Din tilbagevenden til arbejdspladsen kan forårsage stress hos din hund

07-03-2022 12:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En del hunde vil blive efterladt alene for første gang, nu hvor anbefalingerne om hjemmearbejde er ophørt, og folk vender tilbage til kontorerne. Store og pludselige forandringer i hverdagen kan forårsage stress også for hunde. Royal Canin giver tips til, hvordan du kan reducere risiko for stress hos hunden ved hjælp af træning, rutiner, stimulering og fodring

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

 

Under covid-19-pandemien har mange familier anskaffet sig en hund. Ifølge Dansk Kennel klub steg antallet af hunderegistreringer med 10% i 2020 i forhold til året før, og ifølge en undersøgelse fra 2021 bestilt af Royal Canin havde hundeopdrættere bemærket en klar stigning i hvalpeefterspørgslen under pandemien.

– I en periode, hvor mange arbejdede hjemmefra, var det normalt, at hundeejere mest var hjemme. Nu er vi ved at vende tilbage til kontorerne, og sådan en omstilling kan forårsage en del stress for hunden, siger Royal Canins Field Sales Representative Mari Smal.

Stress kan påvirke det centrale nervesystem og for eksempel forårsage højt blodtryk og hjertefrekvens. Som regel kan kortvarig stress have en positiv effekt ved at få krop og sind til at fungere i udfordrende situationer. Langvarigt stress kan dog være ganske belastende, og bør så vidt muligt undgås. Kronisk stress kan have en negativ effekt på helbred og levetid.

 

Tegn på at din hund er stresset

Du vil kunne bemærke, at din hund er stresset ved blandt andet at lægge mærke til dens adfærd. Din hund kan opleves rastløs og reagere kraftigere end normalt i visse situationer. Hunden kan være forpustet, vandre fra rum til rum, klynke, ryste eller slikke sig selv gentagne gange. Stress kan også påvirke en hunds attitude til andre hunde, dens appetit og tarmfunktion.

 – Tegn på stress er meget individuelt - også hos hunde. Det er derfor vigtigt at ejeren ved, hvordan hunden opfører sig, når den har det godt, så det er nemmere at lægge mærke til når den er stresset. Når hjemmearbejdet ophører og hundenes alenetid øges, bør du være ekstra opmærksom på hvordan din hund reagerer, siger Mari Smal.

En pludselig ændring i rutiner og hundens alenetid kan i værste fald forårsage separationsangst. I dette tilfælde kan en hund for eksempel blive urolig, gø, tygge på møbler, trave frem og tilbage eller udføre sine behov indendørs.

 – En ængstelig hund har brug for hjælp og regelmæssig træning i at være alene. Hvis du har mistanke om at din hund lider af separationsangst, er det bedst at først kontakte din dyrlæge, siger Mari Smal.

 

Reducer risikoen for stress hos hunden ved hjælp af rutiner, træning og stimuli

Hundeejere kan gøre overgangen til igen at arbejde på kontor, lettere for deres hunde. Konsekvente rutiner kan skabes på forhånd, samtidigt med at hunden gradvist efterlades alene i længere og længere perioder i en optrapningsperiode. Alsidig stimulering kan også modvirke frustration og stress.

En hund har brug for stimulering for ikke at kede sig. Motion, leg, træning og behagelige sovepladser er med til at holde din hund glad og hjælper den med at slappe af, når det er tid til at være alene oftere. Ængstelighed hos hunde kan også afhjælpes med en tilpasset kost, der kan hjælpe din hund med at håndtere forandringer og stressende situationer. Det er en god idé at først drøfte dit foder med en dyrlæge. 

Læs også

Forbrugerrådet Tænk anbefaler Agria Dyreforsikring

23-07-2024 10:39, af Anne Cecilie Sohl

Efter at have undersøgt 14 forsikringsselskaber anbefaler Forbrugerrådet Tænk Agria Dyreforsikring for at tilbyde de bedst dækkende forsikringsvilkår blandt alle undersøgte selskaber. Hvis du vil vælge den bedste forsikring til din firbenede ven, anbefaler Forbrugerrådet Tænk, at du vælger Agria Dyreforsikring.

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

06-07-2024 14:10, af Anne Cecilie Sohl

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.