Jeg har plukket et par punkter ud fra min bog Tryg og tilfreds.
Punkterne er kendt i akupunktur og zoneterapi for at kunne hjælpe mod angst, nervøsitet, uro, rastløshed og overbegejstring. Samtidig bruges de også til at forbedre koncentrationsevnen og indlæring. For alle punkterne gælder: Gentag gerne 4-6 gange dagligt.
De første 2 punkter er akupunkturpunkter:
Det blå punkt sidder lige mellem øjenbrynene. Tryk på punktet 40 sekunder eller kør blidt din finger op og ned i punktet flere gange dagligt.
Det røde punkt er et skæringspunkt mellem to linjer. Den ene linje er midterlinjen fortil i hovedet. Fra det forreste sted, hvor øret er hæftet på hovedet, skal du trække en linje ind
til den første linje, midtlinjen. Der hvor de mødes, har du punktet. Cirkulér blidt og meget langsomt i urets retning i ca. et minut. Hvis du masserer i cirkulerende bevægelser med hele den øverste halvdel af pegefingeren, i stedet for kun at bruge fingerspidsen, rammer du 4 andre punkter. Når du behandler disse punkter, forstærker du den beroligende og neddæmpende effekt. Samtidig har punkterne også en søvnfremkaldende virkning.
De næste punkter er også akupunkturpunkter: De grønne punkter sidder under både venstre og højre bagpote.
Det er en god idé at cirkulere i hvert punkt 20-30 sek. Punktet på venstre pote er den venstre hjertehalvdel, og punktet på højre pote er højre hjertehalvdel.
OBS: Har din hund en alvorlig hjertesygdom, bør du undgå dette punkt, da det er zonen for hjertet. Brug i stedet det skraverede punkt, som er en mildere måde at behandle hjertet på.
Det røde punkt sidder på begge forpoter under puden yderst i fordybningen, hvor poten går over i forbenet. Tryk ca. 40 sekunder på punktet.
Hvis du vil lære flere punkter og zoner, så kig ind på min side: www.sanocanis.dk hvor du også kan finde info om uddannelse, kurser samt godkendte hunde-zoneterapeuter, der kan hjælpe din hund professionelt mod fx nytårsangst.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Akupunktør, zoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie skriver
Vi har modtaget dette indlæg fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her fortæller hun om en hund, der fik hjælp til sin allergi gennem zoneterapi
Hvis du har været glad for at kunne hjælpe din hund med Vivian Birlies bog ”Tryg og tilfreds”, kan du nu glæde dig over, at du med Vivian spritnye bog ”Skab balance i krop og sind,” der udkommer i dag, kan hjælpe dig selv og dine nærmeste.
Hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie giver her et tip til, hvordan man med zoneterapi kan få hunden til at stoppe med at savle eller bøvse
Her får du endnu et blogindlæg fra Vivian Birlie, der blandt andet arbejder med zoneterapi til hunde, hvor hun fortæller om et punkt, der kan give hunden ro
Vores læser Vivian Jespersen fortæller, at hun flere gange hører folk sige, at Giardia ikke er et problem i deres område. Men Giardia findes overalt
Forfatter og institutejer af Sano Canis, Vivian Birlie, giver et råd om øjenproblemer fra sin bog Tryg og tilfreds, som er udkommet på Gyldendal
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?
Blommerne og mirabeller hænger tungt fra træernes grene og truer med at falde ned i hovedet på de forbipasserende. Er man så heldig at gå tur på en natursti, kan man oven i købet plukker dem og nyde dem med det samme. Og er hunden med, fristes man helt naturligt til også at give sin hund et par stykker af disse sødmefyldte og saftige frugter. Men er det nu en god ide?
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt