Lydighedsprøverne dømmes af Thomas Lundin fra Sverige, Palle Bergsø og Erling Olsen. Prøverne foregår i to ringe og starter begge dage kl. 9. Lørdag startes med klasse 1 og klasse 3, søndag startes med eliteklassen og klasse 3. Der er deltagere fra hele landet samt fra Sverige. I eliteklassen uddeles det eftertragtede internationale certifikat, og i alle klasser tæller resultatet som kvalifikation til finalen om årets lydighedshund, der finder sted i Herning i november. Mange forskellige racer Der bliver mulighed for at se mange forskellige racer i aktion, lige fra den lille papillon til jagthunde som korthåret hønsehund og rhodesian ridgeback. Niveaumæssigt spænder deltagerne lige fra begyndere, der skal til deres første lydighedsprøve i klasse 1, til rutinerede landsholdsdeltagere i eliteklassen. Rallylydighed Rallyprøverne starter søndag kl. 10 med championklassen, der er den højeste klasse, herefter ekspertklasse, øvet klasse og begynderklasse. Dommer er Paul Lysholdt Rally er en forholdsvis ny hundesport, der er blevet meget populær. I rally går man en bane, der er forskellig fra gang til gang. Der kræves ikke lige så stor præcision som i lydighed, men der er masser af udfordringer alligevel. I championklassen skal hunden f.eks. kunne alle øvelser på højre side, og her er kravet for at opnå den eftertragtede "superpind" at klassen skal vindes med mindst 97 point ud af 100. Det er tilladt at bruge både verbale kommandoer og håndtegn, og man må gerne rose hunden undervejs. Rally er en sport for alle hunderacer, det ses også ved at de 25 tilmeldte hunde repræsenterer 11 forskellige racer. Eftertilmelding i rally muligt Som noget ganske ekstraordinært er det muligt at eftertilmelde til rallyprøverne - naturligvis inden klassen går i gang. Har du alligevel planer om at være på Stadion Nord i Rønne med din hund søndag den 17. august, så husk resultatbogen! Eftertilmelding til Ditte Wolsted.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse