Dyrenes beskyttelse vurderer, at omkring hver tredje hund er bange for fyrværkeri. De høje lyde og mange lysglimt kan være skyld i alt fra let uro til angst hos hundene. Man kan hjælpe sin hund meget ved at træne og forberede den i løbet af året, men der er også andre løsninger, såsom at tage hunden væk fra larmen nytårsaften.
Det har mindst 160 hundeejere valgt at gøre i år. De pakker taskerne nytårsaftens dag og tager hundene med på Clarion Hotel Copenhagen Airport, der som navnet hentyder ligger i lufthavnen.
– Vi har den fordel, at vi har tre-lags ruder for at holde støj fra flyene helt ude. Det virker selvfølgelig også på larmen fra fyrværkeri og dét er der mange hunde og deres ejere, som kommer til at nyde godt af igen i år, siger Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport.
Og på hotellet glæder man sig også til det store hunde-rykind. Der er forberedt doggybags med hundevenlige snacks fra Vuffeli og kaldt ekstra mandskab på arbejde, så det hele kan forløbe så glat som muligt.
– Det er virkelig en festlig dag. Selvom det kan virke lidt overvældende, når mere end 150 hunde skal checkes ind på bare et par timer, så kan man ikke andet end blive glad af alle de logrene haler. Og så er det jo fedt, at vi kan skabe rammerne om en rigtig god nytårsaften for så mange gæster. Nogle af gæsterne fejrer nytåret i vores restaurant og bar, mens andre nyder den luksus, det er at bestille roomservice og fejre nytår i en badekåbe på værelset sammen med deres hunde, siger Jesper Olesen.
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde