Loppeallergi er en kløende omgang

07-04-2018 08:40, af Astrid Gerd Holtet

Lopper er aldrig sjove at få besøg af, men nogle hunde udvikler en allergi over for de små parasitter – og så kan kløen blive meget voldsom.Lopper er aldrig sjove at få besøg af, men nogle hunde udvikler en allergi over for de små parasitter – og så kan kløen blive meget voldsom 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når hunden får lopper, bider lopperne og suger blod fra hunden. Loppens spyt indeholder stoffer, der sørger for at blodet ikke størkner imens loppen spiser. Det er disse stoffer der giver den kløe, der er forbundet med loppebiddet. Nogle hunde er dog så uheldige at de udvikler en allergi over for loppespyttet, og allergien får kroppen til at reagere voldsommere end normalt –  og det gør det ubehagelige møde med lopperne endnu værre.

Har hunden fået loppeallergi, ses der oftest en voldsom kløe og en rød og irriteret hud. Allergien kan få hunden til at klø og bide sig så meget, at den får sår i huden. Kløen er oftest mest intens omkring haleroden, men vil ofte typisk brede sig op langs ryggen. Nogle hunde oplever kløe andre steder på kroppen, herunder maven og lysken. Med tiden kan hundens hud blive mørkpigmenteret og hår kan knække, så hunden får områder med skallede pletter.  

Kommer en hund med loppeallergi i kontakt med lopper, skal loppeinfektionen selvfølgelig bekæmpes. Ofte er det dog også nødvendigt at behandle hunden med kløestillende og måske antibiotika, indtil lopperne er væk, og der er kommet ro på huden.

Har hunden først udviklet en allergi, skal der som regel kun enkelte loppebid til for at udløse reaktionen, og derfor er det mange gange nødvendigt at behandle hunden forebyggende med loppemidler, for at mindske sandsynligheden for at den bliver bidt. Størstedelen af lopperne lever ikke på hunden men i dens omgivelser, hvor de kan overleve i meget lang tid. Det er derfor også vigtigt at man renser og rengører hjemmet, herunder især hundens tæpper og seng.

/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

Læs også

Nytårsforsæt til dig og din hund

31-12-2016 10:35, af Kasper Larsson
Glem alt om at begynde i fitness eller at tabe dig – prøv i år at lade hunden bestemme, hvad dit nytårsforsæt skal være

Mops stjålet i Humlebæk

07-04-2020 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

DKK er blevet kontaktet af en ulykkelig ejer, der har fået sin elskede hund stjålet. Vi bringer her efterlysningen

Forbered hunden på nytårets bulder og brag

03-12-2021 10:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nytåret kommer farende imod os med hastige skridt, og selvom vi mennesker synes, at fyrværkeriet er en flot og underholdende tradition, så er tiden op til og efter nytåret helvede på jord for mange hunde. Agria Dyreforsikrings hundeekspert giver dig her tre gode råd til, hvordan du kan forberede din hund på ragnarokket

Spansk politi redder hund fra stegende varm bil

20-07-2016 09:05, af Kasper Larsson
Videoen nedenfor viser, at det var sidste udkald for den stakkels hund, der på en varm sommerdag var låst inde i ejerens bil. Heldigvis er betjentene ikke i tvivl, ruden skal smadres og hunden skal reddes ud.

Hund reddet op af sø

15-03-2013 11:25, af Maja Golles
En hund gik gennem isen på en sø og måtte reddes op af brandmand, der også selv måtte en tur i det våde og kolde element

Smertefuld forsnævring i rygraden

22-10-2021 09:10, af Astrid Gerd Holtet

Store midaldrende hunde er i særlig risiko for at udvikle lumbosacral stenose – en tilstand, der giver et tryk på rygmarven i lændeområdet, og som kan være forbundet med udtalt smerteegene

Fra bladet: Er udstationering noget for dig?

19-04-2021 11:56, af Anne Orholt, DKK

Ikke alle hunde egner sig til livet som hund i en større flok. Men det er heller ikke alle hunde, der egner sig til livet som udstationeringshund. Ligesom livet som udstationeringsvært – eller opdrætter, der udstationerer hunde – heller ikke er for alle. Her kan du læse, hvad du skal overveje, inden du kaster dig ud i ”Projekt udstationeringshund”

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Helen og hundene udforsker Norges vilde fjelde

13-07-2025 06:55, af Cecilie Friis Amstrup

Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

Fra HUNDEN: Løber hjertet af med dig i hvalpekøbet?

11-07-2025 07:01, af Lotte Evers, Agria Dyreforsikring

Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.

Fra HUNDEN: Raceportræt af den alsidige border collie

14-07-2025 06:39, af Hanni Zimmer

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet