Lydighedsprøverne dømmes af Thomas Lundin fra Sverige, Palle Bergsø og Erling Olsen. Prøverne foregår i to ringe og starter begge dage kl. 9. Lørdag startes med klasse 1 og klasse 3, søndag startes med eliteklassen og klasse 3. Der er deltagere fra hele landet samt fra Sverige. I eliteklassen uddeles det eftertragtede internationale certifikat, og i alle klasser tæller resultatet som kvalifikation til finalen om årets lydighedshund, der finder sted i Herning i november. Mange forskellige racer Der bliver mulighed for at se mange forskellige racer i aktion, lige fra den lille papillon til jagthunde som korthåret hønsehund og rhodesian ridgeback. Niveaumæssigt spænder deltagerne lige fra begyndere, der skal til deres første lydighedsprøve i klasse 1, til rutinerede landsholdsdeltagere i eliteklassen. Rallylydighed Rallyprøverne starter søndag kl. 10 med championklassen, der er den højeste klasse, herefter ekspertklasse, øvet klasse og begynderklasse. Dommer er Paul Lysholdt Rally er en forholdsvis ny hundesport, der er blevet meget populær. I rally går man en bane, der er forskellig fra gang til gang. Der kræves ikke lige så stor præcision som i lydighed, men der er masser af udfordringer alligevel. I championklassen skal hunden f.eks. kunne alle øvelser på højre side, og her er kravet for at opnå den eftertragtede "superpind" at klassen skal vindes med mindst 97 point ud af 100. Det er tilladt at bruge både verbale kommandoer og håndtegn, og man må gerne rose hunden undervejs. Rally er en sport for alle hunderacer, det ses også ved at de 25 tilmeldte hunde repræsenterer 11 forskellige racer. Eftertilmelding i rally muligt Som noget ganske ekstraordinært er det muligt at eftertilmelde til rallyprøverne - naturligvis inden klassen går i gang. Har du alligevel planer om at være på Stadion Nord i Rønne med din hund søndag den 17. august, så husk resultatbogen! Eftertilmelding til Ditte Wolsted.
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet