Det kan være svært at være hundeelsker og helt holde af Kina på samme tid. Landet har om nogen en broget historie med og tilgang til velfærden for vores forbenede venner. Men nu blæser der nye om end små vinde i Kina.
Byen Shenzhen, der først og fremmest er kendt for at være stedet det meste af verdens elektronik kommer fra, er nemlig tæt på at forbyde at spise hunde.
I forlængelse af udbruddet af Coronavirus vil man forbyde al konsumering af kød fra vilde dyr, idet den slags kød solgt på et marked i Wuhan opfattes som kilden til virusudbruddet.
Forbuddet mod at indtage hunde- og kattekød i Shenzhen har dog en anden årsag end at undgå smittespredning. Her har man nemlig fokus på båndet mellem mennesker og kæledyr, og der er gode chancer for, at forbuddet faktisk træder i kraft.
– Shenzhen kan faktisk gøre det her, da det i mange år har været en meget progressiv by, fortæller Deborah Cao, der er ekspert i kinesisk dyrevelfærd.
Provinsen Guangdong, hvori Shenzhen ligger, er sammen med Guangxi og dele af det nordøstlige Kina de dele af det store land, hvor spisning af hunde er mest normal.
Tal fra Humane Society International siger, at der hvert år slås mellem 10 og 20 millioner hunde ihjel i Kina med det formål at spise de.
Alligevel peger organisationen også på, at der er en stigende modstand i Kina mod hundespisningen.
– Der er en stigende kinesisk modstand mod hunde- og kattekød. Unge mennesker i Kina opfatter i meget højere grad hunde som venner end som noget, man kan spise, siger Wendy Higgins, der er chef for internationale medier hos Humane Society International.
Vi krydser fingre.
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
Moon Jae-in, præsident i Sydkorea, vil nu have forbudt spisning af hundekød
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse