Lægemiddelstyrelsen:
Det Europæiske Lægemiddelagentur har undersøgt bivirkningerne ved flåt- og loppemidlet Bravecto®. Konklusionen er, at det i meget sjældne tilfælde kan udløse kramper hos hunde – primært hos hunde med epilepsi.
Analysen er foretaget af producenten Intervet International B.V. på anmodning af det Videnskabelige Udvalg for Veterinære Lægemidler (CVMP) under det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). CVMP har gennemgået rapporten fra Intervet International B.V. og er enige i hovedkonklusionerne.
Det aktive stof i Bravecto® er fluralaner, som lammer loppernes og flåternes nervesystem. Nervesystemet hos disse skadedyr er mange gange mere følsomt end systemet hos pattedyr, og produktet er derfor generelt sikkert.
Den nye analyse af bivirkningsrapporterne viser dog, at Bravecto® i meget sjældne tilfælde kan fremkalde kramper og træthed. Dette er især en risiko for hunde, der i forvejen lider af epilepsi.
Som led i sikkerhedsovervågningen for lægemidler, indsamler firmaer og myndigheder indberetninger om formodede bivirkninger. Indberetningerne kan derefter bruges til at vurdere hyppigheden af bivirkninger, og om en bestemt bivirkning optræder særligt hyppigt for et bestemt lægemiddel. Når risikoen for bivirkninger betegnes som ”meget sjælden” betyder det i denne sammenhæng, at bivirkningen ses i mindre end en ud af 10.000 behandlinger.
Som opfølgning på rapporten vil der blive tilføjet en advarsel i produktresumeet for Bravecto® om risikoen for kramper, og at Bravecto® skal bruges med forsigtighed, hvis hunden lider af epilepsi.
Regn og fugt er optimale væktsbetingelser for lopper. Forebyg mod lopper på din hund og undgå problemer i det fugtige efterår. Heldigvis er der både hjælp og gode råd at hente for alle hundeejere
Bravecto ringer en klokke hos de fleste hundeejere. Men hvad vil du gerne spørge folkene bag Bravecto om
Forleden bragte Hunden.dk en artikel om utøjsmidlet Bravecto. Denne artikel affødte en masse gode spørgsmål, og ét af dem gik på, hvorfor vi oplever så store problemer med flåter og borrelia. Hvorfor det er så meget oppe i tiden.
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?