KLUMME: Hunde holder sammen på sammenholdet

14-09-2020 08:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i disse dage

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Annette Boe Østergaard

Dette efterår skulle være den totale genrejsning af de internationale hundeudstillinger i DKK. Under mottoet tro, håb og kærlighed skulle vi igen se hinanden, dommerne og hundene i øjnene i udstillingsringene. Men som alle nok er ved at være klar over, så spredte coronaen også sine mørke arme ud over efteråret og tvang DKK til at opgive efterårets storstilede planer, og med et måtte vi indse, at vi måtte finde tro, håb og kærlighed andre steder dette efterår.

Eller måtte vi nu også det?

Gennem mine to og et halvt år i hundeverdenen har jeg erfaret, at der er et bånd mellem folk i denne verden. Så selvom man ikke kommer ud til udstillingerne og lytter til Jettes blide røst synge morgenen ind, så har man stadig minderne fra tidligere udstillinger, kærligheden til sine hundevenner, troen på, at vi igen skal mødes til udstillinger og håbet om, at alt bliver godt igen.

Og så er udstillingerne jo bare en gren af DKK’s enorme træ.

For rundt omkring i landet er træning og konkurrencer igen i gang under anderledes vilkår, men stadig med det fælles fokus, som vi alle kan blive enige om – kærligheden til hunden og til alt det, vi oplever sammen.

Den sidste søndag i august var jeg til DM i schweiss. Jeg drog afsted fra hustru og børn tidligt søndag morgen, så jeg kunne lande i Struers omegn mellem klokken 8.00 og 9.00.

Jeg kom med en forventning om at møde toptrænede mennesker med knivskarpe konkurrencealbuer og hunde med iskolde øjne.

Her skal det siges, at jeg aldrig selv har dyrket en hundesport. Jeg har til gengæld spillet massevis af fodbold og håndbold, og her har jeg selv stået i utallige konkurrencer, hvor toppen var et jysk mesterskab i indendørs fodbold og en mængde kommunemesterskaber i håndbold i hedengangne Ølgod Kommune. Her blev der kæmpet. Kæmpet mod modstanderne med alle midler, og kunne man lige nappe en modstander i maveskindet eller træde ham lidt over fødderne, så var det kun en bonus. Jeg husker selv, hvordan jeg ofte kiggede ned på den anden banehalvdel og kiggede modstanderne an inden en kamp, og ikke en eneste gang tænkte jeg, at en modspiller kunne være en ven, jeg endnu ikke havde mødt på trods af vores fælles kærlighed til sporten.  

Så skruer vi lige tiden frem til DM i schweiss igen. Her stod samtlige deltagere og talte og grinede med hinanden inden det vigtige mesterskab.

Ude på sporene blev der ønsket knæk og bræk, inden modstanderne skulle ud på deres spor, og da alle havde været igennem deres spor, var der opmuntring, trøst og coronaklap på skuldrene.

Den slags ville ikke være gået i min amatørboldspilskarriere. Her ville man højst have grinet ad modstanderen eller rost hinanden indbyrdes på holdet.

Så det kan godt være, at vi ikke kan mødes til de store udstillinger i år, men heldigvis er der masser af tro, håb, kærlighed og sammenhold i hundeverdenen. Det er særligt for denne verden. Det skal vi holde fast i, og det skal vi aldrig glemme.

Læs også

KLUMME: Mit spørgsmål til hvalpekøbere, er du superhelt?

17-08-2020 08:05, af Lotte Evers

Som sædvanlig bringer vi her månedens klumme online

KLUMME: Sammenhold du

22-06-2020 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet en tradition, at vi udgiver klummerne fra bladet på nettet også. Her får du klummen fra det nummer, der udkom i sidste uge

KLUMME: Hunde er vores lykkepiller i pels – særligt under corona-lockdown

26-05-2020 13:43, af Lise-Lotte Christensen

Her får du klummen fra HUNDEN 05/2020. En opløftende klumme af Lise-Lotte Christensen

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Norge: Stort sexmisbrug af hunde trækker tråde til Danmark

23-09-2020 19:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En stor sag om seksuelt misbrug af hunde er netop nu ved at blive trevlet op i Norge. Indtil nu er 10 mænd anholdt i den uhyggelige sag, der også bliver efterforsket i Danmark

Mystisk: Tre hunde døde i Greve

30-09-2020 12:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De sidste par uger er tre ellers raske hunde døde i Greve Kommune. Alle er døde af en eller anden forgiftning

Nanna er fundet

24-09-2020 07:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

10 dage måtte ejerne undvære deres elskede stabyhoun, inden hun igen blev fundet

Sjælden champion i populær disciplin

25-09-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lydighed er ikke kun for border collier. Det er Sofie Blæhr og Biyana et godt eksempel på

I Danmark: Hunde. I Botswana: Elefanter

23-09-2020 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere hundrede elefanter er fundet døde i Botswana de seneste måneder. Årsagen til de mange dødsfald er den samme, som hundeejere frygter i Danmark 

Hund eller uhyggelig klovn

30-09-2020 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Dette er en lille ting til alle vores eksperter derude

Fredagsquiz: De kendtes hunde

25-09-2020 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

I grå var vi i Bagsværd for at interviewe Felix Smith. Det har inspireret os til denne lille quiz, som handler om, hvilken hunderace de kendte har

Elsker din hund også strand og vand?

29-09-2020 08:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er der godt nyt, for fra 1. oktober må hunden igen løbe frit på stranden. Hvis din hund ikke er så vild med at bade, kan den godt lære det, hvis du træner den rigtigt

Knoglemarvsbetændelse – vokseværk hos hunde

26-09-2020 11:00, af Astrid Gerd Holtet

Knoglemarvsbetændelse, eller panostitis, er en smertefuld tilstand i knoglerne hos unge hunde, en tilstand man ofte også kalder for vokseværk

Forgiftninger: 3 ting du skal passe på om efteråret

30-09-2020 15:04, af Astrid Gerd Holtet

Hvad skal du passe på at din hund ikke spiser, når I begiver jer ud i efterårssolen?