Årets Hund: Spændingen udeblev

05-11-2018 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der var lagt op til en spændende afslutning på årets hundeudstillinger, da to hunde lå næsten side om side i kampen om at blive Årets Hund 2018. Hurtigt blev den spænding dog afløst af vished

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skulle det være den lille amerikanske cocker spaniel, Bonus, eller skulle det være den store muskuløse bullmastiff Ali Honey Dynasty, der skulle blive Årets Hund 2018. Det var det store samtaleemne, da de mange racevindere skulle præsenteres i Store Ring søndag eftermiddag.

Men allerede, da gruppe 2 havde været i ringen, var konkurrencen afgjort. Ali Honey Dynasty vandt ikke gruppen og fik derfor ikke mulighed for at samle bis-point til konkurrencen om Årets Hund, og da Bonus lå et point foran inden konkurrencen, var det hele afgjort.

Derfor var det Michael Kristensen, der jublende kunne løbe i ringen, da Årets Hund skulle præsenteres. Han var tydeligt glad, stolt og overrasket.

– Det er jo det, vi arbejder efter at nå. Men vi havde ikke lige planlagt, at vi skulle vinde med Bonus i år, da han var hvalp i årets første udstilling i Fredericia, lød det fra en overvældet Michael Kristensen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Juniorhandling
En anden konkurrence, som ikke var afgjort inden Store Ring søndag, var året bedste juniorhandler. Her lå Camille Marie Saugmann Ørbæk et point efter Cecilie Krarup, der ikke kunne deltage i konkurrencen i Herning, da hun er faldet for aldersgrænsen.

Da Camille Marie Saugmann Ørbæk for anden dag i træk gik hele vejen og vandt konkurrencen, endte hun også som årets bedste juniorhandler med Cecilie Krarup på andenpladsen og sidste års vinder Daniel de Silva på tredjepladsen.

– Det er helt vildt fedt, lød det efterfølgende fra en glad årsvinder, mens Cecilie Krarup ikke havde samme begejstring.

– Jeg havde jo godt på fornemmelsen, at hun ville vinde, og det var virkelig svært at sidde som tilskuer og ikke kunne være inde i ringen, lød det fra en skuffet men fattet andenvinder.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Avl afgjort af tragedie
Årets Avlshund blev porcelainen Flushtimes Hey You Woman ejet af Michael Allerup Nielsen. For ham var det specielt at stå som vinder af konkurrencen med en race, som optrådte på en dansk hundeudstilling for første gang i Fredericia i år.

– Jeg er imponeret over, hvordan dommere og folk har taget imod porcelainen som ny race, fortalte Michael Allerslev Nielsen efterfølgende.

På andenpladsen kom grand danoisen The King And I Prince Arthur ejet af Maibritt Larsen. Her fik tårerne frit løb, da den stolte og flotte grand danois afgik ved døden for to måneder siden.

– Jeg var slet ikke sikker på, jeg ville være kommet i dag, men mine hvalpekøbere mente, jeg ville fortryde, hvis jeg ikke gjorde, og det har de nok ret i. Men det er lidt hårdt at være her lige nu, fortalte Maibritt Larsen.

The King And I Prince Arthur blev syg, mens familien var på ferie i Italien, og da de kom hjem, kunne de se, der ikke var noget at gøre.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Uffe hin royale
En anden stor hund, som blev hædret, var årets veteran. Ikke overraskende gik den titel til newfoundlænderen Newetta’s Uffe Royal, der har en flot karriere bag sig og som nu også kan kalde sig Årets Veteran 2018.

– Det er noget særligt at vinde Årets Veteran med så stor en hund. De store hunde har jo ikke tradition for at blive så gamle, og så er det fantastisk at have en stor hund på 9½ år, der viser, at det godt kan lade sig gøre, lød det fra ejer Susanne Jensen.

På andenpladsen kom lhaso apsoen, Medoc Incredible Kundo.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Debutanten
Prisen som Årets Opdrætte gik til Angelic Staff med deres staffordshire bullterriere.

– Det er helt uvirkeligt. Det er første år, vi stiller op, så vi er meget overraskede og glade, fortalte Alissa Justine Weber Bech.

På andenpladsen kom Of Trebons Berger Blanc med deres hvide schweiziske hyrdehunde.

Alt i alt var det en fantastisk weekend i Herning, hvor alt klappede, og det hele sluttede af med en velfortjent hyldest af årets flotteste hunde og bedste handlere.

Vi glæder os allerede nu til næste års udstillinger går i gang til februar i Fredericia

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Læs også

Hunde-entusiaster brugte ferien på udenlandske udstillinger

30-09-2024 14:15, af Cecilie Friis Amstrup

For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.

Roskilde: BIR, baby og bravour

25-09-2024 17:10, af Cecilie Friis Amstrup

Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.

Roskilde: Campingliv i hundehøjde

24-09-2024 14:20, af Cecilie Friis Amstrup

Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.

For første gang i Danmark

02-11-2019 14:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Zahir er en ung hund af racen yakutskaya laika. Racen er fra Rusland og lørdag i Herning blev den for første gang udstillet i Danmark

 

6.600 dyster i Herning

03-11-2011 08:07, af Tine Luther
I weekenden den 5.-6. nov. møder 6.600 hunde i Messe Center Herning til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling.

Naya vandt søndagens juniorhandlingdyst

12-11-2023 15:07, af Anne Cecilie Sohl

Efter søndagens flotte juniorhandling konkurrence vandt danske Naya Kühne Andersen. 

Rekordfelt til juniorhandling i Herning

30-10-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når de unge juniorhandlere træder ind i Store Ring i Herning i weekenden, bliver der trængsel i ringen. Rekordmange har nemlig tilmeldt sig, og det giver lidt logistiske udfordringer

Ane kører derudad i rally og lydighed

29-08-2017 14:54, af Marie Helene Rigård Rohleder

Ane Andersen træner og konkurrerer i rally og lydighed med sin golden retriever Aqua, selvom hun sidder i kørestol. Nu er de udtaget til at konkurrere om årets hund i rally øvet

Forget me not bliver ikke glemt i Herning

03-11-2019 17:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets sidste internationale udstilling har nu fundet sin vinder, og det blev igen hollandske Forget Me Not

 

Ida Victoria vandt største juniorhandling i DKK

02-11-2019 16:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

35 unge hundemennesker. Så stort var rekordfeltet i Herning. Vinderen blev Ida Victoria Skodborg

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt