Bestanden af høstmus er vigende i Storbritannien, og miljøforkæmpere ønsker at kortlægge, hvor mange høstmus, der er tilbage. Derfor trænes en flat coated retriever nu til at hjælpe med at finde musene i landskabet, så de kan blive talt. I projektet skal Ph.D.-forskeren Emily Howard-Willams arbejde sammen med sin egen hund, den flatcoatede retriever Tui, som i løbet af to måneder skal uddannes i færtdiskrimination, så den kan adskille lugten af ekskrementer fra høstmusen fra pygmæspidmusens. Howard-Willams er begejstret og målløs over hundens fremskridt. Tuis resultater er pålidelige og kan snart anvendes. Høstmusen lever i kornmarker og rørskove, og man har mistanke om, at populationen er blevet mindre de seneste fire årtier. Det skyldes, at landbruget er blevet intensiveret, og at der dermed er blevet færre levesteder. Der har dog endnu ikke været en pålidelig undersøgelse af antallet, og det er her, hundene kommer ind i billedet. Hunde kan give kæmpe besparelse Normalt tælles høstmus af forskere, der finder deres reder i højt græs eller siv, men Howard-Williams er på udkig efter tidsbesparende alternativer. Hun kan ikke tage Tui med helt ind i marken eller rørskoven for at spore rederne, for så kan høstmusens levesteder tage skade, men hun kan tage Tui med hen til foderautomater, der er opstillet i naturen. Hun vil så blive påvirket, hvis høstmusen har været der og efterladt ekskrementer. Det er meget hurtigere og en hel del billigere end at sende alle de museekskrementer, forskerne finder, til laboratorieundersøgelse. Det er Moulton College, Northamptonshire, der star bag museprojektet, som er støttet af People’s Trust for Endangered Species. Chefen for PTES, Nida Al-Fulaji, er glad for at bidrage økonomisk til dette projekt og er spændt på at se, hvad undersøgelsen viser om høstmuspopulationen i Storbritannien. Han udtaler, at sporhunde kan bruges til mange andre formål, så derfor kan de sikkert også anvendes til at finde høstmus. Kilde: dognews.co.uk /Lotte Nygaard
Den engelske springer spaniel triumferede på årets første internationale udstilling.
Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den forsvarende årets juniorhandler fortsætter sin imponerende stime med endnu en sejr i Store ring.
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Det kræver mod og vilje at satse alt på en idé og føre den ud i livet. Miriam Søndergaard, ejer af træningscenteret INDOG, er en af de iværksættere, der ikke lader sig stoppe af udfordringer. Hendes seneste projekt, som er produktion af både hundetelte og telte til mennesker, er et vidnesbyrd om hendes dedikation til kvalitet og innovation.
Hundredevis af hundeentusiaster og deres firbenede venner er samlet i Messe C til årets første store hundebegivenhed.
Efter en tæt konkurrence blandt mange dygtige juniorhandlere kunne Amalie Grønborg sikre sig sejren med sin samojedehund Ellie.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund