Chok: Svært at straffe sexforbryderne

26-10-2018 13:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I programmet Jagten på sexkrænkerne blev to mænd afsløret i, at de dyrkede dyresex. Nina Amdi fra Dyreværnet fortæller nu, at hun desværre tvivler på, de nogensinde bliver dømt

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Discovery Networks

Det var ikke rart at følge med i programmet Jagten på sexkrænkerne i onsdags. Her afslørede vært Sverre Quist sammen med Nina Amdi og Rikke Christensen-Lee fra Dyreværnet, at dyresex stadig lever i bedste velgående til trods for, at det er blevet forbudt.

Selv for Nina Amdi, der har set stort set alt indenfor dyreverdenen, var det overraskende at opleve, hvor udbredt dyresex stadig er.

– Det var slet ikke et rart emne. Man vidste jo godt, at det foregik, men det overraskede mig, hvor åbenlyst det foregår på forskellige sider på nettet. Der bliver jo ikke lagt fingre imellem, og folk skriver helt præcist, hvad de søger, fortæller hun.


Sagerne
I programmet afslørede Sverre Quist to mænd, som begge søgte kvinder til at dyrke sex med dyr. Den første mand havde en hund, som han indrømmede selv at have haft sex med, og nu søgte han altså en kvinde til at have sex med denne hund. Han var blevet introduceret til universet af sin ekskæreste og tændte nu selv meget på det.

Afsløringerne foregik med skjult kamera og en kvinde, som skulle foregive at være interesseret i at have sex med dyr.

Manden mødte op på en adresse med sin hund. Her var det meningen, at hunden skulle have sex med kvinden. Han havde i grafiske detaljer forberedt kvinden på, hvad hun skulle gøre for, at akten skulle blive en succes. Men da han ankom til adressen, stod Sverre Quist klar til at stille manden nogle spørgsmål om hans færden.

Den anden mand ønskede at stille sin pony til rådighed for den unge kvinde. Han lagde heller ikke skjul på, at han havde erfaring indenfor området. Han havde endda et specielt sted, hvor hun kunne stå, og så kunne han lukke ponyen ind til hende. Også han blev konfronteret med sine gerninger.

Efterfølgende har Dyreværnet meldt de to mænd til politiet. Umiddelbart skulle man tro, at disse sager var ret nemme at afgøre, men her kommer den anden overraskelse for Nina Amdi.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

– Nu kender vi ikke udfaldet af sagerne endnu, men det vil være meget overraskende for mig, hvis det viser sig, at loven faktisk er skruet sådan sammen, at man ikke kan straffe de to mænd, siger hun og fortsætter:

– Vi har fulgt sagerne hos politiet siden optagelserne i foråret, og jeg håber inderligt, at de vil prøve dem af i retten. Men skal jeg være helt ærlig, tror jeg ikke, de kan gøre ret meget. Det lyder til at være rigtig svært. Nu er jeg ikke jurist, men for mig og mange andre er det uforståeligt, hvis man ikke kan komme efter dem.

 

Lovstof
I dyreværnsloven kapitel 1 paragraf 3.a står der følgende:

Det er forbudt at have seksuel omgang med eller foretage seksuelle handlinger med dyr

Derudover fremgår det af lovforslag L134, som blev vedtaget 21. april 2015 med stemmerne 91 for, 5 imod og 8 hverken for eller imod, at det ikke kun er selve den seksuelle akt, der er forbud:

Med forslaget om at forbyde seksuel omgang med og det at foretage seksuelle handlinger med dyr, er det ikke kun selve den seksuelle handling, der kan straffes, men også det at medvirke til, at andre mennesker har seksuel omgang med eller foretager seksuelle handlinger med dyr.

Hele lovforslaget kan læses her 

Problemet er, ifølge Nina Amdi, at krænkerne nærmest skal tages i akten for at kunne straffes. Det er bare lidt vanskeligt, når ofrene ikke kan tale for sig.

– Dyrene kommer jo naturligvis aldrig til at melde disse mennesker. De er uskyldige væsener, der aldrig får en stemme, siger hun og fastslår, at hvis mændene ikke kan straffes, har loven spillet fallit.

– Det nytter jo ikke noget med en lovgivning, hvis den ikke kan bruges, siger hun.

 

Overlast
I programmet fremgik det også, at de pågældende dyr ikke har lidt fysisk overlast. Det var begge hanner, som blev opdraget til at opføre sig unaturligt. Derfor var problemet for de to dyr først og fremmest, at de havde lidt psykisk overlast ved at skulle lære noget, som er i direkte strid med deres normale væremåde.

Men sådan er det ikke for alle dyr. Der findes også tæver, der bliver misbrugt med fysiske skavanker som resultat. Det kan Nina Amdi bevidne.

– En bekendt havde en tæve, der tidligere var blevet misbrugt. Den havde ganske enkelt fået smadret underlivet, så der er altså også dyr, der får fysiske skader af misbruget. Vi har jo også tidligere hørt om dyrebordeller. Jeg har ikke selv set dyrebordeller, men de findes, og der har været en del dengang det ikke var forbudt at have sex med dyr, fortæller hun.

 

Kontakt Dyreværnet
Nina Amdi lægger ikke skjul på, at hun naturligvis har svært ved at forstå, hvad der driver de mennesker, der har sex med dyr.

– Man kan så mange ting i dag med latex, dildoer og lignende, så hvorfor skal man absolut involvere levende væsner, som ikke kan sige fra eller til. Det forstår jeg simpelthen ikke.

Dyreværnet afventer nu, hvad udfaldet af sagerne fra udsendelsen bliver, og ender det med, at man rent faktisk ikke kan straffe de to mænd, vil Dyreværnet have politikerne i tale for at få udformet loven, så overtræderne rent faktisk kan straffes for deres udåd.

– Og så vil jeg opfordre til, at man kontakter os, hvis man kender til steder, hvor der foregår dyresex, lyder det fra Nina Amdi.

Den opfordring vil vi fra hunden.dk gerne støtte op om.

 

Læs også

Grusomt: Raska en af de misbrugte norske hunde

06-10-2020 15:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den enorme sag om sexmisbrug af hunde bliver ved med at chokere. Her får I historien om Raska, der er en af de misbrugte hunde

Norsk hundesag: Alt for lav strafferamme

28-09-2020 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sidste uge fortalte vi om den store sexmisbrugssag fra Norge. Strafferammen er tre år. Det er NOAH, der arbejder for dyrs rettigheder meget utilfredse med

Norge: Stort sexmisbrug af hunde trækker tråde til Danmark

23-09-2020 19:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En stor sag om seksuelt misbrug af hunde er netop nu ved at blive trevlet op i Norge. Indtil nu er 10 mænd anholdt i den uhyggelige sag, der også bliver efterforsket i Danmark

Åbent hus hos Dyreværnet

23-08-2018 15:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På søndag afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i Kolding fra 12.30 - 16.30. Det er gratis at komme på besøg

Tag på gåtur med Agria og støt Dyreværnet

08-05-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Agria Dyreforsikring afholder den 25. maj den årlige “hundegåtur”, et stort velgørenhedsarrangement, som i år vokser i omfang endnu en gang. I hele seks europæiske lande mødes hundeejere og vovser for at lege, snuse og gå sammen for et godt formål. I Danmark er gåturen på Amager Fælled

Dyreværnet blev hørt på Christiansborg

03-02-2022 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag eftermiddag var Rikke Christensen-Lee, Nina Amdi og Felix Smith på Christiansborg for at fortælle om Freyas Lov, og det var, ifølge Rikke Christensen-Lee, en god oplevelse  

OPDATERING: Mor genforenet med hvalpe

06-09-2021 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnet har fået indleveret en tæve, som har født hvalpe inden for den sidste uge. Hvalpene er nu fundet

Hvad er Freyas Lov

01-11-2021 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnet har stillet borgerforslaget, som de kalder Freyas Lov for at komme hvalpefabrikker og ulovlig import af hunde til livs. Men hvad står der egentlig i Freyas Lov

Trist sag fra Dyreværnet

05-07-2021 11:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste onsdag fandt Dyreværnet en papkasse på deres trappe. Indholdet chokerede dem

Gavmild donation: Dyreværnet åbnede ny Frynseklinik

10-09-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Frynseklinikken er Dyreværnets tilbud til udsatte borgere, der ikke selv har råd til at tage deres dyr til dyrlæge. Den sociale indsats har båret frugt, og mandag åbnede klinik nummer to

 

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Prisen på at have et kæledyr går kun én vej - Og det er desværre op

25-05-2023 11:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det  overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere. Hele 63 % af de 800 adspurgte personer svarer, at det er blevet dyrere at have kæledyr

Alle billeder fra EDS er online

24-05-2023 12:16, af Kristine Ulsø Olsen

Hundens fotografer havde en travl weekend under European Dog Show i Herning, hvor der blev taget et hav af billeder. Knapt 7000 billeder er online, som nu kan ses i vores database

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik