I takt med at vores hjem i stigende grad bliver fyldt med skærme, opdager flere og flere hundeejere, at deres hunde er interesserede i, hvad der sker på skærmene. Men hvad sekr der egentlig inde i hovedet på hunden, når den kigger på en skærm? Det har ph.d. kandidat fra University of Central Lancashire, Ilyena Hirskyj-Douglas kigget på.
Ved hjælp af eye-tracking-udstyr, der registrerer øjenbevægelserne, og som ligner det udstyr, man også benytter til mennesker, har forskerne tidligere fundet, at hundene foretrækker at se visse billeder og videoer fremfor andre.
– Tidligere forskning indikerer desuden, at hundene bedst kan lide at se andre hunde, men vores studier har også afsløret, at det ofte er lyden fra tv'et eller computeren, der tiltrækker hundenes opmærksomhed. De mest fortrukne lyde er fra hunde, der gør, piber eller hyler, mennesker der giver hundevenlige ordrer eller ros og lyden af legetøj, der laver pibelyde, lyder det fra forskeren.
Forskellige tv-kiggere
I stedet for at sidde stille bevæger hundene sig ofte helt tæt på fjernsynet for at tage et nærmere kig.
De bevæger sig igen og igen mellem deres ejer og tv'et. De er rastløse, urolige og interaktive seere.
Dét, hundene kan se på tv-skærmen, er også helt forskelligt fra det, mennesker opfatter.
Den måde, de forskellige medier benytter farverne, er afgørende for hundene, og det er også derfor, at tv-kanalerne for hunde som DogTv prioriterer brugen af netop disse farver.
Ukritisk seer
Forskning har fundet, at hundene, selv med programmer, der er skabt specifikt til dem, tilbringer størstedelen af tiden med at se på ingenting. Derfor vil det ideelle hunde-tv-program nok bestå af en masse ganske korte klip og ikke en lang sammenhængende historie.
– Selvom vi ved, at hunde foretrækker at se korte klip af andre hunde i særlige farver, er der dog stadig mange mysterier, der venter på at blive opklaret. Teknologien har potentiale til at underholde hundene og til at forbedre deres velfærd, mens de tilbringer tid alene hjemme eller i forskellige kenneler. Men jeg tror, at det kommer til at vare længe, før vi kan forvente at se tv-anmeldelser specielt fremstillet for hunde, lyder det fra Ilyena Hirskyj-Douglas
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Agria Dyreforsikring støtter vigtige forskningsprojekter i 2025.
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
En livereporter fik noget af en overraskelse under en liveudsendelse på tv den anden dag. Se videoen herunder
Den blev kendt som Lassie i tv, og nu kan den blive kendt i fredagsquizzen. Den gode, den smukke, den fine .... Collie
Det sker på træningspladsen igen og igen. En hundefører giver sin hund en kommando og ved at se på hundens adfærd, er det tydeligt, at hunden ikke kan udføre øvelsen. Den er usikker på, hvad kommandoen betyder. Hundeføreren ved ikke, hvordan de skal komme videre og flere gentagelser af kommandoen forbedrer ikke resultatet. Tværtimod er det tydelig at se, at hundeføreren er frustreret eller lettere opgivende
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet