespektrum hunde særligt kan se.

Den ti timer lange film, 'A New Year's Tail' er en nytårsgave fra Waoo, Danmarks førende leverandør af internet, TV og telefoni via fibernettet. Frank Poulsen Kirk, markedsdirektør i Waoo, forklarer nyskabelsen:

– Waoo’s slogan er ”Internet som det burde være”, fordi internettet er fantastisk og rummer et utal af muligheder, som vi ønsker at hjælpe kunderne til at udnytte fuldt ud. Det er kun noget værd, hvis vi beviser det. Det er fx innovative løsninger, men nytænkning kan bestemt også være de små ting med en stor effekt. Det er præcis det, som vi ønsker at opnå ved at tilbyde alle danske hunde en beroligende hundefilm i nogle dage, der ellers kan være stressende, så både to og firbenede får en dejlig jul og et godt nytår.

 

Fyrværkeritræning

Frank Poulsen Kirk understreger, at filmen ikke kan stå alene og at nye hundeejere med fordel kan følge de råd, der er udviklet af ekspert i dyreadfærd Anette Røpke. Hun forklarer, at man kan starte med at træne med sin hund i ugerne op til med en tryghedsøvelse, hvor hundeejeren sidder med hunden i et trygt sted f.eks. badeværelset eller hundekurv, hvor man øver hunden i at falde til ro ved at sidde sammen med hunden og ae roligt, så det over tid forbinder stedet med noget positivt. 

Det hjælper at have rolige bevægelser og stryge sin hund med så langsomme strygninger, at man selv bliver helt rolig og træt. Disse rolige lidt dybe strøg udskiller bl.a. oxytocin, der er kroppens trygheds og kærlighedsstof, det giver trygge og rolige hunde. Når man sidder og træner med sin hund foran den beroligende film og kærtegner den, er der således ekstra gode odds for en god nytårsaften.

Info

Gode råd

Hunden reagerer på menneskets ageren. Hvis du er stresset og bange, så mærker hunden det. Skab derfor en god atmosfære for hunden. Træk vejret roligt og tal langsomt, stryg hunden over pelsen og vis, at situationen ikke er farlig.

Skæld ikke hunden ud, hvis den reagerer på lydniveauet og fyrværkeriet. Det forværrer angsten.

Luft hunden, inden det bliver mørkt. Gå en lang tur med hunden i snor, mens det er lyst, så hunden er træt og glad.

Skærm hunden for lysglimt og høje lyde, ved at rulle persienner ned eller gardiner for, og lad den gemme sig, hvis det giver tryghed. Lav evt. en hule til hunden i en papkasse eller med tøj og tæpper eller i et lunt badeværelse.

Sørg for at hundens vandskål er fyldt godt op.

Server gerne nogle snack eller et tyggeben, da det kan underholde og skabe ro for hunden.

Sørg for, at hunden ikke kommer til at spise jule- og nytårspynt i form af f.eks. truthorn og guirlander.

Sørg for, at hunden ikke kan løbe væk. Den kan reagere uventet i en stressende situation.

Vis Danmarks første beroligende film til hunde 'A New Year's Tail'.

Lad ikke hunde komme i nærheden af det afskudte fyrværkeri i dagene efter nytårsaften

Læs også

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

DKK: hjælp din hund sikkert igennem nytåret

31-12-2023 12:53, af Anne Cecilie Sohl

Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.

Er din hund urolig til nytår?

25-12-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Mange hunde bryder sig ikke om nytårsfyrværkeri, da de store brag og lysglimt kan være overvældende. Og hvis de først er blevet bange, bliver det ikke nemmere året efter.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.