Molly bidt tre gange af hugorme

21-04-2022 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Labradoren Molly nåede at blive bidt tre gange af hugorme i sit lange liv. Her får du historien fortalt af Mollys ejer, Elizabeth Texel

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto


Første gang hun blev bidt var på vores sædvanlige tur på stranden i Tisvildeleje og var på vej tilbage til bilen. Det var sidst på sommeren. Vi gik i klitterne, Molly havde det med at "drage" til søs efter fugle på vandet (var engang ved at miste hende af samme grund! hun svømmede bare der ud af). På vores tur tilbage opdager jeg pludselig at Molly ikke støtter på den ene bagben, undersøger hende men kan ikke finde ud af hvad der er galt. Vi går stille tilbage til bilen, køre hjem. Da vi er hjemme kan jeg se benet begynder at hæve og Molly bliver mere og mere påvirket, halser og opfører sig underligt. Ringer til vores dyrlægen og kommer frem til denne 5 min. i lukketid. Vores faste dyrlæge var der ikke, men en ung dyrlæge undersøger Molly, jeg fortæller hvor jeg havde gået tur. Enden på besøget blev Molly fik flere forskellig smertestillende indsprøjtninger og benet blev bundet ind i bandage, så skulle jeg komme tilbage med hende næste morgen til røntgen mm.

Da vi var hjemme igen lå Molly bare stille og rolig på vores sofa de første timer, men så tror jeg det smertestillende holdt op med at virke og jeg blev nød til at tage bandagen af benet da det hævede ekstremt meget! Det blev en meget lang nat med at berolige hende.
Næste morgen stod jeg og lavede kaffe i køkkenet og Molly kommer humpende ud til mig, lige med et var der blod over hele gulvet! Der opdager jeg at der på hendes haseled er to temmelig store huller hvor blodet kommer fra. Nede hos dyrlægen igen - desværre den samme- gør jeg opmærksom på de to huller. De beholder Molly og jeg vil få beske når jeg kan hente hende igen!

På vej hjem kommer jeg til at tænke på om det var et bid. Så undersøgte jeg det nærmere, fandt en artikel på nette omkring hugorme og der kunne jeg læse hvordan det så ud efter et bid fra den.
Hentede Molly samme eftermiddag, de kunne ikke finde nogen skader på benet (der var stadig de to huller) hun havde fået antibiotika og mere smertestillende og så skulle jeg komme igen dagen efter. Jeg fortalte om min læsning, nej sige den unge dyrlæge der er jo kun TO huller!!!. Næste dag tog jeg mit print med til den kloge dyrlæge, tja måske kan det være det........

Jeg havde heldigvis en hund der så ud til at klare den omgang, tvivlede meget de første dage, men efter ca. 14 dage var hun frisk igen. Jeg skiftede dyrlæge.

Der gik et par år som jeg husker, vi gik stadig på strande i Tisvildeleje, så var den gal igen, denne gang var det i hovedet kunne se blodet komme ud fra hullerne og Molly blev straks "mærkelig".
Ringede til min nye dyrlæge "du komme med det samme". Hun stod klar med de sprøjter den slags kræver og dagen efter var Molly ok igen. Min dyrlæge sagde hun aldrig havde oplevet at de blev bidt flere gange, men hun blev klogere. Samme år (det første var forår) nu efterår går Molly lidt rund på P-pladsen (stadig i Tisvildeleje) efter turen og ventede på at komme ind i bilen. Der høre jeg et PIV fra hende og da hun kommer hen til mig er der igen et bid i hovedet! Søndag (selvfølgelig) ringer til dyrlægen som straks siger "er du nu HELT sikker" og ja det var jeg. Du kommer bare med det samme...TAK sagde jeg og ja der var ikke tvivl. Og som min dyrlæge siger det er den eneste hund hun har haft der har prøvet det 3 gange.
Det er nu 6 år siden vi måtte sige farvel til seje Molly hun blev 14 1/2 år. Jeg går stadig med vores hunde (alle Labrador) på stranden og i hundeskoven nu er det bare Lisseleje og jeg ved der er mange hugorme her også, men vi skal alle levet livet og hundene, ingen af os er blevet bidt. 

Det skal lige siges at jeg ALDRIG selv har set en hugorm ej heller dem der bed Molly.
Jeg fik at vide af dyrlægen at det er MEGET vigtig at hunden ikke bevæger sig ret meget for gør den det bliver giften transporteret rundt i kroppen og så nå dyrlægen meget hurtig.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

Læs også

Pas på hunden, for nu er hugormen vågnet

06-04-2025 07:53, af Cecilie Friis Amstrup

De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Hugormesæson: Det skal du gøre, hvis dit kæledyr bliver bidt

28-03-2023 10:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvert år oplever flere danske hunde- og katteejere, at deres kæledyr bliver bidt af hugorme, og det er vigtigt at tage det alvorligt, hvis der er mistanke om hugormebid

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Lad din hund forbedre din livskvalitet

19-04-2025 07:21, af Cecilie Friis Amstrup

Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller