Med stiftelsen af World Federation for Animals i februar 2021 fik verdens dyr en global stemme, der taler deres sag på det højeste politiske niveau i FN-systemet. Dyrevelfærdsorganisationer fra hele verden arbejder sammen på at forbedre dyrevelfærden for millioner af dyr ved at bringe dyrevelfærd på den globale politiske dagsorden.
Direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis er netop blevet valgt som bestyrelsesformand for den globale organisation, og står dermed i spidsen for et samarbejde på tværs af landegrænser, sprog og kultur. Alt sammen for i fællesskab at kunne gøre en forskel for verdens dyr. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
– Dyrevelfærd er et globalt anliggende, der ikke kender til landegrænser eller kontinenter. Det har vi set med skræmmende tydelighed det sidste års tid med hhv. COVID-19 og sammenhængen med behandlingen af vilde dyr, men også behovet for en transformation af vores fødevaresystem, herunder ift. dyrene, er presserende. Der skal skabes bedre rammer for den globale dyrevelfærd. Jeg er glad for og stolt over tilliden fra de 18 øvrige organisationer, der har peget på mig som bestyrelsesformand, og jeg ser frem til et arbejde med et klart fælles mål for bedre forhold for verdens dyr, siger Britta Riis.
Britta Riis er en af initiativtagerne til World Federation for Animals, og en vigtig international post kommer med valget af Britta Riis som bestyrelsesformand på danske hænder.
Dyr og natur i blodet
Britta Riis trådte sine barnesko, eller snarere gummistøvler, i den nordjyske muld. Familien ejede et fritidslandbrug i landsbyen Jerup, hvor den lille Britta nød at ligge på marken, mens familiens køer tyggede drøv og landsvalerne fløj på himmelen. Her blev interessen for naturen og dyrene vakt, og der blev brugt mange barndomstimer i det grønne.
Glæden til dyrene førte senere til job som sportschef og generalsekretær i Dansk Rideforbund, inden kontorstolen stod på direktørkontoret i Dyrenes Beskyttelse i 2009. Her ventede en omfattende modernisering af en gammel organisation fra 1849.
I 2016 blev Britta Riis valgt som præsident for den europæiske sammenslutning Eurogroup for Animals, hvor 70 medlemsorganisationer sørger for at få dyrevelfærd på talerstolen i EU-Kommissionen.
Med erfaringen fra det EU-politiske arbejde igangsatte Britta Riis tilbage i 2018 arbejdet med at stifte en global organisation med fokus på dyrevelfærd. I 2021 kunne arbejdet endelig offentliggøres, og World Federation for Animals så dagens lys.
– Alle 19 stiftende medlemsorganisationer i World Federation for Animals har en passion for at gøre livet bedre for klodens milliarder af dyr. Det gælder både landbrugsdyr, de vilde dyr og vores kæledyr. I fællesskab får vi en stærkere stemme, der kan påvirke de helt store spillere i det FN-politiske system, siger Britta Riis.
World Federation for Animals har nu åbnet op for nye medlemmer og bestyrelsen har lige godkendt 6 nye medlemmer og 7 observatører.
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Det var en glad direktør for Dyrenes Beskyttelse, vi fangede på telefonen her til morgen
Der er faldet dom i den sag om mishandling af hunde, som er kaldt Danmarks største hundesag. Ingen bøde, en betinget fængselsstraf, og kun frakendelse til at holde hund i 3 år – andre dyr er ikke omfattet af frakendelsen. Det er de barske realiteter. “Grotesk og helt uacceptabelt” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.
Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.
Bichon havanaiseren Tesla har sat poteaftryk langt ud over sin lille størrelse både som lydighedsstjerne, certificeret servicehund og elsket følgesvend i hverdagen. Hun er en sand ener, der mestrer alt fra dog dancing til plejehjemsbesøg og altid med en logrende hale.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet