Årets Hund blev norsk

03-11-2019 18:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Faktisk var de fleste årskonkurrencer afgjort, inden hundene søndag eftermiddag gjorde deres entre i Store Ring. Her får du en oversigt over vinderne

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er der et land, der i den grad har været igennem lidt af hvert i år, når det handler om hunde, så er det Norge. Derfor kan man også godt gå med til, at Årets Hund blev norsk. 
Den utroligt smukke kerry blue terrier Schyloch Statement tog en suveræn sejr i et år, som har været præget af, at der har været mange forskellige BIS-vindere. Schyloch Statement tog dog med et suverænt forår og forsommer et gevaldigt spring ind som nummer et i Årets Hund. Med tre sejre i Vejen og 1. 3. og 4. BIS i Roskilde var det hele næsten afgjort, og så gjorde det den store forskel, at nordmændene var udelukket fra at deltage i Ballerup. 

- Det har været et meget specielt år for os nordmænd i år. Derfor betyder det også ekstra meget at vinde, lyder det fra Helge Kvivesen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Veteran blev for andet år i træk en sort hund. Sidste år var det en newfoundlænder og i år blev det Stine Hjelmes chowchow Piuk Chow Possesses Black Passion (Mandela), der med fire førstepladser, fire andenpladser og en enkelt tredjeplads ryddede bordet i kategorien, da den også vandt søndag i Herning.

- Det er overvældende. Sidste år blev han nummer fire i Årets Hund, så det er virkelig flot, at han bliver Årets Veteran i år, lyder det fra en tydeligt rørt Stine Hjelme. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Opdrætter blev suverænt Gitte Morells Cabaka og de charmerende samojedhunde, som udover opdrætterkonkurrencen også har gjort sig godt i blandt andet juniorhandling. Med seks førstepladser, to andenpladser og en tredjeplads var der langt ned til nummer to. Flot gået af Cabaka, der også lige tog sejren søndag i Herning. Det er fjerde gang Gitte Morell bliver Årets Opdrætter, hvilket er ny rekord i DKK.

- Vi er pavestolte over at have den rekord, og vi er stolte over det år, vi har haft. Vi har jo baldt andet haft to piger på 14 og 17 med på alle udstillinger, og de har virkelig gjort det godt, fortæller Gitte Morell.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Avlsgruppe var den eneste af kategorierne, der var spænding om. Med fire point mellem nummer et og to, hvor en sejr ville give fem point, kunne sejren gå til både Angelic Staff Lap of Luxury og Curias You Can Call Me Candy.
Det blev dog den førende staffordshire bullterrier, Angelic Staff Lap of Luxury, der løb med sejren. 

- Det er fantastisk. Vi har kunnet samle et rigtig godt team, og det er så dejligt at vores race får den anerkendelse. En staff er jo ikke lige så elegant som eksempelvis en samojed. Der er den mere som en drunken sailor i bevægelserne, griner Camilla Millis Christiansen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Juniorhandlerkonkurrence har i den grad været en fænomenal flot konkurence med den ene deltagerrekord efter den anden. Derfor er det også imponerende, at Årets Juniorhandler vandt så suverænt, som Daniel de Silva gjorde. 
Hele otte gange har han været på podiet, og selvom Ida Victoria Skodborg tog noget af en imponerende slutspurt med sejre på Bornholm, i Ballerup og lørdag i Herning, så var det ikke nok til at fravriste Daniel prisen. Og da Daniel vandt søndag i Herning, udbyggede han endda føringen og endte på 29 point, mens Ida Skodborg endte på en delt andenplads med Line Eriksen, som begge endte på 18 point.

- Det er virkelig fedt. Det er anden gang, jeg vinder, og det er jeg rigtig stolt af, lyder det fra Daniel de Silva, der ikke kommer til at forsvare titlen næste år, da han er 17 i dag:

- Men jeg fortsætter med at arbejde med min hund. Det kan jeg ikke lade være med, siger han.

Med dette siger vi tak for et fantastisk udstillingsår og stort tillykke til alle vinderne. Vi glæder os allerede til at tage hul på et nyt år med nye udstillinger, nye hunde og nye oplevelser.

 
 

Læs også

Årets juniorhandler for anden gang

12-11-2023 16:08, af Anne Cecilie Sohl

17-årige Sara DeAngelis kunne endnu engang tage titlen som Årets Juniorhandler med sig hjem. 

Naya vandt søndagens juniorhandlingdyst

12-11-2023 15:07, af Anne Cecilie Sohl

Efter søndagens flotte juniorhandling konkurrence vandt danske Naya Kühne Andersen. 

BIG gik til Hodja's Darwin

11-11-2023 17:18, af Anne Cecilie Sohl

Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin. 

Ane kører derudad i rally og lydighed

29-08-2017 14:54, af Marie Helene Rigård Rohleder

Ane Andersen træner og konkurrerer i rally og lydighed med sin golden retriever Aqua, selvom hun sidder i kørestol. Nu er de udtaget til at konkurrere om årets hund i rally øvet

BLOG: Mit vilde 2018

14-12-2018 15:00, af Kimmie Wolsted

I 2018 er jeg både blevet nummer 1 og 2 i rally-lydighed juniorklassen og nummer 1 i årets hund i rally-lydighed juniorklassen. Det har været et vildt år

Spænding til det sidste

04-11-2018 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er lagt op til noget af en spændende eftermiddag i Herning søndag, når konkurrencerne om årets hunde skal afgøres

Imponerende Innit bliver Årets Hund 2017 (video)

05-11-2017 19:57, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den smukke bullmastiff Ali Honey Dynasty, i daglig tale Innit, vinder Best In Show til søndagens udstilling i Herning, og  derefter blev den kåret som Årets Hund 2017

Lørdagens BIS blev igen Power

12-11-2022 18:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Han gjorde det igen den hvide skønhed. Power vandt lørdagens udstilling og er nu sikker på at blive Årets Hund

HUND I FOKUS: Store oplevelser venter i dag

04-09-2022 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Igen i dag er der gået hund i Vilhelmsborg. Alt hvad hundehjertet kan begære er at finde, når dag to af årets Hund i Fokus kører fra morgen til aften

Fra Årets Hund til hønsegård i Herning

07-11-2018 15:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lotte og Michael Kristensen havde ikke lang tid til at hvile på laurbærrene, efter Bonus blev kåret som Årets Hund. Tirsdag blev 28 sorte silkehøns nemlig leveret til bedømmelse ved Europaschau Herning

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader