Gigt er en sygdom i leddene hvor ledbrusk og ledvæske påvirkes, og den er forbundet med smerte og ubehag. Hvis din hund har gigt, kan det være nødvendigt at behandle den med medicin, men der er også andre ting, der kan hjælpe en gigtplaget hund:
1. Smid de overflødige kilo
Hunde med gigt tager tit på, da smerterne i leddene kan gøre det ubehageligt at bevæge sig, og dermed får de ikke brændt så meget energi af, som de plejede. Har man gigt i leddene, er overvægt rigtig uhensigtsmæssigt, da det er med at til øge belastningen på de, i forvejen syge, led. Det er derfor rigtig godt, hvis hunden taber sig.
2. Kosttilskud til ømme led
Der findes en række kosttilskud, som kan have en gavnlig effekt på gigtramte led. Det kan eksempelvis være glukosamin, chondroitin og omega 3 og 6 fedtsyrer. Disse kan fås som tilskud til hundens almindelige foder, eller i speciallavede leddiæter, der er udviklet til hunde med ledproblemer.
3. Motion
Det er vigtigt at vedligeholde muskulaturen omkring de dårlige led, da det kan være med til at aflaste leddet og mindske smerterne. Det er derfor vigtigt at hunden holdes i form med fornuftig motion. Det er vigtigt at hunden laver nogenlunde det samme hver dag, og langsomt trænes op, så den kommer i bedre form. Alt for lange ture, som hunden ikke er i træning til, kan belaste leddene og gøre ondt på den. Nogle hunde kan have en tendens til at ”glemme” at det gør ondt, hvis det de laver er alt for sjovt, så som bold-leg eller leg med andre. Det kan give en overbelastning og problemer med smerte senere. Svømning eller vandløbebånd, er en rigtig god måde at bygge hundens muskulatur op uden at overbelaste leddene.
Er du i tvivl om hvorvidt din hund har gigt, bør du altid kontakte din dyrlæge, der kan finde den rette behandling.
Gigt er en almindelig årsag til smerter hos ældre hunde. Gigt dækker over en række sygdomme i muskel- og skeletsystemet, hvor smerter kan opstå i og omkring led i ben og rygsøjle. Kroniske smerter som følge af gigt kan medføre en væsentlig forringelse af hundens livskvalitet
I takt med at hunden bliver ældre kan fysiske problemer som eksempelvis gigt, gøre det svært for den at træne på samme måde, som den kunne da den var yngre – men mental stimulering er vigtig, også for den gamle hund. Et forskerhold fra Wien, har undersøgt muligheden for at aktivere hunde ved hjælp af interaktive videospil – og deres erfaringer er lovende.
Nyt studie peger på, at neutralisering inden for det første leveår kan have en sammenhæng med udvikling af cancer og gigt og ledsmerter hos nogle racer
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.