I november måned sprintede den hurtige greyhound Zipping Sarah over målstregen som den første ved et hundevæddeløb i Christchurch i New Zealand. Efter løbet skulle Zipping Sarah som enhver anden topatlet aflevere en urinprøve for at teste, om der skulle have været taget ulovlige midler i brug for at opnå hunden topfart.
Urinprøven viste sig at indeholde spor efter methamfetamin og amfetamin. Derfor blev hunden diskvalificeret og præmien på knap 18.000 danske kroner blev taget tilbage. Det skriver Global news.ca.
Zipping Sarahs træner Angela Helen Turnwald har siden erklæret sig skyldig i ikke at have formået at skabe en vinder uden ulovlige stoffer i løbet i Christchurch.
Myndighederne har ikke kunnet bevise, hvordan Zipping Sarah har fået de ulovlige stoffer i kroppen, men de ved, at Turnwald stoppede hos en ven med Zipping Sarah og en anden hund på vej til løbet. De har dog ikke kunnet bevise, at dopingen er sket med forsæt.
Sagen er den tredje med hundedoping i det sidste halve år i New Zealand. Derfor er der også taget beslutning om, at man skal gøre mere for at fange disse dopingsyndere.
Hundevæddeløb får ofte negativ omtale. Men som vi tidligere har skrevet om på hunden.dk, så er der stor forskel på, hvordan man håndterer sporten i forskellige lande. Mens præmierne i Danmark er meget små, er de i nogle andre lande meget store, og det gør også, at flere fristes til at snyde eller bruge træningsmetoder, der ikke er sunde for hundene.
Heldigvis er hundevæddeløb en både sund og sjov sport i Danmark. Det kan man blandt andet se på Midtjysk Greyhound Stadion i Bjerringbro, hvor mange hunde nyder at komme og løbe en tur på den ovale bane.
Hundeorganisation har startet en protest mod licens til greyhoundbane i Wales. De er bange for, at en licens vil skabe mange skader og dødsfald blandt hunde
Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne
Lørdag skinnede solen flot over Midtjysk Greyhound Stadion i Bjerringbro. Klubben havde inviteret til løb for alle racer
Der er noget livgivende i at opleve ting langsomt åbne igen. I søndags var der igen træning på Midtjysk Greyhound Stadion
Lørdag var Venstres Kristian Pihl Lorentzen på gaden i Bjerringbro for at gå tur med hunde. Vi udnyttede chancen til at høre om Venstres planer omkring hundeloven
Fredagsquizzen er klar. Denne gang om den hurtigste hund i klassen
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.