Det er IKKE normalt at en hund halter på et eller flere ben. Mange hunde vil forsøge at skjule deres smerter ved stadig at løbe rundt, springe op og ned, logre med halen og se glade ud i ansigtet. Men det er IKKE ensbetydende med at den har det godt, hvis den samtidig halter på ét ben, har besvær med at lette ben eller lægge og rejse sig.
Nogle hunde er bedre til at udtrykke smerter. De piver eller stønner når de udfører dagligdagsrutiner, hvor det kommer til at gøre ondt. Andre hunde får nedsat appetit på grund af smerter og i værste tilfælde, så bliver nogle hunde direkte sky eller aggressive ved kroniske smerter.
Hvordan finder jeg ud af om min hund har gigt?
Gigt er en ikke-reversibel tilstand i led eller i rygsøjlen og kan opstå som følge af slitage eller et traume. Hunde der har smerter i ben eller rygsøjle, bør undersøges af en dyrlæge. Ved undersøgelsen er det nogle gange nødvendigt at gøre brug af røntgen for at afklare skelettets og leddenes tilstand. Ses der forandringer på ledflader, knoglefremspring eller rygsøjle, så sammenholdes det med andre kliniske fund og der kan stilles en diagnose. Gigtforandringer kan ikke helbredes, men smerterne kan i mange tilfælde håndteres med den rette smerteplan.
Hvordan smertestiller jeg min hund, så den kan leve med gigt?
Efter endt undersøgelse hos dyrlægen, hvor man har talt om diagnosen og prognosen, så laves en plan for fremtiden.
theVET er en specialpraksis med fokus på kiropraktik, akupunktur og fysioterapi.
Alle ældre hunde, som kommer til konsultation og som er plaget af smerter, får lagt en plan for smertelindring, træningsøvelser og i nogle tilfælde vægttab.
Nogle hunde har behov for en smerteplan, hvor hunden bliver behandlet med smertestillende medicin, der er målrettet dens problem.
I andre tilfælde er smerteplanen at hunden behandles med akupunktur, kiropraktik og fysioterapi og sammen med ejeren læggers en plan for øvelser, der er indenfor både ejer og hunds formåen.
Det kan gøre ondt at blive gammel, men det behøver det ikke.
Vil du læse mere om Louise Laustsen og hendes arbejde så kan du følge med her
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Kroniske smerter, altså smerte der står på i længere tid, kan være svær at erkende hos vores hunde. Ved ud hvad du skal kigge efter?
Flere hunde rammes af stivhed og smerter i led. Derfor er det en god ide at træne smidighed
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet