Nej, siger professor i psykologi Stanley Coren. Ved siden af sine mange år som forsker inden for neuropsykologi har han skrevet prisvindende bøger om hunde og hundesprog. Han siger, at hunde næste altid udviser tegn på stress, når de bliver krammet.
Coren kunne dog ikke finde beviser for sin påstand til at begynde med, så han ledte efter forskning af dette område, men fandt ikke meget. Derfor gik han selv i gang med at indsamle 250 tilfældige billeder på internettet af mennesker, som krammer en hund.
Hans undersøgelse viste, at 81,6% af hundene viste tegn på stress, når de blev krammet, mens 7,6% ikke viste tegn på stress.
”Mere end 4 ud af 5 hunde bryder sig ikke om denne menneskelige tilkendegivelse af kærlighed,” skriver Coren. Hundene viste deres ubehag ved at vise et eller flere af disse dæmpende signaler: vise det hvide i øjnene, lukke øjnene halvt, lægge ørerne fladt tilbage, slikke sig om munden, gabe, løfte en pote samt vende hovedet væk.
Hans begrundelse for, at hunden ikke kan lide det, er, at det er hundens mulighed for at tage flugten, som bliver indskrænket, når den bliver holdt fast i krammet. Det gør den utryg.
I et modsvar skriver professor emeritus i evolutionær biologi Marc Bekoff, at man godt kan give sin hund et kram. Dog skal man kende hunden godt og respektere dens grænser. Nogle hunde kan godt lide det, mens andre vil tolerere det, mens endnu andre slet ikke bryder sig om det, siger han.
”Og hvis du er det mindste usikker på hunden, er det bedre at lade være”, skriver han endvidere.
Læs den fulde artikel her.
Kilde: psychologytoday.com
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet