Jeg har plukket et par punkter ud fra min bog Tryg og tilfreds.
Punkterne er kendt i akupunktur og zoneterapi for at kunne hjælpe mod angst, nervøsitet, uro, rastløshed og overbegejstring. Samtidig bruges de også til at forbedre koncentrationsevnen og indlæring. For alle punkterne gælder: Gentag gerne 4-6 gange dagligt.
De første 2 punkter er akupunkturpunkter:
Det blå punkt sidder lige mellem øjenbrynene. Tryk på punktet 40 sekunder eller kør blidt din finger op og ned i punktet flere gange dagligt.
Det røde punkt er et skæringspunkt mellem to linjer. Den ene linje er midterlinjen fortil i hovedet. Fra det forreste sted, hvor øret er hæftet på hovedet, skal du trække en linje ind
til den første linje, midtlinjen. Der hvor de mødes, har du punktet. Cirkulér blidt og meget langsomt i urets retning i ca. et minut. Hvis du masserer i cirkulerende bevægelser med hele den øverste halvdel af pegefingeren, i stedet for kun at bruge fingerspidsen, rammer du 4 andre punkter. Når du behandler disse punkter, forstærker du den beroligende og neddæmpende effekt. Samtidig har punkterne også en søvnfremkaldende virkning.
De næste punkter er også akupunkturpunkter: De grønne punkter sidder under både venstre og højre bagpote.
Det er en god idé at cirkulere i hvert punkt 20-30 sek. Punktet på venstre pote er den venstre hjertehalvdel, og punktet på højre pote er højre hjertehalvdel.
OBS: Har din hund en alvorlig hjertesygdom, bør du undgå dette punkt, da det er zonen for hjertet. Brug i stedet det skraverede punkt, som er en mildere måde at behandle hjertet på.
Det røde punkt sidder på begge forpoter under puden yderst i fordybningen, hvor poten går over i forbenet. Tryk ca. 40 sekunder på punktet.
Hvis du vil lære flere punkter og zoner, så kig ind på min side: www.sanocanis.dk hvor du også kan finde info om uddannelse, kurser samt godkendte hunde-zoneterapeuter, der kan hjælpe din hund professionelt mod fx nytårsangst.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en
Har din hund nytårsangst, så skal du begynde allerede nu flere gange dagligt at massere disse punkter. Punkterne kan bruges ved let til moderat nytårsangst, men ved svær nytårsangst anbefaler jeg professionel zoneterapi. Se www.sanocanis.dk
Vi har endnu engang modtaget et tip fra akupunktør, zoneterapeut og forfatter Vivian Birlie. Denne gang giver hun råd om falsk drægtighed
Hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie giver her et tip til, hvordan man med zoneterapi kan få hunden til at stoppe med at savle eller bøvse
Her får du lidt tips om zoneterapi mod forstoppelse
Kan aggressive hunde blive hjulpet af zoneterapi? Vivian Antonsens Cody kunne, og det er ganske gode grunde til
Det er ikke altid sjovt for hverken ejer eller hund, hvis hunden bliver køresyg
Vi har modtaget endnu et indlæg fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her giver hun et tip om gigt
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.