Coronasikkerheden i top ved Hundetopmøde på Solskinsøen

11-08-2021 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ingen anden dyreart fås i så mange forskellige udgaver: Pelset eller nøgen. Krøllet eller glat. Hurtig eller langsom. Fra 2 kilo til 100 kilo. Og du kan møde dem alle – knap 3.000 forskellige hunde af 185 forskellige racer - til hundeudstilling på Rønne Stadion Nord den 14. og 15. august, hvor coronasikkerheden er i højsædet hos arrangøren

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Når Dansk Kennel Klubs årlige hundeudstilling på Bornholm løber af stablen den kommende weekend, bliver det med coronasikkerheden i top, understreger den ansvarlige arrangør, formanden for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg, Wilfred Olsen.

– Hvert år formår Bornholm at rumme tusindvis af mennesker til Folkemødet. I vores verden er det her »hundenes topmøde« i øen i søen, og derfor sætter vi alle sejl til for at afvikle det både godt og sikkert for alle, både to- og firbenede, forklarer Wilfred Olsen, der er formand for Dansk Kennel Klubs Udstillingsudvalg.

– Sidste år blev vi desværre snydt for den gode oplevelse pga. pandemien. Derfor har vi glædet os ekstrameget til at komme tilbage i år. I Dansk Kennel Klub elsker vi at holde hundeudstilling på Solskinsøen; det er uden tvivl årets hyggeligste udstilling - der er altid en helt speciel stemning, både hos udstillerne og hos dommerne, som vi kun oplever på Bornholm, fortæller Wilfred Olsen.

 

Ansvarlig arrangør

Hundeudstillingen løber over to dage og samler ikke bare hunde og mennesker fra alle dele af landet - der kommer desuden deltagere fra alle de nordiske lande, inkl. Island samt bl.a. Holland, Tjekkiet, Tyskland og Ungarn, men formanden understreger, at arrangørerne har truffet alle mulige forholdsregler.

– Det ligger os meget på sinde at være ansvarlige arrangører, og derfor har vi i DKK under hele pandemien fulgt udviklingen tæt, og vi afvikler vores arrangementer helt i tråd med myndighedernes gældende retningslinjer og naturligvis med dyb respekt for udviklingen af coronasmitten i samfundet, forklarer Wilfred Olsen.

Alle deltagere, medarbejdere og frivillige hjælpere skal derfor forud for udstillingen have erhvervet sig et gyldigt coronapas, og arrangørerne opfordrer desuden både deltagere og tilskuere til at benytte mundbind ved f.eks. kø ved indgange, madboder og lignende.

– Desuden har vi som arrangører udarbejdet den af myndighederne krævede ”sundhedsplan” for større arrangementer, hvori vi bl.a. ved gennemgang af udstillingspladsen har identificeret de hot-spots, hvor der typisk er mest ”run” på, dvs. de steder, hvor folk stimler sig sammen, f.eks. ved indgangene og madboderne. Det har vi derfor taget højde for under planlægningen, og vi har iværksat forskellige initiativer, f.eks. udvidelse af p-forholdene, ekstra indgange, teltzoner, afstand og tydelig skiltning, for at gøre udstillingerne coronasikre – også selv om det bliver med deltagelse af mange mennesker fra alle landsdele og andre lande, understreger Wilfred Olsen.

 

Mød drømmehunden

Drømmer du om at inkludere en ny firbenet kammerat i hjem og hjerte, så er en hundeudstilling det helt rigtige udgangspunkt. Og det uanset om du drømmer om at få et knus af den bamsede sankt bernhardshund, der stammer fra de schweiziske alper – eller om at løbe om kap med den elegante, men lynhurtige afghanske mynde. Eller måske drømmer du om at se vores nationale sejtrækker, grønlandshunden, spille med musklerne på daglig basis? Du kan møde dem alle, og 182 andre hunderacer, i løbet af weekenden:

- Du kan ikke købe en hund med hjem fra en hundeudstilling, men du kan blive meget klogere på, hvad det er for et lille pelset kræ, du selv eller måske børnene er på vej til at forelske sig hovedkulds i, fortæller adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen og fortsætter:

- En hundeudstilling er en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige hunderacer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racerne bedst. Det giver en større sikkerhed for, at du får valgt en hund, som passer til hele familien.

Selv om hundeudstillinger nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund nemlig ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie:

- De enkelte hunderacer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendigt, fortæller Lise Lotte Christensen.

Har du allerede besluttet dig for en hunderace, eller har du hund i forvejen, får du rig mulighed for at købe lidt nyt med hjem i en af de mange boder med specialprodukter til hund og ejer.

 

Mere information:

Udstillingens adresse:

Rønne Stadion Nord, Torneværksvej 1, 3700 Rønne

Bemærk, at udstillingen foregår udendørs.

 

Adgangspriser:

Voksne:    kr. 60,- pr. dag.   

Børn: 6-12 år:    kr. 10,- pr. dag.   

Børn under 6 år:.    Gratis   

Familiebillet (2 voksne + 3 børn)    kr. 120,- pr. dag.   

Entré for gæstehund (+ 3. mdr):    kr. 30,- pr. dag

Læs også

Nu er vi i gang i Roskilde!

22-09-2023 16:58, af Maria Lærke Mortensen

Hundeudstillingen i Roskilde er i fuld gang. De første vindere er allerede fundet og stemningen er helt i top på dyreskuepladsen

Lykkepiller i pels indtager Roskilde

18-09-2023 15:34, af Louise Trabjerg

I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. 

Billeder fra Vejen er online

25-08-2023 11:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Du kan nu se alle vores billeder fra udstillingen i Vejen

Jublende svensk vinder af dansk finale

18-08-2019 18:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det var salukien Diego, der løb med BIS1 i Rønne søndag. Diego ejes af Lena Persson, der er stor fan af de danske udstillinger

Alle gode gange fire…

21-09-2015 11:24, af Tine Luther
Roskilde, Vejen, Bornholm – og nu også Hillerød. Bullmastiffen Librrani's High Performance Alonso har endnu engang vundet Best in Show på en international udstilling arrangeret af Dansk Kennel Klub.

Hunden Diesel er fundet

15-06-2011 13:12, af Anne Kristine Tollestrup
På hunden.dk kunne man i går læse, at den lille chinese crested ved navn Diesel var forsvundet fra sit hjem på Bornholm.

Weekend med hund i

01-07-2011 12:15, af Anne Kristine Tollestrup
I denne weekend gæster næsten 1000 hunde solskinsøen Bornholm.

Billeder fra Bornholm online

03-07-2012 19:37, af Maria Schacht
Du kan nu se alle billederne fra DKK udstillingen på Bornholm

Guido Schäfer ville have boxer med hjem

14-08-2022 13:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den tyske allrounddommer faldt søndag pladask for en 14 uger gammel boxer, der efter sigende har taget dommerne med storm hele weekenden

Bornholm: Ringe og racer søndag

25-06-2023 08:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det blevet søndag, og igen i dag skal vi se en masse smukke hunde i Rønne. Her får du en liste over, hvor du finder hundene

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Louise Trabjerg

Webredaktør og nyhedsvagt

Louise Trabjerg

ltr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Undgå uheld med løse hunde på stranden

28-09-2023 08:52, af Thomas Bach Jensen

Pr. 1. oktober er det igen tilladt at lade hunden gå løs på de danske strande – men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden

Sådan hjælper du din hund mod forstoppelse

28-09-2021 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde