Din tilbagevenden til arbejdspladsen kan forårsage stress hos din hund

07-03-2022 12:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En del hunde vil blive efterladt alene for første gang, nu hvor anbefalingerne om hjemmearbejde er ophørt, og folk vender tilbage til kontorerne. Store og pludselige forandringer i hverdagen kan forårsage stress også for hunde. Royal Canin giver tips til, hvordan du kan reducere risiko for stress hos hunden ved hjælp af træning, rutiner, stimulering og fodring

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

 

Under covid-19-pandemien har mange familier anskaffet sig en hund. Ifølge Dansk Kennel klub steg antallet af hunderegistreringer med 10% i 2020 i forhold til året før, og ifølge en undersøgelse fra 2021 bestilt af Royal Canin havde hundeopdrættere bemærket en klar stigning i hvalpeefterspørgslen under pandemien.

– I en periode, hvor mange arbejdede hjemmefra, var det normalt, at hundeejere mest var hjemme. Nu er vi ved at vende tilbage til kontorerne, og sådan en omstilling kan forårsage en del stress for hunden, siger Royal Canins Field Sales Representative Mari Smal.

Stress kan påvirke det centrale nervesystem og for eksempel forårsage højt blodtryk og hjertefrekvens. Som regel kan kortvarig stress have en positiv effekt ved at få krop og sind til at fungere i udfordrende situationer. Langvarigt stress kan dog være ganske belastende, og bør så vidt muligt undgås. Kronisk stress kan have en negativ effekt på helbred og levetid.

 

Tegn på at din hund er stresset

Du vil kunne bemærke, at din hund er stresset ved blandt andet at lægge mærke til dens adfærd. Din hund kan opleves rastløs og reagere kraftigere end normalt i visse situationer. Hunden kan være forpustet, vandre fra rum til rum, klynke, ryste eller slikke sig selv gentagne gange. Stress kan også påvirke en hunds attitude til andre hunde, dens appetit og tarmfunktion.

 – Tegn på stress er meget individuelt - også hos hunde. Det er derfor vigtigt at ejeren ved, hvordan hunden opfører sig, når den har det godt, så det er nemmere at lægge mærke til når den er stresset. Når hjemmearbejdet ophører og hundenes alenetid øges, bør du være ekstra opmærksom på hvordan din hund reagerer, siger Mari Smal.

En pludselig ændring i rutiner og hundens alenetid kan i værste fald forårsage separationsangst. I dette tilfælde kan en hund for eksempel blive urolig, gø, tygge på møbler, trave frem og tilbage eller udføre sine behov indendørs.

 – En ængstelig hund har brug for hjælp og regelmæssig træning i at være alene. Hvis du har mistanke om at din hund lider af separationsangst, er det bedst at først kontakte din dyrlæge, siger Mari Smal.

 

Reducer risikoen for stress hos hunden ved hjælp af rutiner, træning og stimuli

Hundeejere kan gøre overgangen til igen at arbejde på kontor, lettere for deres hunde. Konsekvente rutiner kan skabes på forhånd, samtidigt med at hunden gradvist efterlades alene i længere og længere perioder i en optrapningsperiode. Alsidig stimulering kan også modvirke frustration og stress.

En hund har brug for stimulering for ikke at kede sig. Motion, leg, træning og behagelige sovepladser er med til at holde din hund glad og hjælper den med at slappe af, når det er tid til at være alene oftere. Ængstelighed hos hunde kan også afhjælpes med en tilpasset kost, der kan hjælpe din hund med at håndtere forandringer og stressende situationer. Det er en god idé at først drøfte dit foder med en dyrlæge. 

Læs også

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

1. april skal strandhunden i snor

21-03-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt