Første gang hun blev bidt var på vores sædvanlige tur på stranden i Tisvildeleje og var på vej tilbage til bilen. Det var sidst på sommeren. Vi gik i klitterne, Molly havde det med at "drage" til søs efter fugle på vandet (var engang ved at miste hende af samme grund! hun svømmede bare der ud af). På vores tur tilbage opdager jeg pludselig at Molly ikke støtter på den ene bagben, undersøger hende men kan ikke finde ud af hvad der er galt. Vi går stille tilbage til bilen, køre hjem. Da vi er hjemme kan jeg se benet begynder at hæve og Molly bliver mere og mere påvirket, halser og opfører sig underligt. Ringer til vores dyrlægen og kommer frem til denne 5 min. i lukketid. Vores faste dyrlæge var der ikke, men en ung dyrlæge undersøger Molly, jeg fortæller hvor jeg havde gået tur. Enden på besøget blev Molly fik flere forskellig smertestillende indsprøjtninger og benet blev bundet ind i bandage, så skulle jeg komme tilbage med hende næste morgen til røntgen mm.
Da vi var hjemme igen lå Molly bare stille og rolig på vores sofa de første timer, men så tror jeg det smertestillende holdt op med at virke og jeg blev nød til at tage bandagen af benet da det hævede ekstremt meget! Det blev en meget lang nat med at berolige hende.
Næste morgen stod jeg og lavede kaffe i køkkenet og Molly kommer humpende ud til mig, lige med et var der blod over hele gulvet! Der opdager jeg at der på hendes haseled er to temmelig store huller hvor blodet kommer fra. Nede hos dyrlægen igen - desværre den samme- gør jeg opmærksom på de to huller. De beholder Molly og jeg vil få beske når jeg kan hente hende igen!
På vej hjem kommer jeg til at tænke på om det var et bid. Så undersøgte jeg det nærmere, fandt en artikel på nette omkring hugorme og der kunne jeg læse hvordan det så ud efter et bid fra den.
Hentede Molly samme eftermiddag, de kunne ikke finde nogen skader på benet (der var stadig de to huller) hun havde fået antibiotika og mere smertestillende og så skulle jeg komme igen dagen efter. Jeg fortalte om min læsning, nej sige den unge dyrlæge der er jo kun TO huller!!!. Næste dag tog jeg mit print med til den kloge dyrlæge, tja måske kan det være det........
Jeg havde heldigvis en hund der så ud til at klare den omgang, tvivlede meget de første dage, men efter ca. 14 dage var hun frisk igen. Jeg skiftede dyrlæge.
Der gik et par år som jeg husker, vi gik stadig på strande i Tisvildeleje, så var den gal igen, denne gang var det i hovedet kunne se blodet komme ud fra hullerne og Molly blev straks "mærkelig".
Ringede til min nye dyrlæge "du komme med det samme". Hun stod klar med de sprøjter den slags kræver og dagen efter var Molly ok igen. Min dyrlæge sagde hun aldrig havde oplevet at de blev bidt flere gange, men hun blev klogere. Samme år (det første var forår) nu efterår går Molly lidt rund på P-pladsen (stadig i Tisvildeleje) efter turen og ventede på at komme ind i bilen. Der høre jeg et PIV fra hende og da hun kommer hen til mig er der igen et bid i hovedet! Søndag (selvfølgelig) ringer til dyrlægen som straks siger "er du nu HELT sikker" og ja det var jeg. Du kommer bare med det samme...TAK sagde jeg og ja der var ikke tvivl. Og som min dyrlæge siger det er den eneste hund hun har haft der har prøvet det 3 gange.
Det er nu 6 år siden vi måtte sige farvel til seje Molly hun blev 14 1/2 år. Jeg går stadig med vores hunde (alle Labrador) på stranden og i hundeskoven nu er det bare Lisseleje og jeg ved der er mange hugorme her også, men vi skal alle levet livet og hundene, ingen af os er blevet bidt.
Det skal lige siges at jeg ALDRIG selv har set en hugorm ej heller dem der bed Molly.
Jeg fik at vide af dyrlægen at det er MEGET vigtig at hunden ikke bevæger sig ret meget for gør den det bliver giften transporteret rundt i kroppen og så nå dyrlægen meget hurtig.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
Hvert år oplever flere danske hunde- og katteejere, at deres kæledyr bliver bidt af hugorme, og det er vigtigt at tage det alvorligt, hvis der er mistanke om hugormebid
Et slangebid har vist sig at være meget farligere for en hund end for en kat. Australske forskere er nu kommet med et svar på, hvordan det hænger sammen
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.