Der er mange både skrevne og uskrevne regler, man skal overholde som hundeejer. En af de skrevne regler er, at man skal holde hunden i snor i bymæssig bebyggelse, hvis ikke man har fuldt herredømme over hunden. Uden for byer gælder det, at ejeren skal sørge for, at hunden ikke strejfer omkring.
Torsdag eftermiddag mødte en 70-årig mand en anden mand på Hyllingeriis ved Skibby. Den 70-årige mand påpegede, at den anden mand ikke havde sin hund i snor. Hunden løb ifølge den 70-årige rundt ude på vejen.
Det faldt dog ikke i god jord, at han gjorde hundeejeren opmærksom på, at hunden skulle i snor. Hundeejeren gik nemlig lige hen og gav den ældre mand en knytnæve i ansigtet. Det skriver Nordsjællands Politi i deres døgnrapport.
Det var naturligvis synd for den 70-årige, der da også meldte episoden til politiet.
Det fik os til at tænke på, hvordan folk egentlig reagerer, når de ser en hundeejer overtræde enten skrevne eller uskrevne regler.
Ville du for eksempel sige til en anden hundeejer, hvis denne ikke samlede hundelort op efter sin hund?
Ville du sige, hvis en anden hundeejer ikke gik med sin hund i snor?
Ville du blande dig, hvis en hundeejer var streng over for sin hund?
Hvor går grænsen, og bør man egentlig blande sig?
Fra 1. april til 30. september skal hunden føres i snor, hvis den skal med på stranden. Det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund; for når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Én enkelt dag om året er det tilladt at tage sin pelsede ven med i Tivoli. Det er på Hundens Dag, som i år finder sted søndag den 18. august, hvor Tivoli åbner portene og byder alle flinke hunde i snor velkommen i forlystelseshaven. Gæster kan blandt andet opleve raceparade, show på Plænen, agility-opvisning og så er der mulighed for, at nuværende eller kommende hundeejere kan få gode råd i Dansk Kennel Klubs informationstelt. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og hunde har (selvfølgelig) gratis entré i følgeskab med en betalende gæst.
Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse