Det var et opkald fra en af Dyreværnets samarbejdspartnere, foreningen ”Alle Dyrs Ret”, der fik Dyreværnet til at køre ud til en adresse i Nordjylland. Opkaldet lød på, at der var hunde og hvalpe, som ikke havde det godt, hvilket fik udrykningstjenesten til at handle øjeblikkeligt på sagen. Ved ankomst blev der fundet 24 collier og collieblandinger, og der er mistanke om, at flere af tæverne er drægtige. Alle hundene var ekstremt dehydrerede, underernærende og misligholdt. Da der var behov for akut dyrlægehjælp til de mest medtagne dyr, blev flere straks kørt til vagtdyrlæge. Samtlige hunde og hvalpe er nu overdraget til Dyreværnet, der omgående fik bragt alle snuderne til organisationens internater i henholdsvis Kolding og Rødovre ved København. Her skal de igennem omfattende dyrlægeundersøgelser.
Hundene har fortjent et godt liv
- Det er forfærdeligt at se, hvor dårligt mange af collierne har haft det, siger Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee. Lige nu er vi ved at foretage mere detaljerede undersøgelser af alle hunde og hvalpe.
- Vi har taget røntgen, blodprøver og behandlet en del af dem for voldsom blærebetændelse, og vores bekymringer på den lange bane er, at nogle af dem lider af en alvorlig øjenlidelse. Planen er derfor at få en specialist i hjertescanninger og en øjenspecialist til at undersøge hundene hurtigst muligt. For de her hunde har fortjent at få det bedst mulige liv, fortæller Rikke.
En kun 6-årig hund var næsten blind, havde meget dårligt hjerte, sammenvoksede ryghvirvler og stærke smerter og er derfor allerede aflivet.
Endnu en sag med 16 hunde
Ud over den omfattende sag med collierne, ville skæbnen, at Dyreværnet få dage efter fik overdraget 16 gravhunde fra ejer fra Lolland. De syv voksne gravhunde og ni hvalpe var i bedre stand end collierne, men der er ingen tvivl om, at det er en enorm opgave, når så mange hunde pludselig har behov for hjælp:
- Vi gør alt, hvad vi kan, for at pleje, passe og behandle de mange hunde, vi nu har ansvaret for. De har i den grad fortjent et bedre liv. Samtidig er det en enorm omkostning for vores forening, når vi pludselig står med SÅ mange hunde, der skal passes og plejes. Vi klynker ikke, men lige nu har vi behov for al den hjælp, vi kan få, lyder det fra Rikke Christensen-Lee.
I sagen fra Nordjylland var én af tæverne, Luna, nedkommet med seks hvalpe samme dag, som Dyreværnet fjernede alle hundene. Både Luna og hvalpe blev anbragt hos én af Dyreværnets plejefamilier, mens alle de øvrige hunde befinder sig på foreningens to internater.
Sagen fra Nordjylland er gennemført i tæt samarbejde med Dansk Kennel Klub og foreningen Alle Dyrs Ret.
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.
I dag blev dommen stadfæstet og ejeren af schæfferblandingen Liv dømt 60 dages ubetinget fængsel for mishandling af hunden.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.