Ja okay. Overskriften er måske det, man kalder for en journalistisk stramning, idet denne artikel nok ikke kan siges at indeholde de store afsløringer. Men det er bare rart at få lov at skrive med store bogstaver nogle gange.
Den undersøgelse, som den amerikanske professor i hundepsykologi, Stanley Coren, har lavet om de klogeste hunderacer, er nemlig fra 1994. Men mange sværger stadig til den, så derfor synes vi da også lige, at I skulle have den.
Tilbage i 1994 udgav Stanley Coren bogen The Intelligence of Dogs. I bogen fokuserede han på hundes brugs- og lydighedsintelligens.
For at undersøge hundenes intelligens sendte han anmodninger ud til lydighedsdommere i den amerikanske og den canadiske kennelklub. Her bad han dommerne rangere hunderacerne efter, hvordan de præsterede. Han fik 199 svar, hvilket dengang svarede til cirka 50 procent af de aktive dommere. Han valgte kun at bruge data på de racer, der havde over 100 svar for ikke at risikere, at enkelte hunde kunne skabe et forkert billede af racen.
De ti klogeste racer skulle bruge under fem gentagelser for at lære nye kommandoer, og de skulle reagere på første kommando i mindst 95 procent af forsøgene.
Herved fik han følgende top 10.
I bunden af listen lå følgende racer:
For de nederst placerede gjaldt det, at de skulle bruge mellem 80 og 100 repetitioner, før de lærte en ny kommando, og reagerede på første kommando i højst 25% af forsøgene.
En hunds kognitive evner har stor betydning for hvorvidt den kan blive en god service- og arbejdshund, viser studie fra Arizona Canine Cognition Center
Danske Go Dogo vil med kunstig intelligens afhjælpe kedsomhed og forebygge depression hos hunde. Et smart digitalt set-up hjemme i stuen udfordrer hunden med mentalt stimulerende opgaver, som er udviklet i samarbejde med dyrlæger og adfærdseksperter. Når opgaven er løst, kvitteres automatisk med en godbid. Kvinden bag har brugt sine egne hunde til udvikling af systemet, som hun selv beskriver som en slags 'sudoku' for hunde
En gennemgang af forskningen inden for hundes intelligens peger på, at vi måske har en tendens til at overvurdere vores firbenede familiemedlemmer
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt