Den dygtige og respekterede dommer Hanne Laine Jensen har netop valgt, hvilken hund der skulle vinde hele denne flotte europaudstilling, som nu er slut.
I BIS-finalen deltog
Fra Gruppe 1: Siggen's Karamell, Welsh Corgi Pembroke fra Norge
Fra Gruppe 2: Aidante Georgia On My Mind, Dværgschnauzer, sort fra Kroatien
Fra Gruppe 3: Kiti’s Band Road Runner Superbird, Dandie Dinmont Terrier fra Polen
Fra Gruppe 4: Lux Del Palatino Chacco Blue, Ruhåret Dværg Gravhund fra Italien
Fra Grupppe 5: Cabaka's Raw Power, Samojedhund fra Danmark
Fra Gruppe 6: Forget-Me-Not v. Tum-Tums Vriendjes, Grand Basset Griffon Vendéen fra Holland
Fra Gruppe 7: Where The Heart is' Balling, Gammel Dansk Hønsehund fra Danmark
Fra Gruppe 8: Bimbik's Quarto, Clumber Spaniel fra Belgien
Fra Gruppe 9: Huffish Rewrite The Stars With Atastar, Pudel, stor, brun/hvid/sort fra Skotland
Fra Gruppe 10: Antonius Vertragus Rambouillet, Hjortehund fra Finland.
Hanne Laine Jensen udtog welsh corgi pembroke, dandie dinmont terrier, gravhund og samojed til podiepladserne, som altså nu skulle fordeles mellem Danmark, Norge, Polen og Italien.
Hun valgte samojeden som nummer fire.
Gravhunden blev nummer tre.
Corgien blev nummer to, og dermed blev Kiti’s Band Road Runner Superbird, Dandie Dinmont Terrier fra Polen Best In Show.
Kæmpe stort tillykke
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.
Amalie Grønborg og hendes samojedehund Ellie imponerede med selvsikkerhed og stærk kontakt ved International Platinum Slovenian Winner Dog Show tilbage i oktober, hvor de sikrede sejren blandt 57 unge deltagere fra hele Europa.
I juni måned døde Poul Ørnemark. I den forbindelse udgiver vi denne artikel om den dygtige dommer. En artikel, der er trykt i februarnummeret af HUNDEN fra 2021. Her mødte vi Poul til en snak i forbindelse med, at han netop havde modtaget titlen som DKK's første æresdommer
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Beaglen har et naturligt talent for schweissarbejde, men alt for få ejerfor dygtiggør sig og udfordrer hunden med længere og mere krævende spor. To engagerede hundeførere vil nu ændre på det.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Med en håndfuld godbidder og lidt fantasi kan du nemt forvandle haven til et sanseparadis, hvor din hund bliver stimuleret, får ro i kroppen og bruger hovedet på en sjov og meningsfuld måde
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet