Labradoren Diego har fået en ganske særlig plads i Pernille Louise Larsens hjerte. Da hun i december sidste år, kom hjem fra hospitalet efter at have født Lilje, som var dødfødt efter at være viklet ind i navlesnoren, var det Diego, der for alvor gav trøst.
Den ændrede sig fra at være en fjollet ung hund på 20 måneder til at være mere forsigtig og ekstremt morsyg.
Diego er siden sidst blevet mere og mere sig selv.
– Han er det største legebarn. Han er begyndt at blive døv igen, når han ikke lige gider høre efter, hvad man siger, fortæller Pernille Louise Larsen.
Mens fjollerierne er ved at være tilbage på et normalt stadie, er Diego stadig utrolig tæt knyttet til især Pernille Louise Larsen, som stadig tager sig selv i at blive overrasket over den empati, hunden viser.
– Han er stadig ekstremt opmærksom på os og især mig. Han hænger på mig hele tiden, fortæller hun og fortsætter:
– For at bearbejde min sorg er jeg også begyndt at træne mere intensivt med ham, og det gør jo også, at vi får et tættere forhold.
Lige nu træner de især på at gå pænt, og han skulle være rigtig lærenem, selvom det nogle gange kan være lidt svært at styre den megen energi i kroppen.
Den bedste medicin
Det går også den rigtige vej for familien, der for alvor er begyndt at bearbejde den store sorg, der ramte dem 12. december 2017.
– Jeg synes, det går bedre, og vi går i sorggruppe. Der er selvfølgelig stadig dage, hvor jeg har lyst til at begrave mig under dynen, men det kan jeg ikke, fordi jeg har to andre børn. Det er meget op og ned, men mine børn, min kæreste og Diego, ikke mindst, holder mig i gang, og giver mig så mange glæder i livet, siger Pernille Louise Larsen.
Hun er klar over, det kan være svært for andre at sætte sig ind i, hvordan man kaperer en sorg af den kaliber.
– Det kan man ikke forestille sig, lige indtil man står midt i det. Så er der ingen steder, du kan flygte hen, så er du nødsaget til at være i det og bearbejde det på bedste vis, fortæller hun.
Det er midt i denne sorgproces, midt i følelsen af, at der ikke er nogen steder at flygte hen, en hund som Diego er guld værd.
– Han er den allerbedste. Han har en kæmpe ære for, at jeg ikke sidder og græder i sofaen hver dag. Jeg kommer ud på vores tre gåture hver dag, og det er den bedste medicin, siger hun.
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Så er det igen blevet tid til at lytte til vores podcast. Denne gang om sorgen over at miste et kæledyr
Den hundeglade Dronning Elizabeth har netop mistet en af sine hunde. En hund, der kun var fem måneder gammel og som havde en særlig betydning for monarken
9. december 2021 forsvandt hunden Diego fra en gåtur i Hareskoven. Siden er han kun set samme aften. Alligevel tror hans ejer på at han nok skal komme hjem
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
I onsdagens udgave af Kontant på DR1 så vi, hvordan hunde mistrives i såkaldte hvalpefabrikker og hos avlere, hvor opgaven var steget dem over hovedet. Kennelklubben har nogle råd til, hvordan man undgår at støtte en hvalpefabrik
Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem
Agility Landsholdet har netop indgået en ny sponsoraftale med energiselskabet OK, som indebærer, at bilister kan støtte foreningen hver gang, de tanker hos OK
I Danmark har man valgt at sige nej til russiske udstillere og dommere. Her vælger vi at støtte Ukraine, og det kan man i den grad mærke på en hjerteskærende fotoudstilling i Hal M
Denne uge har i den grad stået i hvalpeimport og dårlige opdrætteres tegn. Derfor får I her en lille quiz om, hvordan man undgår at støtte disse opdrættere, der kun er i det for pengenes skyld. Quizzen er ikke verdens sværeste, men der er et par faktaspørgsmål, der nok kan drille lidt
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.