10 gode råd til en dyresikker jul

13-12-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnet melder sig nu i koret blandt gode organisationer, som vil os og dyrene det godt i julen. Her er ti gode råd til en sikker jul for dyrene

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Julen er en travl tid hos landets dyrlæger. For midt i travlheden kommer dyrene ofte alvorligt galt afsted. Ofte skyldes det, at vi på to ben ikke lige har tænkt over, hvordan vores firbenede venner agerer.  Det skriver Dyreværnet på deres hjemmeside.

Derfor har Dyreværnets direktør og dyrlæge, Rikke Christensen-Lee, udarbejdet en liste med 10 gode råd til, hvordan du og din familie får jeres kæledyr godt igennem julen:

  1. Snapsen hører til på julefrokostbordet. Men pas på med alkohol fremme i dyrehøjde – forgiftning med rusmidler kan være livstruende for dyr, selv i små mængder.
  2. Undgå chokolade - især mørk chokolade indeholder theobromin, som er giftigt for dyr.
  3. Vær opmærksom på pynt lavet af glas – både hunde og katte er tiltrukket af de skrøbelige julekugler, som kan skære på poter og munde.
  4. Julen er lig med konfekt, kagedej, småkager, and og flæskesteg. Men hold igen med godbidderne. Julemaden er alt for fed til vores dyr og kan give akut pancreatitis (betændelse i bugspytkirtlen).
  5. Forebyg elektrisk stød. Julekæder findes overalt og kaniner, katte og hunde kan blive fristet til at tygge i dem og dermed få stød.
  6. Fjern trådene. Sytråd på julepynt er noget af det allermest farlige, især for katte. Det kan sætte sig omkring tungen og skære sig ind i tarmene, hvis katten kommer til at sluge det.
  7. Giv ikke rosiner og druer – de kan give nyresvigt hos hund og kat.
  8. Gem kunstige sødemidler som Xylitol, der findes i sukkerfrit slik, sodavand osv. Det giver pludseligt fald i blodsukkeret, som kan være livstruende for kæledyr.
  9. Køb ikke giftige planter – især er planter af liljefamilien meget giftige for dyr men også mistelten, julestjerne og kristtorn indeholder giftstoffer.
  10. Kalender- og adventslysene brænder i mange stuer i december. Men hold øje med lysene. Den blafrende flamme fra levende lys kan være overordentlig fristende for det legesyge kæledyr. Så sørg for aldrig at lade dyr være uden opsyn, hvor der er levende lys.

Læs også

Julen er højsæson for forgiftede, syge og tilskadekomne kæledyr

12-12-2023 15:06, af Anne Cecilie Sohl

Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

Lykkeligt liv for forsvunden hund

26-02-2019 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter at have været forsvundet i 10 måneder er 2-årige Molly nu i gode hænder, og hun har det dejligt, skriver Dyreværnet på deres hjemmeside.

Dyreværnet jubler

13-11-2019 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sagen om de to serbiske shih-tzu hvalpe er der nu godt nyt for hundene og for Dyreværnet

Hjælp Dyreværnet med at hjælpe

27-02-2018 15:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kulden er hård. Især for dem, der ikke har noget sted at sove. På flere herberg og varmestuer er hunde ikke tilladt. Derfor har dyreværnet valgt at tilbyde logi til hjemløses hunde

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet blev hørt på Christiansborg

03-02-2022 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag eftermiddag var Rikke Christensen-Lee, Nina Amdi og Felix Smith på Christiansborg for at fortælle om Freyas Lov, og det var, ifølge Rikke Christensen-Lee, en god oplevelse  

Stil spørgsmål til Dyreværnet i dag

13-10-2021 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra 14.00 - 15.00 i dag går Dyreværnet live på Facebook og fortæller om deres onlineserie, Langt over grænsen

Sejr for hundene! Dyreværnet vinder banebrydende sag i retten

29-05-2024 13:39, af Anne Cecilie Sohl

I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt