Når hunden får lopper, bider lopperne og suger blod fra hunden. Loppens spyt indeholder stoffer, der sørger for at blodet ikke størkner imens loppen spiser. Det er disse stoffer der giver den kløe, der er forbundet med loppebiddet. Nogle hunde er dog så uheldige at de udvikler en allergi over for loppespyttet, og allergien får kroppen til at reagere voldsommere end normalt – og det gør det ubehagelige møde med lopperne endnu værre.
Har hunden fået loppeallergi, ses der oftest en voldsom kløe og en rød og irriteret hud. Allergien kan få hunden til at klø og bide sig så meget, at den får sår i huden. Kløen er oftest mest intens omkring haleroden, men vil ofte typisk brede sig op langs ryggen. Nogle hunde oplever kløe andre steder på kroppen, herunder maven og lysken. Med tiden kan hundens hud blive mørkpigmenteret og hår kan knække, så hunden får områder med skallede pletter.
Kommer en hund med loppeallergi i kontakt med lopper, skal loppeinfektionen selvfølgelig bekæmpes. Ofte er det dog også nødvendigt at behandle hunden med kløestillende og måske antibiotika, indtil lopperne er væk, og der er kommet ro på huden.
Har hunden først udviklet en allergi, skal der som regel kun enkelte loppebid til for at udløse reaktionen, og derfor er det mange gange nødvendigt at behandle hunden forebyggende med loppemidler, for at mindske sandsynligheden for at den bliver bidt. Størstedelen af lopperne lever ikke på hunden men i dens omgivelser, hvor de kan overleve i meget lang tid. Det er derfor også vigtigt at man renser og rengører hjemmet, herunder især hundens tæpper og seng.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Ligesom mennesker, kan hunde rammes af lymfeknudekræft – faktisk er det en af de mest almindelige ondartede kræftformer hos hunde i Danmark
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Netop nu er der godt gang i den i Stockholm. Du kan følge med på livestream
En hunds død i Munkebo skabte for et par uger siden overskrifter. Ejerne var sikre på, den blev forgiftet, men døden havde en helt anden årsag
Mens der gøres klar til at riste hekse på store bål rundt omkring i landet, vil en masse hunde med deres ejere deltage i landets første K9 biathlon i Nærum
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.