Stor hundegruppe lukket af Facebook

05-08-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

19. juli fik Tenna Nielsen en besked fra Facebook om, at hendes gruppe om hunde var blevet lukket, da den ikke levede op til Facebooks fællesskabsregler. Tenna har endnu ikke fået anden forklaring

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Tilbage i 2012 fik Tenna Nielsen en god ide. Hun ville starte en gruppe på Facebook, hvor hun kunne samle sine hvalpekøbere, så de kunne udveksle billeder og gode råd. Hurtigt oplevede hun dog, at der kom mange flere til gruppen end bare hendes hvalpekøbere. Gruppen rundede de 1000 medlemmer, og Tenna valgte derfor at ændre gruppen til at fællesskab for alle, der interesserede sig for hunde. Gruppen, der hed Kommende Hvalpe (Dog Talk), voksede sig støt og roligt til at have over 15000 medlemmer.

19. juli fik Tenna en notifikation fra Facebook. Den populære hundegruppe overtrådte ifølge det sociale medie dets fællesskabsregler. Noget som Tenna Nielsen ikke forstår.

– Jeg synes forløbet med Facebook har været under al kritik, da jeg efter bedste evne har forsøgt at overholde Facebooks Fællesskabsregler. Det i sig selv har faktisk været noget af en udfordring, da der bliver lavet ændringer i tide og utide. Jeg ved ikke præcis hvad der var årsagen til netop min gruppes lukning, men jeg har lavet utrolig meget research på de Fællesskabsregler, både før og efter lukningen, så jeg har et par bud på det, men det vil kun være gisninger, så længe Facebook ikke reagerer på henvendelser, fortæller Tenna Nielsen til hunden.dk.

 

Flere i samme situation
Tennas gruppe er ikke den eneste kæledyrsgruppe, Facebook har valgt at lukke på det seneste. Ifølge en artikel på dr.dk er gruppen Os der elsker katte med 25000 medlemmer også blevet lukket. Tenna Nielsen har efter lukningen af hundegruppen forsøgt at danne sig et overblik over lukkede kæledyrsgrupper, og hun har fået kontakt med flere administratorer, der har haft samme oplevelse som hende.

At en gruppe på Facebook bliver lukket, kan opfattes som en rimelig ligegyldig begivenhed, men når en gruppe har over 15000 medlemmer, som bruger hinanden til at dele erfaringer og gode råd om det at have hund. Så er det meget problematisk.

– Jeg var ked af jeg ikke kunne få informationen om deaktiveringen ud til medlemmerne. De havde jo ret til at vide, hvad der skete. Medlemmerne får nemlig ingenting at vide, gruppen er bare pludselig væk, og de kan jo fejlagtigt tro, at de er blokeret fra gruppen af mig. Jeg kunne selvfølgelig sende en privatbesked til samtlige 15.705 medlemmer, som gruppen talte, da den blev deaktiveret, men så ved jeg også godt, at jeg højst sandsynligt ryger i karantæne med min profil for spam, fortæller hun.

Copyright Ridehesten.com
Sådan så notifikationen fra Facebook ud. Screendump

 

Forvirrende regler
Hun erkender, at der nogle gange var hvalpe til salg i gruppen, og det kan være grunden til, gruppen er lukket, men gruppens primære prioritet var at give rådgivning og vejledning.

– Problemet er, at Facebook hele tiden ændrer deres regler, så det er svært at følge med. Reglerne ang. salg af dyr, er først kommet til i forbindelse med Marketplace. Og så er det blevet ændret et utal af gange. For nogen tid siden, galt det også dyreartikler. Jeg tænkte på dengang, at det ville gå enormt ud over webshops og dyrlæger, siger hun.

Copyright Ridehesten.com
Her er reglerne for køb og salg af levende dyr. Til højre ses den oprindelige indstilling for Tennas gruppe. Screendump

I Facebooks regler fremgår det, at salg af dyr ikke er tilladt på Marketplace, og i køb- og salgsgrupper, men at det er ok at oprette et opslag i nyheder eller en annonce for salg af dyr.

Dette kan tolkes som om, at det er lovligt i andre end køb- og salgsgrupper at sælge dyr, hvis man opretter det i nyheder eller laver en annonce, og derfor ville det også være lovligt i Tennas gruppe.

Copyright Ridehesten.com
Sådan så Facebooks vurdering af Tennas gruppe ud, inden gruppen blev lukket. Screendump

Der er bare et problem.

– Facebook har på det seneste rettet i en masse grupper, så de automatisk er blevet til køb- og salgsgrupper. Det har de også gjort med min gruppe, som ellers var indstillet til at være en supportgruppe, fortæller Tenna Nielsen.

Copyright Ridehesten.com
Det er ikke Tenna selv, der har ændret gruppen fra support til generel. Screendump

 

 

Læs også

Rekordhøjt antal hunde gik tur for en god sag

09-05-2023 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Siden 2018 har Agria Dyreforsikring afholdt den årlige Hundegåtur, og danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød er ikke blevet mindre gennem årene. Antallet af deltagere er faktisk steget hvert år. I weekenden 6. og 7. maj deltog næsten 5.500 hunde og deres ejere i 2023-udgaven af Hundegåturen, der igen foregik på Facebook og Instagram

Sjovt opslag fra Amin Jensen

15-04-2023 09:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amin Jensen har lavet et ret underholdende opslag på Facebook

Palshof om nytår: Indret jer efter hunden

02-11-2022 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr  til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde

Mere eller mindre skøre regler

12-12-2011 14:16, af Tine Luther
Verden over findes der mange regler om det at have hund. Nogle regler er ganske relevante, mens andre er ret mærkelige – i hvert fald set med danske øjne. Se her nogle eksempler – lige fra regler om kurser før anskaffelse af hund til forbud af spiritusudskænkning til hunde.

Flyselskaber forbyder kortnæsede hunde og katte

01-10-2019 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed

Sælg dit brugte hundeudstyr GRATIS med hunden.dk

04-04-2011 15:46, af Anne Kristine Tollestrup
Ligger du også inde med hundeudstyr, du aldrig fik brugt eller ikke bruger mere? Så sæt det GRATIS til salg på hunden.dk.

Dyrenes Beskyttelse: Dom i randerssag er ok

14-10-2018 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et års betinget fængsel og forbud mod at holde dyr i ti år, er umiddelbart en fornuftig dom i sagen om vanrøgt fra Randers, mener Dyrenes Beskyttelse

Ulykkelig historie om hvalpesalg

22-08-2020 11:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For Mette Ewers endte en salg af en hvalp som en rigtig trist oplevelse. Nu ved hun ikke, hvor hvalpen befinder sig

Skoleelever fanget af narkohunde

05-09-2011 12:59, af Tine Luther
Da en gruppe skoleelever tog opstilling for at se nogle narkohunde træne, blev eleverne taget med hash i lommerne.

Borgerforslag: Forbyd fyrværkeri til private

09-01-2020 11:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt borgerforslag vil forbyde salg af fyrværkeri til private. Da vi ved mange hundeejere deler den holdning, bringer vi her linket

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.