Vidste du at…om at give sin hund et kram

19-07-2017 11:34, af Anne Ekenberg

Der er næsten ikke noget bedre, end at få et kram af én man holder af. Eller at give et kram til én man holder af. Derfor har vi også lyst til at kramme vores hund, men er det egentlig smart?

Copyright Ridehesten.com

Nej, siger professor i psykologi Stanley Coren. Ved siden af sine mange år som forsker inden for neuropsykologi har han skrevet prisvindende bøger om hunde og hundesprog. Han siger, at hunde næste altid udviser tegn på stress, når de bliver krammet.

Coren kunne dog ikke finde beviser for sin påstand til at begynde med, så han ledte efter forskning af dette område, men fandt ikke meget. Derfor gik han selv i gang med at indsamle 250 tilfældige billeder på internettet af mennesker, som krammer en hund.

Hans undersøgelse viste, at 81,6% af hundene viste tegn på stress, når de blev krammet, mens 7,6% ikke viste tegn på stress.

”Mere end 4 ud af 5 hunde bryder sig ikke om denne menneskelige tilkendegivelse af kærlighed,” skriver Coren. Hundene viste deres ubehag ved at vise et eller flere af disse dæmpende signaler: vise det hvide i øjnene, lukke øjnene halvt, lægge ørerne fladt tilbage, slikke sig om munden, gabe, løfte en pote samt vende hovedet væk.

Hans begrundelse for, at hunden ikke kan lide det, er, at det er hundens mulighed for at tage flugten, som bliver indskrænket, når den bliver holdt fast i krammet. Det gør den utryg.

I et modsvar skriver professor emeritus i evolutionær biologi Marc Bekoff, at man godt kan give sin hund et kram. Dog skal man kende hunden godt og respektere dens grænser. Nogle hunde kan godt lide det, mens andre vil tolerere det, mens endnu andre slet ikke bryder sig om det, siger han.

”Og hvis du er det mindste usikker på hunden, er det bedre at lade være”, skriver han endvidere.

Læs den fulde artikel her.

Kilde: psychologytoday.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.