Labradoren Diego har fået en ganske særlig plads i Pernille Louise Larsens hjerte. Da hun i december sidste år, kom hjem fra hospitalet efter at have født Lilje, som var dødfødt efter at være viklet ind i navlesnoren, var det Diego, der for alvor gav trøst.
Den ændrede sig fra at være en fjollet ung hund på 20 måneder til at være mere forsigtig og ekstremt morsyg.
Diego er siden sidst blevet mere og mere sig selv.
– Han er det største legebarn. Han er begyndt at blive døv igen, når han ikke lige gider høre efter, hvad man siger, fortæller Pernille Louise Larsen.
Mens fjollerierne er ved at være tilbage på et normalt stadie, er Diego stadig utrolig tæt knyttet til især Pernille Louise Larsen, som stadig tager sig selv i at blive overrasket over den empati, hunden viser.
– Han er stadig ekstremt opmærksom på os og især mig. Han hænger på mig hele tiden, fortæller hun og fortsætter:
– For at bearbejde min sorg er jeg også begyndt at træne mere intensivt med ham, og det gør jo også, at vi får et tættere forhold.
Lige nu træner de især på at gå pænt, og han skulle være rigtig lærenem, selvom det nogle gange kan være lidt svært at styre den megen energi i kroppen.
Den bedste medicin
Det går også den rigtige vej for familien, der for alvor er begyndt at bearbejde den store sorg, der ramte dem 12. december 2017.
– Jeg synes, det går bedre, og vi går i sorggruppe. Der er selvfølgelig stadig dage, hvor jeg har lyst til at begrave mig under dynen, men det kan jeg ikke, fordi jeg har to andre børn. Det er meget op og ned, men mine børn, min kæreste og Diego, ikke mindst, holder mig i gang, og giver mig så mange glæder i livet, siger Pernille Louise Larsen.
Hun er klar over, det kan være svært for andre at sætte sig ind i, hvordan man kaperer en sorg af den kaliber.
– Det kan man ikke forestille sig, lige indtil man står midt i det. Så er der ingen steder, du kan flygte hen, så er du nødsaget til at være i det og bearbejde det på bedste vis, fortæller hun.
Det er midt i denne sorgproces, midt i følelsen af, at der ikke er nogen steder at flygte hen, en hund som Diego er guld værd.
– Han er den allerbedste. Han har en kæmpe ære for, at jeg ikke sidder og græder i sofaen hver dag. Jeg kommer ud på vores tre gåture hver dag, og det er den bedste medicin, siger hun.
Så er det igen blevet tid til at lytte til vores podcast. Denne gang om sorgen over at miste et kæledyr
Den hundeglade Dronning Elizabeth har netop mistet en af sine hunde. En hund, der kun var fem måneder gammel og som havde en særlig betydning for monarken
En 2000 år gammel dyrekirkegård er blevet fundet i Egypten. Blandt de mange knoglerester var der også knogler fra hunde
Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem
I onsdagens udgave af Kontant på DR1 så vi, hvordan hunde mistrives i såkaldte hvalpefabrikker og hos avlere, hvor opgaven var steget dem over hovedet. Kennelklubben har nogle råd til, hvordan man undgår at støtte en hvalpefabrik
Vi kan ikke sige det ofte nok. Hunde skal købes af mennesker, man har tillid til, og fra steder som man har set. Man kan ikke bare gå ind på Den Blå Avis og købe den første, den bedste hund
I Danmark har man valgt at sige nej til russiske udstillere og dommere. Her vælger vi at støtte Ukraine, og det kan man i den grad mærke på en hjerteskærende fotoudstilling i Hal M
Denne uge har i den grad stået i hvalpeimport og dårlige opdrætteres tegn. Derfor får I her en lille quiz om, hvordan man undgår at støtte disse opdrættere, der kun er i det for pengenes skyld. Quizzen er ikke verdens sværeste, men der er et par faktaspørgsmål, der nok kan drille lidt
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
Er du på hundeudstilling i Vejen, har du en fantastisk mulighed for at støtte de unge juniorhandlere og måske endda vinde en flot præmie
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.