Bestanden af høstmus er vigende i Storbritannien, og miljøforkæmpere ønsker at kortlægge, hvor mange høstmus, der er tilbage. Derfor trænes en flat coated retriever nu til at hjælpe med at finde musene i landskabet, så de kan blive talt. I projektet skal Ph.D.-forskeren Emily Howard-Willams arbejde sammen med sin egen hund, den flatcoatede retriever Tui, som i løbet af to måneder skal uddannes i færtdiskrimination, så den kan adskille lugten af ekskrementer fra høstmusen fra pygmæspidmusens. Howard-Willams er begejstret og målløs over hundens fremskridt. Tuis resultater er pålidelige og kan snart anvendes. Høstmusen lever i kornmarker og rørskove, og man har mistanke om, at populationen er blevet mindre de seneste fire årtier. Det skyldes, at landbruget er blevet intensiveret, og at der dermed er blevet færre levesteder. Der har dog endnu ikke været en pålidelig undersøgelse af antallet, og det er her, hundene kommer ind i billedet. Hunde kan give kæmpe besparelse Normalt tælles høstmus af forskere, der finder deres reder i højt græs eller siv, men Howard-Williams er på udkig efter tidsbesparende alternativer. Hun kan ikke tage Tui med helt ind i marken eller rørskoven for at spore rederne, for så kan høstmusens levesteder tage skade, men hun kan tage Tui med hen til foderautomater, der er opstillet i naturen. Hun vil så blive påvirket, hvis høstmusen har været der og efterladt ekskrementer. Det er meget hurtigere og en hel del billigere end at sende alle de museekskrementer, forskerne finder, til laboratorieundersøgelse. Det er Moulton College, Northamptonshire, der star bag museprojektet, som er støttet af People’s Trust for Endangered Species. Chefen for PTES, Nida Al-Fulaji, er glad for at bidrage økonomisk til dette projekt og er spændt på at se, hvad undersøgelsen viser om høstmuspopulationen i Storbritannien. Han udtaler, at sporhunde kan bruges til mange andre formål, så derfor kan de sikkert også anvendes til at finde høstmus. Kilde: dognews.co.uk /Lotte Nygaard
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.