Sommerferie i Danmark: Pas godt på hunden

18-06-2020 15:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste danskere er begyndt at tælle ned til den årlige sommerferie, men nu hvor vi ikke rejser til udlandet som følge af coronavirus, skal mange af os være turister i vores eget land. De, som plejer at tage hunden med på udlandsrejse, kunne fristes til at tro, at en sommer i Danmark ingen planlægning kræver. Der er dog en del vigtige overvejelser at gøre sig. Her guider direktør i Agria Dyreforsikring hundeejere til en god, dansk sommer for Fido

Copyright Ridehesten.com
Foto: Agria

Hvis ikke det engelske udtryk “staycation” allerede er optaget i den nudanske ordbog, varer det nok ikke længe. Det er nemlig et begreb, de fleste danskere skal forholde sig til over sommeren, når de holder ferie herhjemme frem for at rejse udenlands. Med på ferien er ofte familiens hund, og selvom hundeejere ikke krydser kontinenter med deres kæledyr i år, skal rejsen alligevel forberedes. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse. 

— Hundeejere skal ganske rigtigt ikke forholde sig til det ekstra forarbejde, som en udlandsrejse indbefatter; hundepas, rabiesvaccination, ormekur, sundhedsattest og flyrejser mm., men en sommerferie med hunden i Danmark kræver også forberedelse, og det er vigtigt at huske, inden familien pakker tasken, siger Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring.

Hun tilføjer, at det danske sommervejr varierer meget fra år til år, og det har også en betydning for de overvejelser, man bør gøre sig.

 

God forberedelse betaler sig

Tine Antvorskov giver dig her en række tips til, hvordan du kan forberede både dig selv og hunden på en ferie herhjemme:

Undersøg først og fremmest, om hunde overhovedet er velkomne på det planlagte feriemål, hvad enten det drejer sig om en campingplads, et hotelværelse eller et lejet sommerhus. Bliv bekendt med stedernes hundepolitik, og respektér de gældende regler. Spørg evt. i receptionen, hvor hunden må luftes og medbring altid hundeposer. Vis hensyn til andre gæster.

 

Tænk i transportmidler

Tager I bilen til feriedestinationen, så efterlad aldrig hunden i bilen, hvis temperaturen er høj. Kabinen bliver hurtigt til en sauna, og det varme indeklima kan være farligt for hunden at befinde sig i selv i ganske kort tid. Det samme gælder for campingvogne. I den varme sommer i 2018 modtog Dyrenes Beskyttelse 131 henvendelser omkring hunde, der fik hedeslag i varme biler.

Rejser I derimod med tog, er indeklimaet oftest i orden, og risikoen for hedeslag er meget lav. Du kan have din fulde opmærksomhed på hunden hele vejen, og små hunde kan transporteres gratis i en taske. For en større hund skal der dog købes børnebillet. En ulempe ved togrejser er, at hunden ikke kan luftes, men du kan evt. forhøre dig hos personalet, om toget holder længere pause ved bestemte stationer.

Skal familien på cykelferie, kan en lille hund sidde i en cykelkurv eller -vogn. Større hunde egner sig ikke til cykelture, da det ofte er lange strækninger, der skal cykles.

Falder valget på bilferie, så husk at anskaffe dig et stabilt bur eller en sikkerhedssele for at sikre både hunden og familien, når I triller på de danske landeveje.

Tag altid hensyn til omgivelserne, når I er afsted. Hold hunden i snor, særligt på rastepladser og ved tankstationer, og saml altid dens efterladenskaber op. Efterlad aldrig hunden alene på et hotelværelse eller i et sommerhus, da hunde sjældent kan være alene nye steder uden tilvænning. Du bliver ikke populær hos hverken hunden eller naboerne, hvis den står og hyler af ensomhed – eller endnu værre – ødelægger interiøret. På den måde er du med til at sikre, at andre hundeejere kan nyde et ferieophold samme sted i fremtiden.

Skærm hunden for sol og varme, og sørg for at den er hydreret. Hunde med tynd pels kan hurtigt blive solbrændte, og deres hud kan blive rød. Du kan forebygge solskoldning med særlig solcreme til hunde på de mest udsatte steder; snude, ører, mave og pung. Sørg for, at hunden har mulighed for at lægge sig i skyggen, og medbring altid rigeligt med vand og en vandskål på turen.

 

Vær forberedt på at hunden kan blive væk, selvom I “bare” er på ferie i Danmark. Sørg for, at hunden bærer et halsbånd med jeres midlertidige ferieadresse og ikke mindst et eller flere mobiltelefonnumre, hvor man kan træffe jer.

Læs også

Hvordan skal hund og kat holde ferie i år?

14-05-2024 14:22, af Anne Cecilie Sohl

Der er i forvejen meget at holde styr på, når hele familien skal holde ferie, og huskelisten bliver ikke kortere, når familien inkluderer et medlem på fire ben. Få gode råd til en kæledyrsvenlig sommerferie her og bliv klogere på, om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie.

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

Ferie, ferie, ferie

07-07-2023 13:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er i den grad blevet ferietid - Også her på hunden.dk

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt