AdTab er en tyggetablet til hund og kat mod lopper og flåter. Virkningen holder en måned og tabletterne findes i 3-styks pakninger.
Tabletterne kan anvendes til hvalpe og killinger fra 8 uger og henholdsvis 1,3 og 0,5 kg. Da der ikke er tilstrækkelige data for effektivitet mod flåter hos de yngste katte, anbefales præparatet ikke til flåtbehandling af killinger under 5 måneder.
AdTab findes i 2 forskellige størrelser til kat og 5 forskellige til hund.
Mens hundeloppen sjældent findes i Danmark, er katteloppen udbredt og smitter både hunde og katte. Ud over at forårsage kløe, irritation og i nogle tilfælde allergi, kan katteloppen også overføre bændelorm til dyrene.
Flåter og flåtbårne sygdomme hos dyr og mennesker er et stadig aktuelt emne, og flåterne begynder at være aktive i foråret når temperaturen kommer over 5°C
Ifølge kort over flåters udbredelse fra European Centre for Disease Prevention and Control findes skovflåten i hele Danmark, ligesom engflåten er introduceret til landet. Flåterne kan smitte mennesker og dyr med f.eks. Anaplasma, Borrelia og TBE (Tick Borne Encephalitis, flåtbåren hjernebetændelse)
Parasitterne bliver udsat for det aktive stof i AdTab når de bider og suger blod. Risiko for overførsel af flåtbårne sygdomme kan derfor ikke helt udelukkes.
Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.
I morgen onsdag den 3. januar er det sidste chance for at sende favoritbilledet af din hund til årets racekavalkade der vises i det kommende februarnummer af HUNDEN.
Vi har været i kontakt med Per Pedersen, der ejer den staffordshire bullterrier, som menes at være blevet stjålet i Randers
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.