Flere har undret sig over, at Dyreværnet havde lavet en aftale om, at 4 af de 21 udsultede hunde fra Lolland igen skulle hjem til den familie, der havde fejlet i pasningen af dem. Direktør Rikke Christensen-Lee forstår godt, at man undrer sig, men forklarer, at det er sådan Dyreværnet arbejder.
– Vi er ikke ude på at være bussemænd. Vi er ude på at hjælpe hundene. Nu har vi fået dem neutraliseret, så vi er sikre på, der ikke kommer flere hvalpe. Disse mennesker har været meget uvidende om, hvordan man passer hunde. Det har vi forklaret dem, og så har det været aftalen, at de kunne få 4 hunde tilbage, siger hun og fortsætter:
– Men det er jo ikke sådan, at vi bare giver dem hundene igen, og så er den sag glemt. Vi ville jo selvfølgelig komme på uanmeldte besøg og kontroller, så vi hele tiden havde styr på, om hundene havde det godt.
Mislykket kontakt
Dyreværnets direktør forsikrer om, at der er sager i denne stil, hvor Dyreværnet ikke vil levere hunde tilbage til deres ejere.
– Det vil ofte være i sager, hvor det er gengangere. Hvis de har fået at vide, hvordan man passer hundene og alligevel ikke lever op til det, så er det med fuldt overlæg, at man mishandler hundene, og så er det en helt anden sag, siger hun.
Aftalen om at tilbagelevere de 4 hunde, falder efter al sandsynlighed til jorden, da hundeejerne i går ikke viste den store vilje til samarbejde.
– Vi var ude for at levere 2 af hundene tilbage, men vi blev ikke lukket ind. De er meget sure på os og vil hverken se på os eller snakke med os. Derfor tror jeg ikke på, at de 4 hunde kommer tilbage. Sådan går det faktisk tit i denne slags sager, siger Rikke Christensen-Lee.
I går kom det desuden frem, at Dyreværnet har valgt at anmelde ejeren af de 21 hunde for misrøgt.
– I henhold til dyreværnsloven formoder jeg, at der er tale om groft uforsvarlig behandling og vanrøgt af dyr, da der er hunde, som i varierende grad ikke er blevet passet omsorgsfuldt eller har fået tilgodeset hverken deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov gennem længere tid, konstaterer dyreværnsdirektøren.
Sagen fra Randers
De 21 hunde er dog ikke de eneste, der er i vælten for tiden. Vi skrev tidligere om den store sag fra Gjerlev ved Randers fra februar sidste år, hvor 61 hunde blev fundet.
Her skrev vi, at det Veterinære Sundhedsråd skulle færdiggøre deres undersøgelser af hundene, før Østjyllands Politi besluttede sig for, hvad der videre skulle ske.
Undersøgelserne er nu færdige og parret, som er en mand på 58 og en kvinde på 70, tiltales for mishandling og grov uforsvarlig behandling af 61 hunde, som blev opdrættet på stedet uden tilladelse. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
På adressen blev der fundet 16 døde hunde, som parret selv havde aflivet. I den forbindelse tiltales parret for at have mishandlet hundene ved at aflive dem ved skud med en riffel og ved at slå dem gentagne gange i hovedet.
Parret tiltales også for mishandling af én af de levende hunde, som politiet fandt. Den havde fået en metalfjeder ind mellem tænderne, så den ikke kunne spise.
I forhold til de andre hunde tiltales kvinden og manden for grov uforsvarlig behandling, idet hundene blev holdt under uhygiejniske forhold og havde meget begrænset adgang til vand, mad og motion.
Ud over tiltalerne for mishandling og uforsvarlig behandling tiltales parret også for ulovlig våbenbesiddelse, da der blev fundet to geværer og en pistol på deres adresse. De er også tiltalt for brud på hundeloven, da ingen af hundene var registreret.
Ud over en fængselsstraf nedlægger anklagemyndigheden påstand om, at parret skal frakendes retten til at holde dyr.
Nu er det desværre sket igen. En hund har fundet en godbid, som viste sig at indeholde en skrue. Heldigvis skete der ikke noget med hunden
Et dansk par blev natten til torsdag bremset i at købe hundehvalpe på gaden i Flensborg fra en skrupelløs polsk smugler
En kvinde fra Vissenbjerg på Fyn er dømt for at have behandlet dyr groft uansvarligt
Lørdag den 24. og d. 31. august afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i hhv. Kolding og Rødovre
På vores besøg hos Dansk Dyreværn Århus fik vi også en snak med Dennis Knudsen om hans nye titel som protektor for organisationen
Tre nye specialiserede dyreværnsenheder, skal styrke politiets arbejdet med dyreværnssager. Enhederne skal arbejde på tværs af landets politikredse med alt fra handel, import og vanrøgt af dyr til forebyggelse og monitering af dyreværnsområdet
Tirsdag den 2. april 2019 mellem klokken 10 og 12 er der for første gang frit lejde for indlevering af hunde hos Dyreværnet Kolding
Vi har snakket med Dyreværnet om nogle af de hunde, som er svære at komme af med. Her får du historien om PIppi, som endte med at bo hos Dyreværnet i mere end et år
Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær
Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?