Nej, siger professor i psykologi Stanley Coren. Ved siden af sine mange år som forsker inden for neuropsykologi har han skrevet prisvindende bøger om hunde og hundesprog. Han siger, at hunde næste altid udviser tegn på stress, når de bliver krammet.
Coren kunne dog ikke finde beviser for sin påstand til at begynde med, så han ledte efter forskning af dette område, men fandt ikke meget. Derfor gik han selv i gang med at indsamle 250 tilfældige billeder på internettet af mennesker, som krammer en hund.
Hans undersøgelse viste, at 81,6% af hundene viste tegn på stress, når de blev krammet, mens 7,6% ikke viste tegn på stress.
”Mere end 4 ud af 5 hunde bryder sig ikke om denne menneskelige tilkendegivelse af kærlighed,” skriver Coren. Hundene viste deres ubehag ved at vise et eller flere af disse dæmpende signaler: vise det hvide i øjnene, lukke øjnene halvt, lægge ørerne fladt tilbage, slikke sig om munden, gabe, løfte en pote samt vende hovedet væk.
Hans begrundelse for, at hunden ikke kan lide det, er, at det er hundens mulighed for at tage flugten, som bliver indskrænket, når den bliver holdt fast i krammet. Det gør den utryg.
I et modsvar skriver professor emeritus i evolutionær biologi Marc Bekoff, at man godt kan give sin hund et kram. Dog skal man kende hunden godt og respektere dens grænser. Nogle hunde kan godt lide det, mens andre vil tolerere det, mens endnu andre slet ikke bryder sig om det, siger han.
”Og hvis du er det mindste usikker på hunden, er det bedre at lade være”, skriver han endvidere.
Læs den fulde artikel her.
Kilde: psychologytoday.com
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse