Coronasikkerheden i top ved Hundetopmøde på Solskinsøen

11-08-2021 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ingen anden dyreart fås i så mange forskellige udgaver: Pelset eller nøgen. Krøllet eller glat. Hurtig eller langsom. Fra 2 kilo til 100 kilo. Og du kan møde dem alle – knap 3.000 forskellige hunde af 185 forskellige racer - til hundeudstilling på Rønne Stadion Nord den 14. og 15. august, hvor coronasikkerheden er i højsædet hos arrangøren

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Når Dansk Kennel Klubs årlige hundeudstilling på Bornholm løber af stablen den kommende weekend, bliver det med coronasikkerheden i top, understreger den ansvarlige arrangør, formanden for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg, Wilfred Olsen.

– Hvert år formår Bornholm at rumme tusindvis af mennesker til Folkemødet. I vores verden er det her »hundenes topmøde« i øen i søen, og derfor sætter vi alle sejl til for at afvikle det både godt og sikkert for alle, både to- og firbenede, forklarer Wilfred Olsen, der er formand for Dansk Kennel Klubs Udstillingsudvalg.

– Sidste år blev vi desværre snydt for den gode oplevelse pga. pandemien. Derfor har vi glædet os ekstrameget til at komme tilbage i år. I Dansk Kennel Klub elsker vi at holde hundeudstilling på Solskinsøen; det er uden tvivl årets hyggeligste udstilling - der er altid en helt speciel stemning, både hos udstillerne og hos dommerne, som vi kun oplever på Bornholm, fortæller Wilfred Olsen.

 

Ansvarlig arrangør

Hundeudstillingen løber over to dage og samler ikke bare hunde og mennesker fra alle dele af landet - der kommer desuden deltagere fra alle de nordiske lande, inkl. Island samt bl.a. Holland, Tjekkiet, Tyskland og Ungarn, men formanden understreger, at arrangørerne har truffet alle mulige forholdsregler.

– Det ligger os meget på sinde at være ansvarlige arrangører, og derfor har vi i DKK under hele pandemien fulgt udviklingen tæt, og vi afvikler vores arrangementer helt i tråd med myndighedernes gældende retningslinjer og naturligvis med dyb respekt for udviklingen af coronasmitten i samfundet, forklarer Wilfred Olsen.

Alle deltagere, medarbejdere og frivillige hjælpere skal derfor forud for udstillingen have erhvervet sig et gyldigt coronapas, og arrangørerne opfordrer desuden både deltagere og tilskuere til at benytte mundbind ved f.eks. kø ved indgange, madboder og lignende.

– Desuden har vi som arrangører udarbejdet den af myndighederne krævede ”sundhedsplan” for større arrangementer, hvori vi bl.a. ved gennemgang af udstillingspladsen har identificeret de hot-spots, hvor der typisk er mest ”run” på, dvs. de steder, hvor folk stimler sig sammen, f.eks. ved indgangene og madboderne. Det har vi derfor taget højde for under planlægningen, og vi har iværksat forskellige initiativer, f.eks. udvidelse af p-forholdene, ekstra indgange, teltzoner, afstand og tydelig skiltning, for at gøre udstillingerne coronasikre – også selv om det bliver med deltagelse af mange mennesker fra alle landsdele og andre lande, understreger Wilfred Olsen.

 

Mød drømmehunden

Drømmer du om at inkludere en ny firbenet kammerat i hjem og hjerte, så er en hundeudstilling det helt rigtige udgangspunkt. Og det uanset om du drømmer om at få et knus af den bamsede sankt bernhardshund, der stammer fra de schweiziske alper – eller om at løbe om kap med den elegante, men lynhurtige afghanske mynde. Eller måske drømmer du om at se vores nationale sejtrækker, grønlandshunden, spille med musklerne på daglig basis? Du kan møde dem alle, og 182 andre hunderacer, i løbet af weekenden:

- Du kan ikke købe en hund med hjem fra en hundeudstilling, men du kan blive meget klogere på, hvad det er for et lille pelset kræ, du selv eller måske børnene er på vej til at forelske sig hovedkulds i, fortæller adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen og fortsætter:

- En hundeudstilling er en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige hunderacer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racerne bedst. Det giver en større sikkerhed for, at du får valgt en hund, som passer til hele familien.

Selv om hundeudstillinger nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund nemlig ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie:

- De enkelte hunderacer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendigt, fortæller Lise Lotte Christensen.

Har du allerede besluttet dig for en hunderace, eller har du hund i forvejen, får du rig mulighed for at købe lidt nyt med hjem i en af de mange boder med specialprodukter til hund og ejer.

 

Mere information:

Udstillingens adresse:

Rønne Stadion Nord, Torneværksvej 1, 3700 Rønne

Bemærk, at udstillingen foregår udendørs.

 

Adgangspriser:

Voksne:    kr. 60,- pr. dag.   

Børn: 6-12 år:    kr. 10,- pr. dag.   

Børn under 6 år:.    Gratis   

Familiebillet (2 voksne + 3 børn)    kr. 120,- pr. dag.   

Entré for gæstehund (+ 3. mdr):    kr. 30,- pr. dag

Læs også

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Billederne fra Bornholm er online

22-08-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Nu kan du se alle de dejlige billeder fra solskinsøen

Alle gode gange fire…

21-09-2015 11:24, af Tine Luther
Roskilde, Vejen, Bornholm – og nu også Hillerød. Bullmastiffen Librrani's High Performance Alonso har endnu engang vundet Best in Show på en international udstilling arrangeret af Dansk Kennel Klub.

Berner sennen i Ring otte

14-08-2021 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er vi kommet i gang på Bornholm. I Ring otte var berner sennen nogle af de første racer, der var i aktion. De gjorde det godt

 

Kald mig bare bolonka

25-06-2023 11:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For at udtale det fulde racenavn skal man ikke have kigget ret dybt i de bornholmske fadøl eller kølige hvidvin. Heldigvis kan man bare kalde racen bolonka

 

Første brugshund tog det hele

14-08-2021 12:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For første gang nogensinde stillede en parson russell terrier op i brugshundeklassen, og den fine svenske hund endte med at blive Bedst i Racen

En særlig roset

13-08-2022 16:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

 I godt seks år har BR Roset leveret rosetter til Dansk Kennel Klubs udstillinger. I dag havde ejer Betina Larsen en særlig roset til DKK

Bornholm: Racer og ringe lørdag

13-08-2022 08:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du en oversigt over, hvor du finder de forskellige racer lørdag

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.