Med stiftelsen af World Federation for Animals i februar 2021 fik verdens dyr en global stemme, der taler deres sag på det højeste politiske niveau i FN-systemet. Dyrevelfærdsorganisationer fra hele verden arbejder sammen på at forbedre dyrevelfærden for millioner af dyr ved at bringe dyrevelfærd på den globale politiske dagsorden.
Direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis er netop blevet valgt som bestyrelsesformand for den globale organisation, og står dermed i spidsen for et samarbejde på tværs af landegrænser, sprog og kultur. Alt sammen for i fællesskab at kunne gøre en forskel for verdens dyr. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
– Dyrevelfærd er et globalt anliggende, der ikke kender til landegrænser eller kontinenter. Det har vi set med skræmmende tydelighed det sidste års tid med hhv. COVID-19 og sammenhængen med behandlingen af vilde dyr, men også behovet for en transformation af vores fødevaresystem, herunder ift. dyrene, er presserende. Der skal skabes bedre rammer for den globale dyrevelfærd. Jeg er glad for og stolt over tilliden fra de 18 øvrige organisationer, der har peget på mig som bestyrelsesformand, og jeg ser frem til et arbejde med et klart fælles mål for bedre forhold for verdens dyr, siger Britta Riis.
Britta Riis er en af initiativtagerne til World Federation for Animals, og en vigtig international post kommer med valget af Britta Riis som bestyrelsesformand på danske hænder.
Dyr og natur i blodet
Britta Riis trådte sine barnesko, eller snarere gummistøvler, i den nordjyske muld. Familien ejede et fritidslandbrug i landsbyen Jerup, hvor den lille Britta nød at ligge på marken, mens familiens køer tyggede drøv og landsvalerne fløj på himmelen. Her blev interessen for naturen og dyrene vakt, og der blev brugt mange barndomstimer i det grønne.
Glæden til dyrene førte senere til job som sportschef og generalsekretær i Dansk Rideforbund, inden kontorstolen stod på direktørkontoret i Dyrenes Beskyttelse i 2009. Her ventede en omfattende modernisering af en gammel organisation fra 1849.
I 2016 blev Britta Riis valgt som præsident for den europæiske sammenslutning Eurogroup for Animals, hvor 70 medlemsorganisationer sørger for at få dyrevelfærd på talerstolen i EU-Kommissionen.
Med erfaringen fra det EU-politiske arbejde igangsatte Britta Riis tilbage i 2018 arbejdet med at stifte en global organisation med fokus på dyrevelfærd. I 2021 kunne arbejdet endelig offentliggøres, og World Federation for Animals så dagens lys.
– Alle 19 stiftende medlemsorganisationer i World Federation for Animals har en passion for at gøre livet bedre for klodens milliarder af dyr. Det gælder både landbrugsdyr, de vilde dyr og vores kæledyr. I fællesskab får vi en stærkere stemme, der kan påvirke de helt store spillere i det FN-politiske system, siger Britta Riis.
World Federation for Animals har nu åbnet op for nye medlemmer og bestyrelsen har lige godkendt 6 nye medlemmer og 7 observatører.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Det var en glad direktør for Dyrenes Beskyttelse, vi fangede på telefonen her til morgen
Der er faldet dom i den sag om mishandling af hunde, som er kaldt Danmarks største hundesag. Ingen bøde, en betinget fængselsstraf, og kun frakendelse til at holde hund i 3 år – andre dyr er ikke omfattet af frakendelsen. Det er de barske realiteter. “Grotesk og helt uacceptabelt” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse