Jeg har plukket et par punkter ud fra min bog Tryg og tilfreds.
Punkterne er kendt i akupunktur og zoneterapi for at kunne hjælpe mod angst, nervøsitet, uro, rastløshed og overbegejstring. Samtidig bruges de også til at forbedre koncentrationsevnen og indlæring. For alle punkterne gælder: Gentag gerne 4-6 gange dagligt.
De første 2 punkter er akupunkturpunkter:
Det blå punkt sidder lige mellem øjenbrynene. Tryk på punktet 40 sekunder eller kør blidt din finger op og ned i punktet flere gange dagligt.
Det røde punkt er et skæringspunkt mellem to linjer. Den ene linje er midterlinjen fortil i hovedet. Fra det forreste sted, hvor øret er hæftet på hovedet, skal du trække en linje ind
til den første linje, midtlinjen. Der hvor de mødes, har du punktet. Cirkulér blidt og meget langsomt i urets retning i ca. et minut. Hvis du masserer i cirkulerende bevægelser med hele den øverste halvdel af pegefingeren, i stedet for kun at bruge fingerspidsen, rammer du 4 andre punkter. Når du behandler disse punkter, forstærker du den beroligende og neddæmpende effekt. Samtidig har punkterne også en søvnfremkaldende virkning.
De næste punkter er også akupunkturpunkter: De grønne punkter sidder under både venstre og højre bagpote.
Det er en god idé at cirkulere i hvert punkt 20-30 sek. Punktet på venstre pote er den venstre hjertehalvdel, og punktet på højre pote er højre hjertehalvdel.
OBS: Har din hund en alvorlig hjertesygdom, bør du undgå dette punkt, da det er zonen for hjertet. Brug i stedet det skraverede punkt, som er en mildere måde at behandle hjertet på.
Det røde punkt sidder på begge forpoter under puden yderst i fordybningen, hvor poten går over i forbenet. Tryk ca. 40 sekunder på punktet.
Hvis du vil lære flere punkter og zoner, så kig ind på min side: www.sanocanis.dk hvor du også kan finde info om uddannelse, kurser samt godkendte hunde-zoneterapeuter, der kan hjælpe din hund professionelt mod fx nytårsangst.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
I Spanielbogen giver dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen 4 gode tips til, hvordan man kan holde øje med hundens sundhed
Elena Nielsen hjalp sin hund, Vickey, af med tilbagevendende stærke smerter i analkirtlerne efter at have fulgt nogle råd fra min bog. Her kan du læse brevet og lære samme trick
Vivian Birlie har sendt en video, hvor hun fortæller, hvordan man hjælper sin hund med øjenproblemer. Se videoen her
Snart bliver det muligt at få dækket zoneterapi til sin hund af forsikringen. Vivian Birlie står bag sammenslutningen, som har gjort det muligt
Hvis du har været glad for at kunne hjælpe din hund med Vivian Birlies bog ”Tryg og tilfreds”, kan du nu glæde dig over, at du med Vivian spritnye bog ”Skab balance i krop og sind,” der udkommer i dag, kan hjælpe dig selv og dine nærmeste.
Vi har modtaget endnu et indlæg fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her giver hun et tip om gigt
Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt
Grøntsager kan være et sundt supplement til hundens kost, men hvilke er sikre, og hvilke bør undgås?
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den dansk/svenske gårdhund har fået fuld anerkendelse af den Amerikanske Kennel Club (AKC). Anerkendelsen åbner dørene til konkurrencer på alle niveauer i USA og markerer en vigtig sejr for racens fremtid uden for Skandinavien.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Kan du forestille dig at løbe med din hund som makker og samtidig få både motion, sjov og et stærkere bånd? Det er netop, hvad Canicross handler om! Denne hurtigt voksende sport kombinerer løb og hundetræk i smukke omgivelser, og alle hunderacer kan være med.