Dronning Elizabeths død: Farvel til de kongelige corgier

09-09-2022 12:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag døde Dronning Elizabeth. Vi genudgiver denne artikel for at mindes den hundeglade regent:

Søndag den 15. april døde den sidste af Dronning Elisabeths corgier. Hermed blev det til 85 år med den lavbenede hund i det britiske kongehus

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Den britiske Dronning Elizabeth skulle efter flere forlydender netop nu være knust over, at hendes sidste corgi, Willow, er død. Hunden, der blev næsten 15 år, blev aflivet forrige søndag da den var meget syg af kræft.

Dronning Elizabeth stoppede med at avle på corgier i 2002, og i 2015 sagde hun, at grunden til hun var stoppet, var, at hun ikke ville efterlade nogen hunde, når hun selv døde.

Med det sidste farvel til den sidste corgi slutter 85 år med de smukke hunde i det britiske kongehus.

Det hele startede tilbage i 1933, da King George VI, som på det tidspunkt var Hertug af York anskaffede sig corgien Dookie.

Senere kom Jane til. Hun døde i 1944, da hun blev ramt af en bil.

Samme år fik Dronning Elizabeth sin første corgi. Den var en gave til hendes 18-års fødselsdag. Corgien hed Susan og er formoder til alle dronningens mere end 30 corgier. Netop afdøde Willow var 14 generation af corgier fra Susan.

Susan blev en nær fortrolig af dronningen og en kær ven. Således siges det, at hun endda havde hunden med på sin bryllupsrejse med Prins Philip i 1947.

Susan døde i 1959.

Siden er det som sagt blevet til mere end 30 corgier gennem årene. De mange hunde har gennem årene skabt sig overskrifter på godt og ondt i den britiske presse.

Både prinserne William og Harry har udtalt i interviews, at Elizabeths hunde var meget gøende, og Prins William udtrykte undren over, at hun overhovedet kunne holde larmen ud.

 

Hunden bider
Allerede i de første år med corgihunde i det britiske kongehus, lærte de ansatte, at man skulle passe lidt på. Hunden Susan skulle efter sigende have bidt 4 medarbejder herunder den royale uroptrækker.

I 1954 bed en af corgierne en garder, noget som vi ikke er helt ukendte med her i Danmark. I 1968 blev det for meget for det britiske parlament, da en af hundene bed en postmedarbejder. Parlamentet bad kongehuset om at sætte skilte op, hvor der stod, at man skulle passe på hundene.

Dronning Elizabeth er også selv blevet bidt et par gange, ligesom en chauffør også har fået en smagsprøve på corgiernes gode tænder.

I 1999 var det corgierne, der stod for tur. En tjener mente åbenbart, at de skulle tage det lidt roligt. I hvert fald blev han beskyldt for at have puttet whisky og gin i hundeskålene. Tjeneren blev derefter degraderet.

Selvom den sidste corgi nu er død, er det ikke slut med hunde i det britiske kongehus. Elizabeth har stadig et par såkaldte dorgier, som er krydsninger mellem gravhunde og corgier.  

Læs også

Ny DKK-opdrættet hund i Kongehuset

20-08-2019 11:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens vi andre har nydt solens varme stråler har D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie fået ny hund

Brexit får konsekvenser for hundefolket i Danmark

15-01-2019 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I aften skal briterne stemme om brexit-aftalen. Stemmer de nej, hvilket meget tyder på, kan konsekvensen blive, at det bliver vanskeligere at have hunde med fra England til Danmark

Hver fjerde hund i England erhverves for tidligt

10-08-2020 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom i Danmark skal en hvalp i England være otte uger, før man må skille den fra dens mor. Ny undersøgelse viser dog, at rigtig mange omgår den regel

Hunde redder sæler fra ensomhed

01-06-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Medarbejderne på et sælarium nær Cornwall i England fik en god ide, da sælerne begyndte at blive ensomme i coronatiden

England: Hundenapning koster fem års fængsel

22-11-2021 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I England har man oplevet en enorm stigning i antallet af tyverier af hunde. Nu bliver straffen for den forbrydelse sat væsentligt i vejret

Stor stigning i alvorlige hundebid i England

20-01-2021 12:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En undersøgelse fra University of Liverpool viser, at antallet af hundebid, der har krævet behandling på hospital, er næsten tredoblet de sidste 20 år

Servicehunde kan hjælpe psykisk sårbare til et bedre liv

04-05-2022 09:15, af Astrid Gerd Holtet

Servicehunde har i mange år været brugt til at hjælpe eksempelvis blinde eller synshæmmede, for med den rette træning kan de lette dagligdagen for ejerne og give dem en øget frihed.  Men det er ikke kun folk med fysiske handicap, der kan have gavn af en hund ved deres side; folk med psykiske problemer kan også få hjælp af en firbenet følgesvend. Brugen af denne type servicehunde bliver stadig mere udbredt, og et forskerhold fra England har derfor set nærmere på effekten af kæledyr hos personer med psykiske lidelser 

Flere lande forsøger med hunde i kamp mod Covid-19

30-07-2020 12:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har tidligere fortalt, at både England og USA er i gang med at træne hunde til at opsnuse Covid-19. Flere lande går nu samme vej

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

40 års jubilæum for populært hundefoder

03-05-2024 14:28, af Anne Cecilie Sohl

For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet