Onsdag formiddag mødtes betjente og anklager fra Nordjyllands Politi med repræsentanter fra Dyrenes Beskyttelse og Hundens Tarv. Meningen med mødet var at kickstarte samarbejdet mellem den nye dyreværnsenhed i politiet og dyreværnsorganisationerne.
Betjent Henrik Taagaard, der får ansvaret for den nye afdeling i Nordjylland, indledte mødet med at fortælle lidt om, hvad det er den nye enhed skal tage sig af.
– Der kommer ikke til at ske en ændring af politikredsens nuværende indsats på dyreværnsområderne. Den nye enhed bliver en slags overbygning på disse, der skal tage sig af efterforskningen i komplekse dyreværnssager, lød det fra Henrik Taagaard.
Den replik fik flere til at rynke brynene, for hvad er en kompleks sag? Heldigvis havde den nye leder svar på dette:
– Komplekse sager har vi defineret ved, at der skal være tale om organiserede og systematiserede overtrædelser. Derudover skal der være en økonomisk vinding ved overtrædelsen, fastslog han.
Noget af det, den nye enhed også vil tage sig af, er at foretage en præventiv indsats overfor dyreværnssager. Mens mødet stod på, var to af enhedens tre betjente på en opgave, som netop var af præventiv karakter.
– Vi har fået en melding om, at der bliver lukket for vandet på en ejendom. Vi ved, at der er heste på ejendommen, og derfor skal vi lige have en snak med ejerne for at være sikre på, at hestene ikke kommer til at lide. Det er en af de måder, vi kan forebygge på, fortalte Henrik Taagaard.
Generelt var der en rigtig god stemning ved mødet, hvor også kommunikationen mellem politi og dyreværnsorganisationer blev drøftet. For der er ingen tvivl om, at politiet rigtig gerne vil have en masse oplysninger fra organisationerne, men hvor meget må politiet egentlig sige?
– Det er helt sikkert noget, vi skal have styr på. Vi kan jo ikke bare gå ud og spørge organisationerne, hvad de ved om en bestemt person, men det vil helt sikkert være godt, hvis vi kan bruge den ekspertise, de sidder med. Derfor handler det først og fremmest om, at organisationerne fodrer os med oplysninger, og så må finde en måde at spørge dem på, hvis vi har brug for noget viden på et område, ræsonnerede Henrik Taagaard med hjælp fra anklager Mette Bendix.
Under mødet skortede det ikke på gode råd fra Dyrenes Beskyttelse og Hundens Tarv.
Især fyldte en bestemt sag meget på mødet. Det var en sag om en mand, hvis retssag for overtrædelse af dyreværnsloven er blevet udskudt mange gange. Ifølge de fremmødte skulle manden stadig avle på sine hunde, selvom de er syge af giardia og andet.
– Det lyder helt sikkert som en sag, vi skal have kigget på, lød det fra Henrik Taagaard.
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark
Mandag morgen blev hunden Bella fundet i Brørup. Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser ejeren
Fredag blev en mand blidt i armen af en hund i Skive, da han ville beskytte sin egen hund. Siden er der gået mange historier om den angribende hund. Historier som det lokale politi ikke kan genkende
Tirsdag fik Midt- og Vestsjællands Politi to anmeldelser om kanonslag kastet efter dyr ved Store Heddinge. Politiet leder efter gerningsmand
Hannibal forsvandt efter et indbrud. Siden er han ikke blevet set. Nu har ejer Daniel Christensen fået at vide, at Hannibal er fundet død
Tirsdag blev en hund skudt af en politibetjent. Hunden flygtede ind i en skov i Lisbjerg ved Aarhus og er ikke set siden. Derfor beder Østjyllands Politi om offentlighedens hjælp
Henrik Taagaard fra Dyreværnsenheden i Nordjyllands Politi lagde i onsdags en video på Facebook med en opfordring til de danske hundeejere
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?