Jagt – en sundhedsfremmende aktivitet

19-11-2010 12:30, af Anne Kristine Tollestrup
Jagt|
Undersøgelser viser, at en yndet beskæftigelse med den firebenede ven – nemlig jagt – kan give bedre livskvalitet.
Copyright Ridehesten.com
Nu viser undersøgelser at jagt er sund (Modelfoto: Hunden.dk)

Vi ved, at samvær med hunden kan gavne mennesker på utrolig mange måder – unge som ældre, raske som syge. Undersøgelser har tidligere vist, hvordan hunde kan påvirke vores liv i en bedre retning. Det er ikke kun samspillet med hunden og ansvaret for at skulle tage vare på et levende væsen, men også den taknemmelighed der kommer fra hunden til mennesket, rigtig mange hundeejere nyder godt af. Ligeledes kræver hunden motion og giver en god grund til daglige gåture i det fri, der gavner såvel mennesker som dyr. Og så er der jo de planlagte aktiviteter, vi dyrker med vores hunde – de er også med til at give livskvalitet. En af de aktiviteter, rigtig mange danskere dyrker med deres hund, er jagt. En undersøgelse foretaget for Jægerforbundets kommunikationsafdeling viser i lighed med en række andre undersøgelser, at jagt er en sund aktivitet for mennesket. Psykoterapeut og jæger Ilse Kjær Gaardahl konkluderer, at oplevelser med jagt, vildt og natur er sundt på mange måder og har en positiv indvirkning – eksempelvis på stress. Ilse Kjær Gaardahl har ligeledes konstateret, at den megen motion, jægeren får ved jagt, kan afhjælpe en depression. Samtidigt giver naturoplevelserne en meditativ tilstand, der gavner vores mentale tilstand. Faktisk konkluderer en tysk undersøgelse, at jægere er mere lykkelig end ikke-jægere. Kilde: Jægerforbundet.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

15 hunde med mider og sår fjernet

12-06-2024 10:02, af Anne Cecilie Sohl

15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

God start i Vejen

14-06-2024 20:50, af Anne Cecilie Sohl

Fredag åbnede DKK ballet til dette års udstilling i Vejen. Dagen bød på både godt vejr, glade hunde og førere. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.