I hundens led findes en række ledbånd. Disse ledbånd er med til at holde leddet sammen og sikre at leddet udfører den rette bevægelse. Udsættes et led for en kraftig belastning, som eksempelvis et forkert vrid eller en voldsom bevægelse, kan disse små, men vigtige, ledbånd skades.
Skader på ledbånd kan være alt fra milde skader hvor ledbåndets funktion bibeholdes, til fuldstændige overrivninger, hvor hele ledbåndet går i stykker.
Alle hunde kan udvikle en ledbåndsskade, men tunge hunde, og hunde der er meget aktive, er i særlig risiko. Andre sygdomme i leddet, kan også øge risikoen for en ledbåndsskade.
Symptomer på ledbåndsskader hos hunde:
Symptomerne ved ledbåndsskader hos hunde, afhænger af skadens omfang. Ved lettere skader er nogle af de mest almindelige symptomer:
Ved voldsommere skader kan det også ses, at leddet bliver ustabilt, og det kan betyde at leddet holdes i en unaturlig stilling. Det kan også ses, at hunden helt undlader at støtte på det skadede led.
Fremtiden for en hund med ledbåndsskader
Fremtiden for en hund med ledbåndsskader afhænger af skadens omfang. Hunde med mindre skader kan ofte komme sig helt gennem ro og smertestillende behandling. En stram forbinding og kuldebehandling umiddelbart efter skaden er sket, kan begrænse skadens omfang.
Ved større, eller fuldstændige, overrivninger, vil en operation ofte være nødvendig, og ofte vil længerevarende genoptræning være nødvendigt.
Er du i tvivl om hvorvidt din hund har en ledbåndsskade, bør du hurtigst muligt kontakte din dyrlæge.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Som hundeejer får man ofte følelsen af at hunden kan aflæse ens sindsstemning, om den er god eller dårlig. Ny studie har set nærmere på hvordan hunde reagere på billeder af menneskeansigter, der udviser forskellige følelser – det har fundet en forskel i hundens reaktioner
Efter skoleskyderiet, som kostede 17 mennesker livet, i Parkland Florida, har en ganske særlig hund hjulpet med at trøste de mange, der er ramt af denne tragedie
Med de mange nye aktiviteter, der findes rundt omkring i det danske hundeland, er det også blevet muligt at indføre Årets Hund i nye discipliner. Nu kan dansk/svenske gårdhunde blive Årets Hund i K9 biathlon
Søndag udtalte to professorer til tv2.dk, at man skal vaske sine hænder, når man har klappet sin hund. Men har de egentlig ret? Få DKK’s holdning til dette her
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse