Dyrenes beskyttelse vurderer, at omkring hver tredje hund er bange for fyrværkeri. De høje lyde og mange lysglimt kan være skyld i alt fra let uro til angst hos hundene. Man kan hjælpe sin hund meget ved at træne og forberede den i løbet af året, men der er også andre løsninger, såsom at tage hunden væk fra larmen nytårsaften.
Det har mindst 160 hundeejere valgt at gøre i år. De pakker taskerne nytårsaftens dag og tager hundene med på Clarion Hotel Copenhagen Airport, der som navnet hentyder ligger i lufthavnen.
– Vi har den fordel, at vi har tre-lags ruder for at holde støj fra flyene helt ude. Det virker selvfølgelig også på larmen fra fyrværkeri og dét er der mange hunde og deres ejere, som kommer til at nyde godt af igen i år, siger Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport.
Og på hotellet glæder man sig også til det store hunde-rykind. Der er forberedt doggybags med hundevenlige snacks fra Vuffeli og kaldt ekstra mandskab på arbejde, så det hele kan forløbe så glat som muligt.
– Det er virkelig en festlig dag. Selvom det kan virke lidt overvældende, når mere end 150 hunde skal checkes ind på bare et par timer, så kan man ikke andet end blive glad af alle de logrene haler. Og så er det jo fedt, at vi kan skabe rammerne om en rigtig god nytårsaften for så mange gæster. Nogle af gæsterne fejrer nytåret i vores restaurant og bar, mens andre nyder den luksus, det er at bestille roomservice og fejre nytår i en badekåbe på værelset sammen med deres hunde, siger Jesper Olesen.
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.
Januar er nytårsfortsætternes tid - og mange går måske på slankekur, fordi de godt ved, at der er kommet et par kilo for meget på sidebenene. Men hvad med hunden? Flere og flere hunde vejer for meget. Og det virker desværre som om, at overvægt hos vores hunde på vej til at blive "det nye normal". Og det egentlig fair overfor hunden, når vi ved, hvor skadeligt det er for deres livskvalitet og livslængde?
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet