Fra 1. marts skal hunde importeret til Island ikke længere i fire ugers karantæne. Efter en længere kamp er det lykkedes Islands Kennel Klub at få myndighederne til at acceptere en karantæne på to uger. Det skriver Icelandreview.com.
I april sidste år blev der på vegne af det islandske landbrugsministerium foretaget en risikovurdering for indførelsen af hunde for at fastslå, om man kunne minimere karantæneperioden. Undersøgelsen viste, at hunde og katte fra Nordeuropa og Storbritannien ikke behøvede nogen karantæne overhovedet, da disse dyr i forvejen får deres sundhed tjekket tilstrækkeligt i hjemlandene. Langt størstedelen af de dyr, der kommer til Island, stammer fra Nordeuropa og Storbritannien.
Undersøgelsen viste desuden, at dyr fra andre lande kunne nøjes med en karantæne på to uger.
Sidste uge deltog Islands Kennel Klub i et møde med ministre, en advokat og en dyrlæge for at diskutere undersøgelsens resultater. Her blev man altså enige om at nøjes med to ugers karantæne for alle importerede hunde og katte.
Mens Islands Kennel Klub kalder de nye karantæneregler for et stort skridt i den rigtige retning, er man ikke indstillet på at stoppe kampen for forbedringer af import af hunde og katte.
Her ønsker man nemlig, at myndighederne skærer karantæneperioden helt væk for dyr fra Nordeuropa og Storbritannien, ligesom man ønsker, at importerede dyr fra andre lande nøjes med 10 dages karantæne, som det kendes fra Australien og New Zealand.
Islands Kennel Klub er desuden utilfredse med, at ejerne ikke må besøge deres dyr under karantæneperioden. Også dette vil de kæmpe for at ændre.
Der er i hvert fald én i familien, som værdsætter, at visse arbejdspladser og skoler holder lukket i disse virustider – nemlig hunden. Nu hvor meget tid bruges i hjemmet, kan hundeejere benytte lejligheden til at udvikle forholdet til deres hund. Her kommer Agria Dyreforsikring med tips og råd til, hvordan du nemt kan aktivere hunden mellem de daglige gåture
TV2.dk har kigget på, hvordan vores kæledyr har det i disse tider med ejeren hjemme hele tiden. Her kan du læse, hvad de skriver om hunde
Karantæne og hjemsendelse har betydet, at flere danskere end før har anskaffet sig en ny følgesvend. Særligt mange små hunde har fundet nye hjem. Ekspert rådgiver om de små hundes særlige behov og adfærd
Danmark under corona-karantæne og aflyste ferieplaner har givet mange danskere tid til at overveje, om det er i år, de skal have den hund, de altid har drømt om. Et hvalpekøb må ikke være tidsfordriv for karantæneramte skolebørn, mener Dansk Kennel Klub, der dog oplever, at danskerne i stigende grad køber hund med omtanke
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.